Всичко за пералните машини

Отзиви за перални машини Fairy

Приказна пералняЖеланието да се сдобиете с добра пералня с ограничени финансови ресурси е напълно възможно, ако обърнете внимание на оборудването, произведено под марката Fairy. Има много модели перални машини Fairy. Това е серия от SMP и SM, във всяка такава серия до дузина модели. Обмислете потребителските отзиви за най-достойните модели, добри ли са или трябва да предпочитате друга марка?

Фея SMP 40N

Варвара Алексеевна

Дата на придобиване: март 2013 г.

Предимства: малки, леки, просторни, може да се прехвърля от една стая в друга.

Fairy smp 40 nНедостатъци: тя не излива напълно вода, трябва да повдигнете машината, за да източите водата.

Около 30 години използвах пералнята Sibir, след това се счупи и реших да избера най-простата възможна полуавтоматична пералня, Продавачът в магазина посъветва да вземете евтина машина Fairy SMP 40N, казват, че отзивите за нея са добри Колебах се, това е самата пластмаса, пластмасовите капаци, всякакъв вид ненадежден външен вид. Привлечени от цената и реших да купя. Хареса ми факта, че е леко, трябваше да извадя стария си Сибир от килера, да го влача до пъпа в банята. Феята е 3 пъти по-лека, като артритът ми е огромен плюс.

Fairy SMP 40N е доста лесен за използване, измислих го почти веднага, измих пастелно бельо, след това блузи и пуловер. Всичко влезе в резервоара и беше извадено хубаво. Завъртането също е великолепно, посъветва приятел да си купи същото. Един минус ми хвана окото вода след измиване не оставя резервоара до края, Трябва да наклоня машината, така че остатъците да преминат през канализацията, но това не ме притеснява лично. Fairy 40 получава оценка пет от мен.

Маргарита Кадатски

Дата на придобиване: май 2011 г.

Плюсове: не видях.

Недостатъци: полуавтоматично устройство, водата се оттича слабо, центрофугата не работи, капачката на резервоара е счупена, маркучът лети ... можете да продължите дълго време.

Отдавна имах в селската си къща стар пистолет-пистолет Indesit. Сега разбирам колко хубаво беше преди. И осъзнах това, благодарение на закупуването на "великолепна" машина Fairy SMP 40N. По-точно, дори не аз го купих, но съпругът ми беше поласкан на ниска цена, помисли си, че ще отиде за лятна резиденция. Отначало се съгласих с него, но след третото измиване резето на капака на резервоара се счупи.

Не ги заведоха в сервиза, бяха твърде мързеливи за шофиране, мъжът ми свиреше нещо там, капакът започна да се затваря. Година по-късно центрофугата се счупи, сега стои бездействаща в плевнята в страната, понякога я вадя, за да измия селските парцали, без да се върти. Преди беше необходимо да се прочетат рецензии за нея, всичко е красноречиво описано там. Преди пералнята Fairy SMP 40N да се развали, беше много неприятно да я управлявате:

 • тя разкъса нещата;
 • лошо източена вода;
 • маркучът постоянно летеше, трябваше да го навивам на жица;
 • вода трябваше да напълни кофа.

За себе си стигнах до извода, че предпочитам да си купя някоя използвана автоматична машина на Avito, отколкото да се свържа отново с полуавтоматичните перални машини Fairy. За нашите баби преди около 50 години подобна кола би била лукс, но ние живеем в 21 век и можем да си позволим нещо по-добро. 2 клас

Тук се използват само истински отзиви, дадени в четена форма от нашия редактор.

Фея SMP 32

Наталия Сергеевна

Дата на закупуване: февруари 2012 г.

Фея SMP 32Предимства: много лек, компактен, пасва в килер, изпира нещата с минимално количество прах, върти се на височина.

Недостатъци: не са подходящи неща, не можете да миете големи парцали.

Живея сам в стаята на общински апартамент, няма къде да сложа автоматична пералня и няма особена нужда от това, не натрупвам мръсно пране, опитвам се да измия всичко наведнъж. Търсех малка пералня, така че да има центрофуга и така поне да заеме място.

Погледнах ревютата.В резултат беше избран автомобилът Fairy SMP 32. Той е много малък, докато има 2 отделения, резервоар и центрофуга. Не харесвах късия кабел, трябваше да свържа машината чрез удължителен кабел. Също така машината включва малко неща, но имам достатъчно обем. Само ви притеснява, че не можете да миете големи предмети, като кариера, одеяло или възглавница. По принцип машината Fairy SMP 32 е добра и евтина - оценка 4.

Fairy CM 251

Иван Шестаков

Дата на придобиване: юни 2014 г.

Fairy CM 251Предимства: размерът не е повече от кофа, изтрива се нормално, струва стотинка.

Недостатъци: за парите не открих никакви недостатъци.

Разведен преди три години, живея щастлив ергенски живот. Животът ми е скромен, реших да не харча пари и купих за 3000 рубли апарат, наречен перална машина Fairy SM 251, още повече, че отзивите за него са нормални. В това няма нищо особено: зареждаш 2,5 кг пране и го измиваш. Необходимо е да го изтръгнете ръчно, тъй като извиването не е предвидено в него.

Доволен съм от качеството на технологиите, въпреки че като цяло тя е примитивна и няма нищо особено да се счупи в нея. Слагате машината в банята, пишете директно от крана за гореща вода, хвърляте неща, включвате я и я карате да се мие. После отвори люка, изля вода през ръба и всичко е наред. Оценявам Fairy SM 251 е „предишно чудо на технологията“ с пет с минус.

Фея CM 253

Елена Федосеева

Дата на покупка: 23 март 2014 г.

Фея CM 253Предимства: малък размер, висококачествено измиване, пестене на вода.

Недостатъци: некачествени материали за каросерията, слаб капак и примитивен контролен панел.

Купих машината Fairy CM 253 специално за къщичката, вече имах активатора Fairy SM 151, издържа 4 години, после се счупи, ремонтът е скъп, затова си купих подобна. Това, което харесвам при тези машини, е размерът. Не можете да хвърлите машината в багажника, но тази просто трябва да се затопли с вода. Обикновено загрявам 10-литрова кофа с вода в лятна къща с бойлер, достатъчно веднага да се измия и изплакна след леглата. Той е лесен за управление, тъй като в него няма електроника, а само механика.

Моята 5-годишна внучка нарича машината боклук, наистина външно напомня на малък контейнер за боклук. Вицовете са шеги, но Fairy SM 253 изтрива наистина висококачествено, няма да се карате. Ако беше направена от по-добра пластмаса и имаше метален люк, нямаше да е на цена.

Fairy SMP 20

Людмила МордвиноваFairy SMP 20

Дата на покупка: април 2014 г.

Плюсове: перфектно изтрива и изтръгва.

Минуси: не са намерени.

Трябваше ми малка машина с функция за въртене. Fairy SMP 20 е точно такава машина, в нея няма нищо излишно. Механичният таймер ви позволява да настроите времето за измиване, друг таймер задава въртенето. Машината е малка, така че в нея има много малко бельо - 2 кг. Fairy SMP 20 получава оценка 5.

Fairy SMP 60 N

Екатерина Слюсарева

Дата на закупуване: януари 2015 г.Fairy SMP 60 N

Предимства: ниска цена, простор.

Недостатъци: неприятна миризма на пластмаса при наливане на гореща вода.

Пералнята Fairy SMP 60 N е много добра, за тези пари не очаквах да измие толкова добре. Резервоарът включва цялото натрупано пране, но центрофугата не е толкова просторна, трябва да я изцедите на 2 стъпки. Посочено е, че натоварването й е 6 кг, всъщност се набивам в него много повече и все още изтривам нормално. След няколко месеца употреба разбрах, че не можеш да наливаш много гореща вода в нея, тя започва да мирише на пластмаса и след това прането се размива. Ако не миете във вряща вода, значи всичко е наред. Оценявах пералнята на четири плюс.

В заключение отбелязваме, както виждате, отзивите на хората са разнообразни, има лоши, има средни и има добри. Но не забравяйте, че говорят за различни модели перални машини, в допълнение, тяхното мнение е чисто субективно. Може би ще споделите мнението си за пералните машини Fairy, а ние ще го публикуваме на нашия сайт.

   

7 коментара на читателя

 1. Граватар Мария Мария:

  Купих горещо мини пералня Fairy-2m. След второто (!) Измиване маркучът за изтичане се счупи, което не е изненадващо, материалът от който е направен не повече от хартия за вестник с дебелина и е много по-лош от него, се обърна към мястото на руската компания продавач с молба поне да каже къде да купи подобен но продавачът мълчи като партизанин. Естествено, машината е произведена в Китай. Прекарахме няколко измивания, монтирайки обикновен корк под дупката, но в крайна сметка коркът също не държи. Искам да предупредя тези, които в бъдеще решат да закупят такава машина. Не купувайте нищо чрез онлайн магазин в Русия, ще бъдете измамени. И второто - не купувайте евтини китайски продукти, това е просто загуба на вашите пари и загуба на суровини от производителя.

 2. Граватар Нина Нина:

  Купих преди три месеца Styr. Приказна кола SMP-60n, счупи се днес на 19 ноември. Шейната на двигателя полетя. Какъв метал са направили, чуди се мъжът ми, най-естествената глупост. Всичко се прави на сополи. Не го препоръчвам!

  • Граватар Макс Max:

   Обикновено се прави от силимин

 3. Gravatar Anonymous аноним:

  Купих пералня Fairy smp 50n през януари 2018 г. За селото това е нормална техника, но един минус или имам дефектен, който не знам, когато миете водата отстрани и се оказва, че е в средата на езерото. И толкова добър, въртенето е прекрасно.

 4. Граватар Елена Алексеевна Елена Алексеевна:

  Купих днес Fairy SMP-32. Вече се интересувам от това как да предадете в магазина. Водата от резервоара за измиване влиза в резервоара за центрофуга.

  • Граватар Лара Лара:

   Същото правя и с тази марка автомобил, и то още от първото миене. Не знам дали да продължа да мия или не. Между другото, магазините прибират ли пералната машина, която са продали за 4500?

 5. Граватар Ина Инна:

  Купих Fairy SMP-50N работи 10 минути, ужасна дрънкалка. Исках да източа водата, канализацията не работи. Загребвах го ръчно.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини