Всичко за пералните машини

Как да отворите вратата на пералня Indesit, ако тя е заключена

как да отворите вратата на пералня Indesit, ако е заключенаЗа да отворите вратата на пералнята Indesit, като правило, трябва да изчакате известно време: 2-3 минути след измиване или завъртане люкът остава затворен. Ако обаче бъде блокиран след 5 или повече минути, може да се наложи допълнителни манипулации или дори ремонти. Такава ситуация може да възникне както поради сериозна повреда, така и поради използването на определени режими, при които е необходимо повече време за източване на водата от резервоара. За да разберете какъв е въпросът и да коригирате ситуацията - прочетете нашата статия.

Откриване по различни методи

Вземете най-простия случай: измиването свърши, но в барабана е останала вода. Съответно машината няма да ви позволи да отворите вратата. Решението е просто - изпълнете един от режимите:

  • изплакнете;
  • сливи;
  • спин.

Изчакайте, докато работата приключи и опитайте да отворите люка отново. Не се получи? Проверете маркуча за оттичане. Ако има запушване, почистете го със специални инструменти или кабел за почистване на тръби. След отстраняването на запушването отново свържете маркуча и включете отново един от показаните по-горе режими.

Пералната машина може да не реагира на команди, поради което автоматичното източване на вода няма да работи. В този случай трябва да го източите ръчно през боклуковия филтър. Продължете както следва.кабел за аварийно отваряне

  1. Поставете парцали в областта на филтъра, поставете леген или друг съд под вода върху тях.
  2. Развийте щепсела от филтъра.
  3. Изцедете водата.

Сега трябва ръчно да отключите ключалката на люка. Ще ви трябва шнур и нож. Прикрепете кабела към пространството между вратата и корпуса на пералната машина, където се намира ключалката. След това го натиснете вътре с нож. След това издърпайте кабела от двата края, докато се появи щракване - в този момент ключалката трябва да се отвори.

Ако не сте успели да отключите пералнята Indesit по предишния метод, ще трябва да го направите буквално на ръка. Първо изключете пералнята от мрежата. Сваляме горния капак, като развиваме всички болтове, които го държат, и го преместваме първо назад, а след това върху себе си. Когато капакът е свален - достигнете отгоре с ръка до устройството за заключване на люка. Ние намираме езика там и го изместваме. Колата е отворена!

Някои производители поставят на автомобилите си специален кабел, за да отворят вратата в случай на неизправност. На машините Indesit този механизъм отсъства.

Защо има проблем?

Застоялата вода в барабана не е единствената причина вратата да се заключи: може да е повреда. Indesit може да се счупи по много причини. Ето най-честите.дръжката на вратата се счупи

  • Дръжката се счупи на люка. Тази ситуация не е рядкост, особено за тези, които имат деца.
  • Неизправно устройство за заключване на люк на покрива Това е доста често срещана ситуация за машини, които служат в продължение на много години.
  • Неизправност в електрониката. Например, устройство, което задава количеството вода в резервоар, показва, че то е там, но в действителност той е сух в резервоара. За съжаление, в тази ситуация сензорът определено ще трябва да бъде сменен.

Ако изхвърлянето на вода от резервоара или ръчното отваряне на ключалката не ви е помогнало, свържете се със специалист. Дори ако беше възможно да се отвори вратата, но водата продължава да се задържи в резервоара след завъртане, по-добре е да закарате колата до сервиз, за ​​да премахнете проблемите с оттичането на водата.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини