Всичко за пералните машини

Отзиви за настолни съдомиялни машини

рецензии за съдомиялна машина на работния плотКогато купувате съдомиялна машина за първи път, хората се замислят колко голяма трябва да бъде тя. В крайна сметка кухнята, в която се планира да бъде инсталирано оборудването, е толкова малка, че устройство, сравнимо по размери с пералня, трудно може да се побере.

Въпреки това, производителите в този случай предлагат компактни съдомиялни машини, които хората наричат ​​настолни. Те наистина могат да бъдат поставени на масата, но и в шкафа под мивката, някои от тях се поберат безопасно. Но как това се отразява на капацитета на съдовете и качеството на миенето? Това е основният проблем, който решихме да разберем от отзивите на хората, които използват настолни съдомиялни машини.

Общо впечатление

Татяна

В нашето семейство имаме малка миялна машина, тъй като няма къде да сложите голяма. Много съм доволен от нея. За тричленно семейство има достатъчно, трябва да се миете 1-2 пъти на ден. Почти всичко влиза в него, с изключение на листа за печене. Тиганът се разбива само в едно, плюс някаква дреболия. Какво искам да кажа, дори и да е малка кола, но не е пари на вятъра, тя също всичко измива перфектно. Не твърдя, че голямото е по-добре.

Orpheus_2001компактна кола

Нека има малко плот, отколкото нищо. Купих си миялната машина преди няколко години, марка Bosch. Мие се перфектно, това не може да се постигне с дръжки. Но е жалко, че тигани и тигани не могат да бъдат натискани в него. След като смени кухненския комплект, той премести колата от масата към мивката, тя стана още по-удобна и просторна и, между другото, по-малко шум. Накратко, няма вариант да си купите голям, вземете плот за маса и няма семейни кавги за вас кой мие чиниите.

Maslenitsa

Моят съвет е да не вземате малка съдомиялна машина, потърсете място за голяма. Понякога нямам достатъчно място на 45 см, така че мисля за това пълен размер кола.

DimAs_626GE

Вече пет години имам най-простата настолна машина на Bosch. И ми харесва, защото мие чиниите, за да блести. Минусите, разбира се, има:

  • Първо, много шум. Когато сложих колата в килера, имаше по-малко шум;
  • второ, няма да миете големи съдове. Тиганите са необходими с подвижни дръжки, а съдовете трябва да се мият под чешмата с ръце.

Като цяло дори тази миялна машина е истинско спасение от жена ми!

matrioshka

Кухнята ни е малко по-малко от 6 квадратни метра, в близко бъдеще ще поставим компактна миялна машина. Семейството има две малки деца (времето), често трябва да мият бутилки, а именно три пъти на ден, това е шест бутилки плюс съдове. Параметрите на тази машина са доста доволни, разбира се, можете да си купите голяма машина. Но голямата, която вече имахме и просто стоеше бездействаща, докато не изгни. Трябваше да натрупам чинии, което е неудобно. Ако нещо се изисква, тогава трябва да го измиете с ръце.

Мисля, че е по-добре да има малки мивки при нормални условия, отколкото натрупването на чинии. Плюс с такава машина ще има място за още две чекмеджета. По принцип няма да вкарвам всичко в него и ще измия най-големия съд с ръце.

Съдомиялни машини Bosch

АНПBosch SKS 60E18RU

След като прочетох голям брой положителни отзиви за съдомиялната машина на Bosch SKS 60E18RU, реших да си го купя сам. Основните критерии бяха производителят и размерите. Съдомиялната машина беше инсталирана директно на масата, свързана независимо, след като купи маркуч за източване за това, тъй като фабриката беше твърде къса.

Първият товар беше неуспешен, тъй като плочите бяха поставени неправилно и се миеха слабо, въпреки че скърцаха. Колата много бръмчи. Изминаха малко повече от три месеца, можем да направим следното заключение:

  • За семейство от 4 души не е достатъчно, всички мръсни съдове не са включени, а съдовете трябва да се мият един по един.
  • Качеството на мивката е ниско, защо не е ясно.
  • Заема много място, което лишава пространството за готвене.
  • Неудобна кошница за лъжици и вилици.

Тези недостатъци ме подтикнаха да продам колата след шест месеца, за да купя под с по-голям капацитет. Отбелязвам, че цената е абсолютно една и съща.

OlyYa

Управлявам съдомиялната машина на SKS 60E18RU вече 4 години и никога не искам да се разделям с нея. Дълго се съмняваше дали имам нужда от съдомиялна машина, тъй като имам семейство от 6 души. Съмненията обаче бързо изчезнаха. Предпочитам да включа колата 2 пъти на ден, отколкото да скрия чинии.Bosch SKS 41E11

Харесвам режима на измиване за 35 минути, но използвам 2-часов режим за измиване на газови решетки и качулки. От почистващите препарати използвам евтини таблетки, като ги разрязвам на три части. Купуването на голям пакет таблетки (60 бр.) Е много изгодно, а качеството на измиване е отлично. Просто не забравяйте да добавите както сол, така и препарат за изплакване.

Доронина Елена

Съдомиялната машина се счупи, служейки ми 8 години и реших да си купя нов Bosch SKS 41 E11. Новата кола се оказа малко по-голяма, което не може да не зарадва, тъй като започнаха да влизат повече ястия. Доволна е от всичко, отмива всичко чисто и безшумно.

Куканов Александър

В нашето семейство имаме три деца, което принуди жена ми да мие чинии много често и често, затова решихме да си купим съдомиялна. Покупката дойде в момент на криза, когато доларът скочи. Нямаше избор, взеха машината от витрината на Bosch SKS 41E11, поне компанията е известна, все още няма оплаквания за нея.

С внимателен подбор на почистващи препарати, съдовете искрят, дори ръчно измитите чаши за чай, машината измива още по-чисто. Тигани и тигани след третото измиване станаха идеални. 15 минути след приключване на програмата чиниите изсъхват напълно. Накратко, ние сме доволни от машината, препоръчваме я на всички.

Куришев Алексей

Имам настолна съдомиялна машина Bosch SKS 40E22, за която не мога да кажа нищо добро. Най-важното е, че не мие чинии добре, трябва да го миете, да не говорим за тиганите и тенджерите, които изобщо не са включени в съдовете. А да миеш един тиган за повече от час е някак малко скъпо. Ще дам техника на свекърва си, нека се зарадва или мъчи ...

Съдомиялни Electrolux

Кондаков Николай

Купих миялна машина Electrolux ESF 2300 OH, много ми хареса, защото съдовете се мият добре. Въпреки това, след няколко месеца, той спря отоплението на водата поради повреда на тахометъра. На тахометъра има магнит, който се е разделил наполовина. Скоростта не е регулируема, тъй като нагревателят не се включва. Той взе суперзалепващо и залепи магнит, работеше.

Елена Миткина

След 7 години работа съдомиялната машина Electrolux esf 2440 купи ESF 2300 OW също Electrolux. Колата е добра, мие се перфектно. Но през годината започнаха повреди, първо с врата, а след това със сензор за ниво на водата, поради което водата изобщо не се загрява, въпреки че беше въведена. Чакаше дълго чакане на части, затова я закараха в гаража, а в замяна купиха Candy, решиха, че съдомиялните машини Electrolux са отвратителни. Но сега това, което ще кажа е, че Канди прави шума нереалистичен, след опит за звукоизолация като цяло изтича. В резултат на това е по-добре да поправите Electrolux и ще бъдете доволни.

Громилин ИляElectrolux ESF 2200 DW

Имам съдомиялна машина Electrolux ESF 2200 DW, отлично, икономично и евтино оборудване. Въпреки някои недостатъци й давам 5 точки. Двама сме и живеем в апартамента на Хрушчов, където в кухнята има много малко място. Колата беше прикрепена към умивалник. За да спестим пари и екологична безопасност за миене на съдове, използваме сода за хляб с добавяне на половин чаена лъжичка от най-евтиния прах за съдомиялни машини, добавете допълнителна сол към йонообменника. Веднъж на 3 месеца изплаквайте машината с обезмаслител.

Какъв е неговият минус, но фактът, че след 1,5 години работа бутонът за стартиране се счупи. Но аз не се разстроих, взех отвертка на Филипс, разглобих вратата и извадих бутон, който сам можеш да спойкаш, можеш да го занесеш при майстора. Много ремонти ще струват 150-200 рубли, проблемът не е голям.

Ерофеев Александър

Съдомиялна Electrolux ESF 2200 DW е съвсем обикновена. След 4 години работа течеше, причинявайки наводнение. Причината беше датчик за изгаряне на водата. По принцип производителят обеща 5 години, машината не работеше. А качеството не съответства на цената, още повече, че е сглобено в Полша.

Съдомиялна машина Candy

Len-отивам

Използвам машината Candy CDCF 6 от три години и всичко ми подхожда:

  • Compact. Просто нямаше къде да сложа по-голяма миялна машина, но тази стоеше в ъгъла близо до мивката.
  • Доста е просторен. За семейство от 2 възрастни и едно дете това вече не е необходимо, в противен случай ще трябва да спестявате съдове, от които ще има неприятна миризма.
  • Добре се почиства при правилно поставяне на съдове и редовно почистване на филтъра. Е, изберете качествени средства.

Липсата на модел в шумна изпускателна помпа, не можете да го включите през нощта, но е жалко.

Candy-CDCF62Освен това е неудобно да се използват капсули с него, от тях остава твърде много пяна, тъй като те са предназначени за по-голям обем ястия. Необходимо е да се изплакне допълнително. Независимо от това, колата е добра като цена и качество.

havochka888

Купих съдомиялна машина Candy CDCF 6 за рождения ден на родителите си, преди около три години. Преди това изобщо не се занимаваха с такова оборудване. Основното беше да разгледаме размерите за влизане в кухнята. Честно казано, в началото се зарадвах на миенето на чинии, всичко беше идеално чисто. Радостта свърши, когато дупки в спринклера започнаха да се запушват. Поради това качеството на мивката намалява и ако лошо измитите съдове изсъхнат в машината, след това измиването става проблемно.

За по-добро измиване трябва да поставяте съдовете по-рядко от клетките в кошницата и следователно обемът на съдовете е намален. Вратата на отделението за таблети не работи добре, понякога просто не се отваря и таблетът остава на мястото си. Накратко, трябва да свършите много ненужна работа с такъв асистент, включително плочи за предварително почистване. Съпругът ми и аз си купихме кола Bosch, нищо подобно. Затова ви съветваме да не пестите от производителя.

Дубров Игор

В страната имаме съдомиялна машина Candy CDCP 6 / E, не беше достатъчно за повече място. Тази машина е малка, Kandy за 8 класически комплекта ястия все пак ще бъде по-добре. В тази голяма плоча са отзад назад. Да, с хапчета е неудобно, трябва да се счупите наполовина.

Както можете да видите, различните съдомиялни машини имат както положителни, така и отрицателни отзиви. Всичко зависи от нуждите на хората, от техните нужди и възможности. Когато избирате съдомиялна машина, съсредоточете се върху техническия компонент, а не върху субективното мнение на всички.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини