Всичко за пералните машини

Отзиви за съдомиялната машина Electrolux ESL95321LO

мнения за Electrolux ESL95321LOДнес се оказва, че вградените съдомиялни машини от Electrolux са по-евтини от автономните. Не за всички модели това правило важи, но съдомиялната машина Electrolux ESL95321LO се вписва идеално в нея, тъй като цената й е малко над 420 долара. Защо тази миялна машина е толкова евтина? Може би е в ниското си качество или лошите технически характеристики? Нека се опитаме да разберем, като разгледаме отзивите на собствениците.

Току-що закупен

Дария Новоросийск

Активно изучавам новата си придобивка - миялна машина Electrolux ESL95321LO. Взех го, защото ми писна от планините от немити съдове, които никой не иска да поеме. Това е отвратително нещо, ще ви кажа, всеки път, когато влезете в кухнята да измиете няколко чаши, дузина чинии и няколко тигана. Въпреки факта, че в семейството, с изключение на мен, съпругът ми и майка ми готвят и само аз трябваше да мия чиниите. И така, реших да прехвърля това неприятно задължение в миялната машина. От момента на покупката успях да измия чиниите три пъти и това забелязах.

 • Чиниите и чашите са идеално чисти, тиганите, тавите и тиганите също са добре измити, но халби със следи от чай и кафе са лошо измити.
 • Разходът е много малък, можете да вземете таблетки за съдомиялна машина Biomio, извадете едно парче и го нарежете наполовина, достатъчно е едно измиване.
 • Съдовете се съхраняват най-добре. Въпросът е да не започнете измиването поне до вечерта, да разровите съдовете и след това да измиете всичко в един ход. Оказва се много икономично.

За да мога да съхранявам чинии през деня, закупих още около 20 чинии, десет купи и чаши, тенджера и тиган.

 • За капацитет не можете да се притеснявате. При условие, че всичко е сгънато правилно, цял куп ястия ще влязат в машината.
 • Крехките съдове се мият нормално и с нея не се случва нищо особено.
 • Програмите за измиване са достатъчно дълги и няма половин товар.
 • Има функция за автоматично изключване на машината и държач за очила.

Мога да кажа със сигурност, доволен съм от придобиването. Ако с течение на времето не се появи някаква повреда, тогава ще сложа на пишещата машина пет точки, засега струва четири, във всеки случай, докато моите лични тестове не приключат.

Максим, БарнаулElectrolux ESL95321LO

Наскоро съпругата му се принуди да купи миялна машина. Избрах и се настаних на Electrolux ESL95321LO за дълго време. Измива добре, но за много дълго време. Докато не разбрах шегата. Защо ви е необходима миялна машина, какви са предимствата от нейната употреба: вземете сол, вземете хапчета и дори прекарайте вода с електричество. Ще бъде по-бързо и по-добре, ако си миете ръцете, но засега жена ми го харесва. Кухнята е нейна територия, така че няма да оспорвам кухненските уреди.

Светлана, Волгоград

Опитахме се да купим съдомиялна преди три години, но някак не се получи. Всякакви проблеми постоянно възникваха, в резултат придобиването на съдомиялната машина беше отложено до ремонт в кухнята. Купихме мебели с оглед на факта, че ще имаме съдомиялна машина с ширина 60 см. Electrolux ESL95321LO беше избран от съпруга. Досега малко го използвах, но вече сега ще кажа, че тази техника е просто великолепна, почти няма шум. Кошниците са великолепни, имат нормална форма и са много просторни.

Период на употреба шест месеца

Жана, Ростов на Дон

Специалистите ме посъветваха да си купя Electrolux, но сам реших модела на съдомиялната машина. Избрах този, тъй като има голям капацитет, той е вграден и лесно управляем. Вече са изминали 7 месеца от датата на покупката и не съм имал нито един проблем. Измива се добре, въпреки че солта напуска бързо. В самото начало си купих цяла чанта и сега почти цялата е използвана.

Владимир, Москва

Първият опит с използването на съдомиялната машина Electrolux ESL95321LO беше неуспешен. Веднага счупих пет чаши за вино, защото просто ги сложих в кошница, но трябваше да ги инсталирам в държач за чаши.Шест месеца свикнах и сега винаги сгъвам чиниите правилно, не разбивайте нищо. Машината е добра, съветвам всички!

Алезия, Нижни Новгород

Това е втората ми съдомиялна машина. Първият беше марка Bosch и работи 8 години. Новият Electrolux не е лош, но според мен измива малко по-зле. Все пак старата технология беше много по-добра, въпреки че нямаше толкова много електроника. Въпреки това няма да се обидя от нова миялна машина, никога не ми се е налагало да изваждам немити чинии или тигани. Всичко се измива перфектно, а консумацията на вода е сравнително малка.

Когато започнах да използвам съдомиялната машина, месечната консумация на студена вода значително намаля.

Иван, Москва

Машината ми хареса, докато след 8 месеца нагревателният елемент изгоря в нея. Сервизът ми представи насрещен иск, казвайки, че аз самият съм виновен за повредата, тъй като свързах съдомиялната машина към некачествено домакинско захранване без регулатор на напрежението. Веднага дойдох при тях и казах, че ако не вдигнат машината за безплатен ремонт, тогава аз самият ще ги свържа през бойлера към домакинската електрическа мрежа.

След два часа псувни успях да се съглася приятелски. Господарят пристигна на следващия ден и поправи машината. Имаше неприятен послевкус. Оказва се, че технологията Electrolux не е толкова надеждна. А сервизният център, в който работят, просто отвратително.

Използваме година или повече

Едуард, Санкт Петербург

Отдавна съм свикнал с моята миялна машина Electrolux ESL95321LO. Не мога да си представя живота без нея. Преди това като всеки миеше чиниите на ръка, но преди година и половина всичко се промени. Не мога да кажа, че миенето на чиниите ме притесняваше силно, свикнах, но когато техникът пое тази работа, всички в семейството бяха ужасно щастливи. Бях посъветван да взема този конкретен модел от продавача в голям магазин за домашни уреди и бях съблазнен, особено след като имаше 15% отстъпка за всички машини на Electrolux. През цялото време, когато използвах миялната машина, разбрах, че за да блесне сапун техниката, трябва:

 • изберете добър препарат за миене на съдове (използвам таблетки Frau Schmidt);
 • правилно поставете чиниите в кошници;
 • Не претоварвайте кошници;
 • Не забравяйте да добавите сол навреме и да почистите филтъра.

Лариса, Рибинск

Добра кола, ползвам две години, няма оплаквания. Опитвам се да не използвам 3 в 1 таблетки за измиване, прахът е по-добър и по-евтин. Измива и изсушава перфектно и не само съдове. Аз понякога мия детските играчки. Препоръчвам го!

Татяна, Верхняя Пишма

Преди около година и половина започна нормалният ми живот, защото нашите съдове сега се мият от Electrolux ESL95321LO. Качеството на оборудването е безупречно, работи за пет плюс, защото е просто невъзможно да се измие чистачът за съдове. Съветвам я на всичките си приятели и двамата вече са слушали, взели са същите тези и са щастливи!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини