Всичко за пералните машини

Отзиви за съдомиялна машина Ikea

Прегледи на PMM IkeaОборудването от Ikea набира все по-голяма популярност всяка година. Преди няколко години компанията произвежда само няколко модела съдомиялни машини. Сега техният обхват значително се разшири. Каква е причината за това? Съдомиялните машини на Ikea наистина ли са толкова добри, колкото казват рекламодателите? Бих искал да разбера този въпрос и да направя това, прочетете отзивите на хората.

Rengora

Катрин, Москва

Тази машина е с пълен размер, има ширина 60 см. В нея се вписват много съдове, докато всичко е много чисто измито. Добра изолация, поне машината не ме притеснява по никакъв начин. Кошовете са нормални, дори удобни. В долната кошница обикновено слагам размерни чинии, а в горната кошница всяко малко нещо. Производителят даде 5 години гаранция на Rengora. Тя работи с мен от една година без най-малък проблем. Препоръчвам го!

Елена, Ростов на Дон

Непретенциозен на външен вид, тази машина перфектно се справя със задачата си. Това е вграден модел и трябва да се отбележи, че е инсталиран без проблеми. Фасадата е монтирана на вратата само с едно лесно движение и се държи перфектно. Много достоен модел.

 1. Отличен монтаж, всички части са монтирани и материалите са с високо качество.
 2. Надеждната електроника, дори и при проблеми в електрическата мрежа, не се проваля.
 3. Обикновено измиване се извършва при 65 градуса, което е съвсем нормално, за да се унищожи по-голямата част от мръсотията.
 4. Зареждането на приборите е възможно най-просто поради дизайна на кошниците.

Кошниците имат специална форма, която помага да се поставят колкото се може повече стандартни ястия. Но потребителските неща могат да бъдат трудни за набиване.

 1. 5 години гаранция, която възприемам като добър знак. Те не дават толкова дълга гаранция за лошо оборудване.
 2. Средства за миене на съдове всякакви „употреби“. Веднъж измит само зле заради неразбираемо таблетки еконттака че вече не ги купувам

Нямам голям опит да притежавам тази съдомиялна машина, имам само 4 месеца. Но сега е ясно, че тази техника е просто добре. Абсолютно се радвам!

Наталия, Тюмен

Колата се мие добре, за това тя вече може да сложи три точки, но не разбирам защо производителят направи отложен старт с стъпки от три часа. Не е толкова трудно да направите избор до час, би било по-удобно. Също така кошницата за прибори ми причинява оплаквания. Обикновено имаме огромно количество супени лъжици и чаени лъжички, вилици и ножове. Не се побира в тази кошница дори наполовина, трябва да поставите прибори за хранене в долната кошница заедно с големи съдове, където също се мият добре. Чрез комбинацията от плюсове и минуси поставих Ikea Rengora четири точки.

Skinande

Лариса, Екатеринбург

Два месеца не са минали от закупуването на съдомиялната машина Ikeev, но вече се съмнявам дали си струва да направя такъв избор. Преценете сами. Наскоро вчера детето сготви малко оризова каша в малка тенджера. Овесената каша не изгори, но тиганът нямаше време да изсъхне, веднага го сложих заедно с други чинии в машината и включих обичайната програма. В продължение на два часа и половина машината „мутизгала“ съдовете и в резултат на това изсъхнали частици каша останаха на тигана, останах много разочарован.

Сега експериментирам, сменям програми и препарати, за да разбера причината за некачественото измиване. Ако разбирам, че основната причина е в миялната машина, тогава Skinande ще отиде в кошчето.

Александър, Волгоград

Много добра машина за разумни пари. Работи от година и половина, никога не е имало сериозни проблеми. Зареждаме го веднъж на ден вечер, за да мием натрупаните съдове. Единият, най-големият лист за печене, не се побира в него, трябва да го измиете с ръце, останалото е лесно да се побере. Доволен от тази покупка.

Юри, Санкт Петербург

Съдомиялната е голяма, но с проблеми с капацитета. Пространството вътре е глупаво организирано.Има място за обикновени чинии, но на практика няма къде да се поставят дълбоки купи, от които мнозинството в нашата икономика. Така че отделяте много време за разпространението на обекти, след това друга програма трае почти три часа. По-лесно да миете ръцете си. Не препоръчвам за покупка!

MedelstorMedelstor

Ирина, Новосибирск

Тесни съдомиялни, абсолютно перфектни в работата. Много ми хареса как майсторите го инсталираха. Тя се скри зад фасадата под плота, така че да е напълно невидима, но ефектът, който се получава от нейната работа, е забележим. Съдовете винаги са абсолютно чисти, докато машината никога не се е счупила за година и четири месеца работа. От него има малко шум, режимите на измиване са добри, в края на програмата се чува звуков сигнал. Абсолютно всичко ме устройва в тази машина, затова я препоръчвам на всички!

Алена, Омск

Противно на моите очаквания, миялната машина Ikea Medelstor беше много добра. Въпреки факта, че е прилично „натъпкан“ с електроника, машината изглежда много надеждна и практична. Тя има греда на пода, която става зелена, когато приключи процесът на измиване. Страхотно оборудване на ниска цена.

Яна, Екатеринбург

Дълго време съпругът ми и аз използвахме съдомиялна машина на марката Bosch. За около 9 години тя ни зарадва, но след това се развали. Не смеехме да вземем Bosch за смяна, тъй като сега автомобилите на тази компания са произведени в Полша, а не в Германия и това доведе до значителен спад в качеството. Дълго мислехме, мъжът ми обикаля всички форуми, събра много информация и решихме да вземем съдомиялна машина на Medelstor. Техниката е изключително добра. Той има всякакви функции и програми, които са предназначени за различни замърсявания. Пет точки!

още отзиви за съдомиялни машини Medelstor и Skinanda.

Hjalpsam

Оксана, Москва

Много достъпна тясна съдомиялна машина Elpsam отиде при нас по повод. Съпругът ми имаше юбилей, а свекървата представи пари за миялна машина. Говореше се, че взехме съдомиялна машина. Бях много щастлив и още на следващия ден отидохме да пазаруваме. Дълго търсиха, но някак не успяхме да изберем нищо нормално. И тогава вторият случай, срещнах стар познат, който, научавайки, че търсим съдомиялна машина, ни каза да отидем до Ikea и да видим колите на Elpsam.

Направихме точно това. Още на следващия ден измих чиниите в нова машина. В началото имаше малки проблеми с полагането на чинии, но бързо се научих. Сега всичко върви гладко. Много е добре, че всичко стана така. Сега съпругът също е проникнат, също хвали съдомиялната машина, въпреки че преди това категорично не е искал да я купи. Те са такива мъже!

Полина, Новосибирск

Първата миялна машина, която се бях появила, докато живеех в апартамент под наем. Имаше прекъсвания в доставката на топла вода и миенето на чинии през зимата в ледена вода беше по-малко от средното удовлетворение. Сега имам съдомиялна машина Elpsam в кухнята си. Не твърде известна, но много добра европейска техника за сглобяване. Дадена е петгодишна гаранция и е много готина. Ако нещо се случи, можете да разчитате на безплатен ремонт. Тя мие чинии просто, нито шест месеца не е имало. Препоръчвам го!

Юри, Москва

Доволен от тази машина, добре. Тя е много по-добра от стария Indesit, който ни развали нервите. Заслужава да се купи!

по-голям Отзиви за съдомиялна машина Elpsam.

потънал товар

Роман, Екатеринбург

Все пак не трябва да купувате редки съдомиялни машини. Сега го разбирам. Моят Лаган има циркулационна помпа. Предадох го в сервиза за ремонт под гаранция, но ремонтът продължи почти три седмици поради липсата на необходимите резервни части. Докато машината работи, е хладно, но веднага щом се развали, възниква проблем.

Евгений, Москва

Машината не ми хареса. Първо, тя има изключително неудобни кошници за ястия, в които малко може да бъде натъпкано. Второ, тя не разтваря таблетки 3 лошо в 1. Трето, качеството на измиването не винаги е задоволително.Не използвах други съдомиялни от Ikea, но определено мога да кажа за това: не си струва парите!

Диана, Москва

потънал товар

Пълноразмерна кола с добър дизайн и добро управление. Има малки проблеми с измиването, тъй като машината не измива малко мръсотия. По принцип техниката е добра, мие се по-добре, отколкото с ръце. Отначало използвах хапчета, но след това преминах на прах. По-евтино е, а резултатът от измиването е малко по-добър.

Enastoende

Тамара, Чебоксари

Без миялна машина животът не е сладък за мен. Докато мисля за алергията си към перилните препарати, не искам да отида до мивката. Сега не мисля за нещо лошо, защото миялната машина върши цялата мръсна работа за мен. И се справя добре, плочите ще бъдат запечатани с чистота.

Владимир, Краснодар

Бях приятно изненадан, когато видях такава стилна миялна машина в любимия си магазин. Той е в пълен размер, има много ястия. Обиколих го около 10 минути и го купих. Някои може да ме осъдят за лекомислие, в края на краищата покупката е сериозна, но реших да не мисля дълго, да не променя мнението си. Покупката беше много успешна. Машината работи отлично, не забелязах никакви недостатъци в нея. Пет точки!

Марина, Санкт Петербург

Миналата година сбъднах своята отдавнашна мечта - купих миялна машина. Моделът е необичаен, казва се Enastoende, но името не ме закачи и няма значение как се казва, не е яхта. Основното е, че тя мие съдовете нормално, а тази миялна машина прави без оплаквания.

 1. Тя има шест програми за миене, които трябва да се използват в зависимост от степента на замърсяване на съдовете.
 2. Можете да регулирате кошницата, която се намира в горната част.

С пренареждането на кошницата постигате по-голям капацитет. Ако го направите майсторски, можете дори да поставите големи козунаци в кошницата.

 1. Има пълна защита срещу течове.
 2. Има и забавено стартиране, което ви позволява да конфигурирате таймера за стартиране на машината през нощта.
 3. Има дори специална програма, която оптимизира използването на таблет 3 в 1.

От моя гледна точка това е мечта, а не машина. Ще се радвам, ако моето мнение ще означава нещо за вас. Щастлив съм и искам другите да се насладят на добрата техника.

Valgard

Павел, Самара

Valgard се оказа нормална миялна машина, с огромен капацитет. Посочено е, че тя може да измие 15 комплекта чинии наведнъж. Не съм се опитвал да слагам толкова чинии, съмнявам се, че има толкова много в къщата ми, но отмива огромна планина, която не се вписва в мивката. Измива кристално чисто, дори тънко стъкло. Никога не можете да видите петна, а съдовете не миришат на нищо, което означава, че се изплаква добре. Препоръчвам го!

Светлана, Новосибирск

За любителската машина това все още е меко казано. Тя не разтваря таблетката и мие лошо. Неразвитите занаятчии правеха кошници, като цяло са неудобни. Тази машина на Bosch „не е подходяща за подметки“. Не го купувайте!

Галина, Москва

Използвам тази съдомиялна машина без почивка от около две години. През това време не можах да намеря никакви недостатъци. Може би, разбира се, просто не мога да сравня с нищо, или може би машината е наистина идеална. Поставете първите пет!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини