Всичко за пералните машини

Отзиви за съдомиялна машина на Bosch

компактни съдомиялни машини BoschКомпактната съдомиялна машина Bosch е привлекателна преди всичко с това, че заема много по-малко място в кухнята, отколкото съдомиялна машина с пълен размер. Съответно собствениците на малки хрушчови апартаменти с малки кухни няма да обръщат внимание на обикновена миялна машина, просто защото няма къде да я поставят. Компактните съдомиялни машини представляват интерес за мнозина и мнозина ги купуват и след това споделят своя опит. Именно мненията на собствениците на компактни съдомиялни машини на марката Bosch ще проучим.

Bosch SKS 40E22RU

Михаил, Москва

Малка миялна машина е истинско чудо, спасител в нашето семейство. Въпреки че не съм против ръчното миене на чинии, аз съм твърде мързелив, за да прекарвам часове всеки ден в мивката. А жена ми, като цяло, при вида на планина от мръсни съдове почти припада, обича да готви и мрази миенето на чинии. Като цяло усвояваме бавно новите технологии. Това успяхме да разберем и оценим за 3 месеца работа.

 1. Съдомиялната машина перфектно измива мръсотията с всякаква сложност.
 2. Машината е поставена на пауза, за да добавите всеки елемент, който сте забравили да поставите по-рано.
 3. Достатъчен брой програми. Нищо повече.

Съдомиялната машина Bosch SKS 40E22RU има 4 програми за миене: нормално, бързо, интензивно и икономично.

 1. Лесен за използване филтър за боклук.
 2. Можете да го поставите почти навсякъде, дори да го фиксирате към стената с помощта на скоби.

Bosch SKS 40E22RUПо принцип сме доволни от съдомиялната машина, но би било още по-готино, ако производителят отчете някои коментари за бъдещето. Първо, дюзата е директно върху маркуча за източване, но би било хубаво да се направи ъглова, така че маркучът да може да бъде по-компактно поставен по тялото на машината.

Второ, щифтовете, които фиксират съдовете в кошницата, могат да бъдат огънати или дори сгъваеми. Трето, за да подобря звукоизолацията, ако не сложа антивибрационна постелка под миялната си машина, ще има много шум.

Четвърто, осигурете защита от пренапрежение. Това не е от значение за нас, тъй като веднага организирах връзка чрез стабилизатор на съдомиялна машина, но много от тях няма да бъдат изразходвани за допълнително оборудване. Е, като цяло и всички желания. За да се посрещнат високите им разходи не се изисква, но машината ще бъде значително подобрена и ще привлече вниманието на още повече хора.

Марина, Сочи

Компактната миялна машина Bosch SKS 40E22RU беше купена от мен на разпродажба в голям хипермаркет. След това продавачът отхвърли цената на цялото оборудване до 50%, ако искате, ако не искате, вземете го. Обикновено съм болен от всякакъв вид продажби, не мога спокойно да мина покрай цената, на която пише „отстъпка“. Е, това не е въпросът. Купих, това означава, че тази съдомиялна машина, донесох вкъщи, принудих съпруга ми да го инсталира и свърже. Той е джак на всички сделки, той се занимаваше с него няколко часа и сега вече мием пробна партида чинии.

Първото много пране на чинии не се брои, тъй като направихме всичко според инструкциите. Не слагаха съдовете в кошниците, както трябва, и не правеха почистването. Факт е, че според инструкциите първото измиване трябва да се извършва без съдове, така че машината да се почиства от вътрешността на мазнини и други подобни. Не направихме това и чиниите в нашия изход се оказаха намазани с някаква мука.

Последващото измиване вече се извършва строго според инструкциите, но безрезултатно. Машината мие съдове възмутително. И освен това, много скоро тя започна да се счупи безсрамно.

 • Месец по-късно вратата се наведе и спря плътно да се затваря. Съпругът я погледна малко, започна да се затваря, но трябваше да положи усилия.
 • На третия месец на работа нагревателният елемент изгоря. Трябваше да се обадя на капитана от сервизния център, който смени тази част безплатно, със закъснение от 3 седмици.
 • Минаха още шест месеца, нагревателят отново изгори.Тогава не издържах, хвърлих скандал в сервизния център, но се оказа, че нагревателят е "болката" на всички компактни автомобили с марка Bosch.

Общо година се измъчихме с тази съдомиялна машина, а след това направих съобщение и го хвърлих на половин цена за добри хора. Машината беше ненадеждна и с лошо качество, въпреки че Bosch, не съветвам никой да вземе!

Владимир, Москва

Интересувам се от компактните миялни машини отдавна, но нещата не надминаха разпитите. Но наскоро все пак реших да купя съдомиялна машина Bosch SKS 40E22RU. Как я харесвам, истинското нещо, добре, бях плах, трябваше да го приемам без колебание. Мие чинии нормално, във всеки случай, по-добре, отколкото бих си измила ръцете. Тя пълзи в него много, дори е невероятно колко можеш да се натъпчеш там, аз сам го хващам за очите. Изглежда, че няма недостатъци в тази машина, ще видим с течение на времето. Много доволен, пет точки за производителя!

Bosch SKS 51E88RUBosch SKS 51E88RU

Светлана, Москва

Използвам тази съдомиялна машина от 5 години и не разбирам хората да драскат отрицателни отзиви. Самият аз обичам да седя на форума, да обсъждам нови кухненски уреди, но в същото време се опитвам да напиша истината. Bosch SKS 51E88RU - машината е много добра. Надеждни, сглобени в Испания, всички детайли са като нови, въпреки факта, че е минало толкова време. Фактът, че работи шумно е вярно, но на това, обективно, минусите свършват. Измива се добре. Не възприемам негативни твърдения за тази съдомиялна машина и не ви съветвам - всъщност това е добра техника!

Съпругът имал неблагоразумието да изгори любимия си тиган. Дълго време озадачих как да го мия и с изненада установих, че след стандартното миене в съдомиялна машина, тиганът стана почти чист и многократното миене унищожи всички следи от изгаряне.

Лариса, Оренбург

Bosch SKS 51E88RU беше купен от мен отдавна, дори не си спомням на колко години е при нас. През това време машината става член на семейството. Благодарен съм на учените, които измислиха подобна техника, защото миенето на чинии е най-нелюбимата ми работа в кухнята. Не съм навлизал в технически подробности. Дори не си представям как работи, но няма значение за мен, главното е да работиш, миеш чиниите и да не чупиш.

Яна Вячеславовна, град Барнаул

Харесвам компактните съдомиялни машини; аз самият използвам съдомиялна машина Bosch SKS 51E88RU. Единственият им недостатък според мен е малкият обем на пералната камера. Но този минус е обективен - малък размер, малка камера, нищо не може да се направи с това. Останалата част от машината е много прилична, изпълнява функциите си 100%.

Bosch SKS 62E88RU

Нина Ивановна, Москва

Срокът на използване на съдомиялната машина е 6 месеца. Мога да отбележа следните предимства: ниска цена, достатъчен капацитет, лекота на работа, задоволително качество на миене на съдове. Има още недостатъци.

 1. Често почивки и скъпи ремонти.

3 пъти вече сме имали проблеми с гуменото уплътнение. С времето се деформира и вратата започва да се затваря слабо от това.

 1. Дозаторът се отваря лошо, от което продуктът не се разтваря напълно.Bosch SKS 62E88RU
 2. Отделението за сол обикновено е неудобно; първия път, когато напълних солта, я „заклех“ на деветката.
 3. Клетките под чиниите са неудобни. Може би това е някакъв вид специални испански ястия, защото нашите купи и чинии в тези клетки обикновено не се катерят.
 4. Бръмчи много.

Евгений, Кемерово

Добра миялна машина, ползвам я от 3 години и няма проблеми. Инструментът се използва пестеливо, като освен това значително спестих място в кухнята, защото напълних пералня и съдомиялна машина заедно в един ъгъл. Много съм доволен, че не трябва да мия чиниите на ръка, това действие ми беше много тревожно преди.

Юри, Псков

Обзавеждане на нов апартамент, реших, че определено ще си купя съдомиялна машина. Но след това, когато започнах да планирам ремонти в кухнята, разбрах, че няма къде да сложа обикновена миялна машина, трябваше да се задоволя с компактния Bosch SKS 62E88RU. Мога да кажа със сигурност, по-добре е да направите без съдомиялна машина, отколкото да си купите такава.Той е малък и това е. Никакви готини функции не могат да го поправят, така че не съм доволен от покупката.

Така че, компактните съдомиялни не оставиха хората безразлични. Някой ги харесва, а някой е много недоволен от придобиването. Във всеки случай е невъзможно да се угоди на всички и всеки решава дали има нужда от това нещо или не. Успех!

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Надежда надявам се:

  Купих миялна машина Bosch sks62e88ru преди 3 години. От покупката колкото и да съжалявам. Измивам чинии за 5+, за измиване използвам сол, таблетки и препарат за изплакване от различни компании. И нито веднъж бебето не ме е пуснало. Машините за миене на съдове са добри, но скъпи, затова използвам по-евтини продукти. Появи се един малък проблем - уплътняващата дъвка в самата врата стана по-твърда, самата врата беше леко деформирана отдолу и се появи малка празнина. Майсторът каза, че тази дъвка е проблемът на всички съдомиялни, той регулира дъвката и разликата става по-малка. Течове от пропастта не се наблюдават. Ще видим какво ще се случи след това. Но като цяло съм щастлив като слон, че имам такава прекрасна машина, която ми позволява да спестя време. Измивам всички съдове в него, дори 10-15 литра тигани се поберат. Какво друго ви трябва? Затова препоръчвам този модел на тези, които имат кухня с малки размери!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини