Всичко за пералните машини

Разлики на вградената пералня от обичайната

Разлики на вградената пералня от обичайнатаНадписът върху етикета не е единствената разлика между вградената пералня и самостоятелната машина. Има няколко очевидни външни признака, които помагат незабавно да се определи вида на шайбата. Това ще спести време и ще ви позволи сериозно да подходите към избора на нов „домашен помощник“.

Това ще помогне да се разберат сред много модели знанията за конструктивните характеристики на вграденото оборудване, техните предимства и недостатъци. Предлагаме ви да разгледате подробно всички нюанси и да научите за най-добрите „мебели“ машини.

Външни знаци на вградената шайба

За да намерите сред представения асортимент модел за вграждане в слушалки или шкаф е просто: просто обърнете внимание на външния му вид. Първо, в руските магазини няма да намерите вертикални коли от този тип, така че веднага отидете на предната част. Второ, ние търсим крепежни елементи, разположени на предната стена на корпуса, разположени отдясно и отляво и предназначени за инсталиране на декоративна врата. Те изглеждат като малки нитове с канали за винтове. Трето, не забравяйте за други разлики.всички вградени автомобили имат фасадно монтиране

 1. Плоска или вдлъбната врата на люка и останалите части на предния корпус са на една и съща линия. Всичко, за да може машината напълно да се скрие зад вратата.
 2. Долната декоративна лента стърчи напред, което красиво се комбинира с фасадата на слушалката.
 3. Техническият изпускателен капак, зад който се крие филтърът за боклук, е по-висок. В противен случай достъпът до него ще бъде блокиран.
 4. Липса на стърчащи елементи на таблото. Селекторът на програма се заменя с сензорно управление чрез цифров дисплей или има минимална дебелина.

Четвърто, могат да се отбележат по-малко забележими характеристики. Например, на задната стена на шкафа са предвидени специални канали за монтаж в мебели. Следователно, един поглед към машината е достатъчен, за да разберем дали е „вграден“ или самостоятелен блок с подвижен капак.

Плюсове и минуси на такава техника

Вградените домакински уреди са привлечени главно от възможността за естетично интегриране на обемна единица в цялостния интериор с един стил. Такива машини лесно се допълват от декоративна врата и се скриват в кухненски комплект или шкаф. Основното е да измервате точно цялото налично пространство и правилно да инсталирате машината. Невъзможно е да не се отбележат и други предимства на "вграденото".

 1. Security. Такива машини се поставят главно в кухни, където циркулацията на въздуха е по-добра и няма повишена влажност, което прави работата на пералнята по-безопасна и по-дълга.
 2. Удобство. Това включва възможността за безплатно оформление на работното място в кухнята според вашите интереси и нужди. Например, да поставите всички домакински уреди в кухнята, което прави стаята многофункционална и улеснява домакинските задължения. Няма да е необходимо да контролирате машината в друга стая и да се разсейвате от готвене или миене на съдове.
 3. Дълготрайност. Практиката показва, че вградените машини имат дълъг експлоатационен живот, висока устойчивост на износване и издръжливост. Обяснението е просто - такава техника е много индивидуална и се купува веднъж и дълго време, така че производителите разчитат на качество и надеждност.

Има и недостатъци, но те са много по-малки. Най-фрапиращо е високата цена на такива машини, която се причинява от висококачествена сглобка и дълъг експлоатационен живот. Друг неприятен аспект е ограниченият обхват. В магазина има много по-малко вградени модели от конвенционалните кутии от предния край, така че изборът на правилния е по-труден.

„Спестява“ само, че дизайнът на машината няма значение, тъй като уредът се крие зад мебелна фасада.

Най-добрите вградени автомобили

Сред вградените перални машини има и лидери.Подбрахме три от най-добрите машини по отношение на съотношение цена и качество с оптимални технически характеристики и висок рейтинг сред потребителите. ТОП-3 включва Weissgauff WMI 6148D, Bosch WIW 28540 и Siemens WI 14W540. Те могат да различават както общи черти, така и индивидуални добродетели. И така, основните възможности и възможности са почти еднакви:

 • Капацитет до 8 кг.
 • Клас на консумация на енергия - A +++.
 • Ефективността на ниво на измиване А.
 • Дигитален дисплей
 • Скорост на въртене от 1400 оборота в минута с възможност за промяна до анулиране.
 • Пълна защита от течове.
 • Наличието на закрила на детето.
 • Контролирайте дисбаланса и разпенването.
 • Таймер за забавяне на старта.
 • Пластмасов резервоар.
 • Изборът на пране на температура.
 • Звуков съпровод.

Сега нека поговорим за предимствата на всеки модел. Първият - Weissgauff WMI 6148D - е компактен и има дълбочина 54 см (3 см по-тясна от конкурентите си). Ниската цена от около 30 хиляди рубли, както и наличието на най-голям брой режими с 16 опции, включително функцията за самонастройка „Моята програма“, са обнадеждаващи. Основният плюс е барабанът с воден куб, клетъчен барабан, предназначен да предпазва дрехите от механични повреди и да подобри качеството на пране. Впечатляващ е широкият диаметър на покрива от 30 см, който улеснява товаренето и разтоварването на прането.

Bosch WIW 28540 Weissgauff WMI 6148D

Цената на Bosch WIW 28540 започва от 70 хиляди рубли, което се обяснява с надеждността на марката, сензорното управление и много допълнителни опции. Сред последните са самопочистващи се машини, оптични дисплеи TimeLight и безконтактен модерен EcoSilence Drive двигател. Последният гарантира на нов домашен помощник висока енергийна ефективност, ниска консумация на енергия, издръжливост и ниво на шум в рамките на 41-67 dB. Уникалната структура на барабана VarioDrum и по-здравият корпус с функция AntiVibration ви привличат.

Друга „характеристика“ на този модел е наличието на вътрешно осветление на барабана.

Немският Siemens WI 14W540 може да се похвали с оптични дисплеи, система за самопочистване и управление с докосване. Но средната цена на този модел е много по-ниска и е в рамките на 60 хиляди. Сред предимствата са перфектно съчетаните режими с възможност за пране на черни дрехи, връхни дрехи, смесени материи и предотвратяване на гънки. Потребителите отбелязват „интелигентната работа“ на машината с бързо, но висококачествено въртене и обилно изплакване. Освен това е удобно да спрете миенето без проблеми на всеки етап от цикъла и да добавите забравени неща.

Siemens WI 14W540

За тези, които ценят удобството, естетиката и функционалността, вградените шайби ще бъдат най-добрият вариант. В допълнение към основната характеристика - способността за вграждане, "мебелните" машини имат други разлики от конвенционалните машини, опростявайки измиването, монтажа и работата на оборудването. Основното е да знаете всички нюанси на избрания модел и да използвате цялата предоставена функционалност.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини