Всичко за пералните машини

Как да заглушите пералнята на Samsung

Как да заглушите пералнята на SamsungПовечето перални машини имат звук, с помощта на който машината „отчита“, че цикълът е завършил успешно. Но не всеки харесва тези мелодии: внезапният звук може да събуди спящо дете, да изплаши или просто да се отегчи от много години употреба. И още по-неудобно - нощното миене става невъзможно.

Методите за „борба“ с неприятна функция варират значително. Някои предпочитат да затварят вратите плътно, да си затварят ушите, докато други просто разбиват нежелания говорител. Но има по-точен и цивилизован вариант: изключете звука на пералнята на Samsung с помощта на бутоните.

Как работи деактивирането?

Бутонът "Mute" е на отделни модели на Samsung, но за други това действие не е толкова очевидно. И ако след придобиване на пишеща машина приложената инструкция остане недокосната, тогава може дори да не знаете за скритата функция на деактивиране на звуковия съпровод. Това обаче не е причина да се отървете от досадните сигнали, като извадите високоговорителя от контролното табло на машината.

И без радикални методи можете да оставите музиката завинаги в миналото. Достатъчно е да изключите звуковата опция веднъж, така че последващите измивания да не страдат от финалната мелодия. Нито смяната на режимите, нито многократното рестартиране на машината няма да върне неприятни сигнали. Само системна повреда с нулиране на всички потребителски настройки е способна на това, но рядко се случва и бързо се коригира от потребителя.

Премахваме гласовото действие

За да изключите възпроизвеждането на музика след измиване, не е необходимо да търсите инструменти и да разглобявате машината. Всичко е много по-просто и бързо. Освен това, опцията за музика е деактивирана по време на всеки режим на пране. Достатъчно е да се обърнете към контролния панел на пералнята и да извършите няколко действия.трябва да натиснете два бутона на контролния панел

  1. Намерете бутоните „Завъртане“ и „Опция“ (те са разположени до дясната страна на панела).
  2. Натиснете клавишите едновременно и ги задръжте.
  3. Задръжте, докато зачеркнатото изображение на високоговорителите не светне на дисплея.
  4. Освободете бутоните.

Преди да започнете манипулацията, се препоръчва да разгледате инструкциите или ръководството за потребителя, които задължително описват всички налични опции и ги изключвате. Понякога е достатъчно да задържите бутоните за три секунди, а понякога отнема малко повече време. Основното е внимателно да следите индикатора за изключване на звука. След като се появи съответната икона, функцията се деактивира и шайбата ще престане да издава своите действия.

Важно! Функцията за изключване на звука не е основна и може да не е налична при някои модели перални машини на Samsung.

Но дори и в случаите, когато не е осигурена възможността за изключване на музика, не стигайте до крайни разрушителни мерки. По-добре е да се свържете с обслужващия персонал. Съветникът внимателно отваря таблото и затваря високоговорителя, заглушава всички изходящи звуци. Не се препоръчва да се прекъсне предаващото устройство или да се развали. Не забравяйте, че в случай на вторична продажба цената на такава пералня веднага ще падне, защото има хора, които се нуждаят от дублиране на цикъла.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини