Всичко за пералните машини

Барабанът е задръстен в пералната машина с най-високо зареждане

във вертикален задръстен барабан на пишеща машинаПералнята с най-високо зареждане има много неоспорими предимства, но има и недостатък, който сам по себе си може да блокира тези предимства. Имаме предвид барабан, в който има крила. Някои от вас могат да попитат: какво общо има клапата на барабана на пералня с горно зареждане? Всъщност връзката е пряка, нека поговорим повече за това в рамките на статията.

Причината и следствието от разбивката

Най-честата причина, поради която барабанът на пералня с горно зареждане е задръстен, е отварянето на крилата по време на миене. Факт е, че барабанът на пералнята с вертикално зареждане има две метални крила, които преди измиване трябва да бъдат затворени със специална ключалка. Тази ключалка е доста надеждна, но с времето може да се износва и да се разхлабва.В резултат на това по време на миене или въртене капачето се счупва, крилото се отваря и в резултат се оказва, че барабанът е заседнал.

Клапите могат да се отворят и пералната машина има вертикална машина за зареждане поради барабан за перална машинапотребителски грешки. Например, ако дете стигне до домашния ви помощник и ръчно завърта барабана, когато капаците са отворени. Вярно, че в такъв случай производителят е предвидил специална запушалка в дизайна на пералнята, но също така е вярно, че нашите деца са много талантливи и вече са използвани за преодоляване на различни препятствия от ранна детска възраст. Ако отворите листата и след това завъртите барабана така, че листата да са извън преградата, няма да можете да ги отворите, както и да върнете барабана обратно.

Не само децата стават причина за такъв неприятен срив. Ако възрастен натъпка пълен барабан за пране и капакът падна между частите на капачето, капачето на крилото няма да се затвори и тези крилки ще се отворят по време на миене, създавайки проблем за вас.

Възможно е да възникнат и фабрични дефекти, така че когато купувате нова пералня с горно зареждане, уверете се, че капачето на барабанните листове е в добро състояние.

Какви са последиците от изпускането на клапата на барабан на пералня с най-голямо зареждане? На пръв поглед този проблем не изглежда сериозен, но всъщност всичко може да се окаже много лошо за вашата пералня. Факт е, че ако клапите на барабана се отворят по време на цикъла на въртене със скорост 1000-1200 оборота в минута, те ще нарязват всичко, което ще ги нарани, като нож на месомелачка. До какъв вид разбивки води това:

 • стените на резервоара са повредени и водата от машината започва да изтича;проверете капачето на клапата на барабана
 • Повреда (огъване) на листовката на барабана;
 • Нагревателният елемент се огъва и чупи.

Често се случва, че отварянето на сгъваемия барабан на перална машина с горно зареждане по време на цикъла на въртене веднага води до трите гореспоменати повреди. Ремонтът в този случай ще бъде много скъп, може дори да се наложи да помислите за подмяна на пералнята, Ето последствията от на пръв поглед банално отваряне на барабанните капаци по време на измиване, така че бъдете изключително внимателни и не позволявайте това да се случи в бъдеще, но ако проблемът вече се е случил, ще потърсим изход.

Ремонтираме без демонтаж

Ако клапанът на барабана се отвори по време на измиване със скорост или дори по-малка по време на цикъла на въртене, краищата му се пробиват през защитната бариера и започват да се въртят в кръг, счупвайки стените на резервоара и счупвайки нагревателния елемент. Всичко това ще се случи, докато електрониката насилствено спре процеса на пране (при някои модели перални машини) или потребителят, чувайки диво чукане и дрънкане, не обезвъздуши пералнята със собствените си ръце.

След това ще трябва да опитате да върнете барабана в първоначалното си положение.

Проблемът е, че когато се опитате ръчно да завъртите барабана, капакът ще се отвори вътре и ще се прилепи към стените на резервоара.

Не е необходимо да дърпате силно, защото все още има вероятност резервоарът да е оцелял, можете да започнете да превъртате барабана със сила - просто да го повредите. Най-доброто решение е да разглобите пералната машина, да стигнете до капаците на барабана и да ги затворите, да върнете частта в работно състояние.

Демонтажът е гарантирано, но мрачно решение, което изисква усилия и време. Като начало, ако листото с барабана се задръсти, опитайте се да го затворите, без да демонтирате пералнята. Няма много шансове, но като се има предвид сложността на демонтажа, си струва да опитаме. Правим следното:затворете крилото с тел

 1. Намираме тънка стоманена тел. Изискванията към него са прости, така че да е здрав, еластичен и да се вписва добре в дупката в барабана.
 2. С помощта на клещи огънете края на жицата (половин сантиметър) в кука.
 3. Внимателно натиснете края на жицата с кука в отвора.
 4. На следващо място, започваме да владеем с едната ръка, която държи жицата, а с другата фенерче. Предизвикателството е да се опитате да вземете и затворите крилото, за да отворите възможността да въртите барабана.

При някои модели перални машини с най-високо зареждане дупките в барабана са много малки, трудно е да се направи нещо чрез тях. Ако пералнята не е в гаранция, една от многото дупки може да се разшири малко и чрез нея да се извършат посочените манипулации.

Подобен трик с подходящо търпение и ловкост на ръцете се осъществява в около половината от случаите. Ако листото не се прилепва към жицата или е възможно да го вземете, но не може да се държи (листото все още се отваря при завъртане на барабана), ще трябва да разглобите пералнята.

Ремонт с демонтаж

Доста майстори са скептично настроени към „метода с тел“, ако барабанът заседна, когато крилото се отвори по време на миене. Според тях веднага трябва да започнете да разглобявате пералнята "... без да губите време за глупости ...". По някакъв начин са прави, но за любител разглобяването на пералня с най-голямо зареждане може да изглежда като много сложна и отнемаща време работа. Има много модели перални машини с най-високо зареждане, така че можем да опишем само общия ред на работа. Трябва да се направи следното.

 • Разглеждаме барабана и се опитваме да разберем в коя позиция е заседнал. Ако вратата се отвори анализ на пералнятаотдолу и барабанът се заби в това положение, след което се опитайте да стигнете до желания обект през дъното на шайбата.
 • Изключваме пералнята от електрическата мрежа и от други комуникации.
 • Поставихме колата отстрани.
 • Изваждаме палета заедно с всички канали, само че в същото време трябва да внимавате да не откъснете окабеляването.
 • Разглеждаме вътрешностите на машината и откриваме с очите си малък балансиращ товар.
 • Развиваме товара, зад него ще се появи малка дупка, през която е трудно, но е възможно да се пълзи на ръка, да се затвори палавата крила.

Има и друга опция да стигнете до задръстения барабанен лист през страничната стена. За да направите това, стената се отвинтва, нагревателният елемент се издърпва и през отвора, образуван, клапите на капака на барабана се връщат в първоначалното си положение.

Затварянето на клапата може да е трудно, тъй като те са огънати по време на горния инцидент. В такъв труден случай трябва да опитате себе си или да се обадите на господаря.

За да обобщим, отбелязваме, че връщайки барабана на пералнята с вертикално зареждане в работно състояние, не се успокоявайте и още повече не започвайте веднага измиването. Необходимо е да се уверите, че клапите на барабана не са деформирани, резервоарът остава непокътнат, а нагревателният елемент не е повреден. Ако повредата на пералнята е непоправима, може да се наложи изберете перална машина с най-високо зареждане вместо изгубения, по-добре да вземете „домашния помощник“ с предно зареждане - ще има по-малко проблеми.

   

10 коментара на читателите

 1. Граватар Сергей Сергей:

  Красава! Благодаря ви!

 2. Граватар бреза Бреза:

  Благодаря ви Разумен отговор.

 3. Граватар Татяна Татяна:

  Но нищо в шайбата, пълна с неща и вода?

 4. Граватар Евген Юджийн:

  Наистина помогна, благодаря! Извади нагревателя и някак си затвори щорите. Сега потърсете нов колан.

 5. Граватар Дмитрий Дмитрий:

  В моята пишеща машина задръства барабан. Тя е само на три месеца. Продавачът на магазина на веригата Eldorado отказа да поправи или възстанови парите, позовавайки се на факта, че не съм затворил изцяло крилото.

 6. Граватар Валентин Валентин:

  Капакът е заключен. Electrolux вертикално зареждане. Прането се измива, водата се източва, майсторът го няма за 3 дни, какво да правя?

 7. Граватар Вера вяра:

  Благодаря, поне сега знам какво можете да направите сами и къде трябва да разглобите, иначе махнах два капака и все пак исках да махна горната част и там всичко беше закопчано! Благодарим ви, че споделихте опита си!

 8. Граватар Роман Роман:

  Две дълги проводници с кукички и всичко се получи. Барабанът беше празен.
  Благодаря ви!

 9. Граватар Уолдър Walder:

  Благодаря, помогна.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини