Всичко за пералните машини

Отзиви за съдомиялната машина Beko DIS 15010

Отзиви за съдомиялната машина Beko DIS 15010Всички знаят, че Beko е марка на турската технология. ох Перални машини Beco мнозина знаят, но няма съдомиялна машина. Как се държи това оборудване, какви са неговите плюсове и минуси за него, ще разкажем на хората отзиви на примера на съдомиялна машина Beko DIS 15010, но първо обърнете внимание на описанието на самата машина.

Няколко думи за колата

Съдомиялната машина Beko DIS 15010 е напълно интегрирана и по отношение на размера е класифицирана като тесен тип машина. За да бъдем точни, размерите му са (WxDxH) 45x55x82 см. Достатъчно е машината да побере 10 стандартни комплекта чинии. За да се контролира тази техника, в края на вратата са вградени електронни бутони, в „мозъците“ на които има 5 програми за пране. Спецификациите са следните:

 • Консумацията на вода за дълъг цикъл на измиване е 13 литра.
 • Консумация на енергия - 0,83 kW / h.
 • Максималната мощност на устройството е 2,2 kW.
 • Средното време за цикъл е 210 минути.
 • Ниво на шума - 49dB.

От допълнителните функции има: пълна защита срещу течове, половин товар, индикатори за сол и изплакване, забавен старт до 9 часа.

Положителни мнения

амелия-81, Самара

Beko DIS 15010_2Когато имаше нужда от подмяна на кухненския комплект, възникна въпросът за необходимостта от съдомиялна машина. Тъй като фирмата, която произвежда кухнята, работеше с миялни машини само от компанията Beko, не се наложи да избираме, освен може би модела от каталога. Тази съдомиялна машина е първата и следователно няма опит от употреба и се мисли за нея като за луксозен предмет.

Въпреки това, с раждането на втората дъщеря, на практика нямаше време за миене на съдовете, особено след напускането на постановлението за работа. Отне ми поне 40 минути, за да се измия ръчно, опитайте, забележете сами. Сега слагам мръсните съдове в колата, включвам предварителното изплакване, за да не изсъхне, след което добавям съдовете и включвам мивката.

С помощта на добър продукт съдовете се мият добре. Купувам хапчета 3 в 1, но течният препарат за изплакване работи по-добре, съдовете блестят от него. За да постигнете максимален резултат, е по-добре да накиснете съдовете, след това ръбът на скалата ще се отмие със сигурност. Често използвам програми за бързо измиване и миене на детски съдове.

Лафазанчик, Екатеринбург

Използвам съдомиялната машина повече от 3 години и все още съм доволен от нея. Предимствата на тази машина са, че:

 • евтин;
 • доста функционален;
 • икономичен;
 • има половин товар;
 • кошницата е регулируема по височина.

По принцип ястията се мият добре, с изключение на ивици супа в саксии. Но това не е само моят проблем, много приятели казват, че не всички саксии се измиват от супата. Всичко се решава, ако тръгнете първо с кожено палто. Струва си да се отбележи, че листовете за печене са включени в тази машина, въпреки факта, че тя е тясна. За малко семейство колите са достатъчни. Особено полезно е за празниците, миене на чинии след гостите.

Розалия

Beko DIS 15010Добра техника с много програми. Като кошници, изработени от дебели метални пръти. Външният вид е доста красив и е лесно да се скриете зад фасадата на кухнята. С мивка се справя с бретон, без да оставя депозит от перилен препарат. От минусите отбелязвам тънкия метал на каросерията на автомобила.

Евген0416, Саранск

Много ми хареса тази вградена миялна машина. Тя върши отлична работа със задачата си, мие чинии с бретон. Препоръчвам на всички, които мислят за миялна машина. Не открих никакви минуси.

lana-ledy, Челябинск

Страхотни уреди за помощ в кухнята. Измива съдовете и чашите перфектно и не изсушава лошо съдовете. Осем функции за пране са достатъчни, не ми трябва повече, защото има половин товар, пауза и предварително измиване. А колата работи почти безшумно. Можете да включите съдомиялната машина дори известно време след зареждането.

Но имаше някои минуси. Тенджерите и много мръсните тигани не се мият, трябва ръчно да се мият.И това дразни дълго скърцане в края на измиването.

Отрицателни мнения

ума-пума, Херсон

Използвам съдомиялната машина повече от 2 години и ще кажа, че не ми харесва. Сравнете с предишната миялна машина също от Beko, която беше напълно доволна. Тази машина не мие добре съдове, а времевите програми са изключително неудобни. Факт е, че водата се подава от часовника и става по-трудно да разбера кога да включите машината с разширени програми. Още един минус - няма да погледнете времето до края на измиването, няма отделни индикатори.

Тиган с елда се мие само по интензивна програма и не винаги. Отвън те блестят като нови, но отвътре ... На новите прибори за хранене започнаха да се появяват ръжда и петна по новите прибори за хранене в колата, всичко това от кошницата за уреди. В резултат на това измивам всичко с ръце. Най-често трябва да използвате програмата "Хигиена".

Накратко, останах разочарован в тази кола, пропускам програми за 60 и 40 минути.

Работенак, ВоронежBeko DIS 15010_3

Купих миялна машина преди няколко месеца. Сред предимствата ще посоча ниска цена и отлично измиване и сушене. Но след кратък период на работа, водата минаваше през пантите на вратата. Както разбрахме от думите на специалистите на сервизния център, това е „възпаление“ на този модел машини, но те все още не знаят как да го премахнат. Коренът на проблема е помпата за тежък режим. По принцип го получих, ще го поправя.

Поле Елена

Това беше първата ми съдомиялна машина, която след сравняване с други машини остави отрицателно впечатление. Качеството на долната скара е лошо. Няколко карамфила се откъснаха под плочите, покритието се отлепи, металът ръждясал. Минусите могат да бъдат изброени:

 • Не мийте таблетките;
 • лошо изсъхва, съдовете са мокри, трябва да изсъхнат с напълно отворена врата;
 • некачествено покритие на металната скара.

Плюс автомобилите в цената си, но, вероятно, качеството е за такава цена. Друго хубаво нещо е, че кошницата е регулируема по височина, но това е всичко. Ако отново купих съдомиялна машина, определено не бих избрала тази.

За да обобщим, отбелязваме, че хората, които използват миялна машина за първи път, са в повечето случаи доволни. Но тези, които имат с какво да се сравняват, бяха разочаровани по много начини. Ето защо не трябва да разчитате само на един преглед, мнението на един човек, да сравнявате няколко мнения, както и модели на машини. Приятно пазаруване!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини