Всичко за пералните машини

Как да изключите музиката на пералнята на LG

заглушава пералнята на LGЗаглушаването на пералнята на LG може да се наложи в различни случаи. Някой се страхува от малко дете, когато чуе рязко неприятен звук, някой има кола в хола и затова искам да направя работата й по-тиха. Всеки има различни мотивации, но целта е една и съща - да се премахне звукът от пералнята. Ще разкажем как да направите това в рамките на тази публикация.

Основният начин за изключване

Когато решаваме за мута в пералнята на LG, на първо място, трябва да обърнем внимание на инструкциите. Ако този модел перални машини на LG има техническата способност да заглушава, производителят определено ще го опише в инструкциите, друго нещо е как ще бъде направено това описание.

В редица случаи или имаше проблеми с превода, или производителят просто не счете за необходимо да опише това действие на ясен език, но всъщност като прочетете инструкциите, не е напълно ясно как да „нокаутирате“ музика и всякакви други звуци, така че да не дразнят потребителя. В редица модели перални машини на LG звукът се заглушава чрез натискане на специален бутон, който е обозначен като „режим на таймера“ на контролния панел. Как работи:

 • включете пералнята с натискане на бутона за включване / изключване;
 • без да избирате режим на пране, кликнете върху бутона „старт на програмата“;
 • след това незабавно натиснете бутона, който се намира в горния десен ъгъл на контролния панел "таймер режим" и задръжте бутона за три секунди;
  изключете звука от бутона
 • след това натиснете отново бутона за стартиране на програмата, проверете дали LG шайбата има звук, ако има звук, след това повторете действието отново, само този път задръжте бутона „режим на таймера“ по-дълго.

Важно! Недостатъкът на този метод е, че по едно време е невъзможно да изключите звука за постоянно, ще трябва да правите тази процедура всеки път, когато включите LG устройството, само при някои модели настройката се запазва.

Алтернативен метод на изключване

Други начини за заглушаване на пералнята на LG не са предоставени от производителя, но те също са приемливи, особено ако гаранцията за машината вече е изтекла. Можете за постоянно да изключите звука от пералнята, ако намалите високоговорителя, който издава такъв звук. Можете напълно да разгърнете високоговорителя и тогава устройството на LG ще загуби всяка способност да излъчва сигнали или високоговорителят може да бъде залепен или залепен с нещо, тогава сигналът ще остане, но няма да е толкова силен и натрапчив.

За да направите такива манипулации с високоговорителя на пералнята на LG, първо трябва да стигнете до него. Веднага ще ви предупредим, високоговорителят е на таблото за управление, така че за да извършите някакви манипулации с него, първо трябва да разглобите правилно такава платка.

Как да го направя?

 1. Изключваме пералнята от мрежата, изключваме водата и изключваме маркуча за вход и изход.
 2. Изваждаме пералнята от нишата и обръщаме задната стена към нас.
 3. Свалете горния капак на пералнята. Как да направите това правилно е описано в статия с говорещо заглавие. Сваляне на горния капак на пералнята.
 4. Сега нека обърнем машината с предната част към нас и издърпаме тавата с перилен препарат, за това трябва да я издърпате към себе си и в същото време да използвате пръста си, за да натиснете върху централната част на кюветата.
 5. Вдясно и вляво от отвора на тавата има самонарезни винтове, които трябва да се развият.
  демонтаж на контролния модул 1
 6. След това развийте двата винта от горния ляв ъгъл.
  демонтаж на контролния модул 2
 7. Внимателно, за да не повредите ключалките, издърпайте целия контролен панел.
  Демонтаж на контролния модул 3
 8. Обърнете го, развийте винтовете, придържащи дъската.
 9. Ние изключваме ключалките с отвертка, изваждаме контролната платка и я обръщаме с лицевата страна към нас.

Важно! Внимавайте да не разкъсате проводниците, преминаващи от контролния панел, в червата на тялото на машината.

Сега нашата задача е да намерим злощастния говорител на дъската. Обикновено се намира на превключвателя, но в зависимост от модела на пералнята и нейния модул, местоположението може да бъде различно. След това продължете внимателно, въоръжени с поялник, разпалете високоговорителя или го напълнете с епоксидна смес и сглобете машината в обратен ред.
говорител на борда
В заключение отбелязваме, че изключването на гадните звуци на пералнята на LG може да бъде доста лесно, ако прочетете инструкциите за пералнята. Това става чрез натискане на специални бутони след всяко включване на машината, но ако искате да намалите звука на машината завинаги, ще трябва леко да "модифицирате" контролното табло.

   

14 коментара на читателите

 1. Граватар Сергей Сергей:

  Благодаря за съвета! Жена ми е много доволна, че музиката се завърна.

 2. Граватар Ната Нат:

  Благодаря много за статията и видеото! Помогна много)))

 3. Граватар Евг Eug:

  Благодаря, изключен!

 4. Граватар Танюша Таня:

  Благодаря ви Заглуших звука.

 5. Граватар Оля Оля:

  Каква благословия! За хора с увреждания! Благодаря ви.

 6. Граватар Нюта Nyuta:

  Благодаря ти много! Работи се! Накрая тя млъкна! Бебето спи, тя се мие! 🙂

 7. Граватар Вася Вася:

  ATP

 8. Граватар Алекс Алексей:

  Един прост начин помогна, благодаря! Този звук отдавна е досаден.

 9. Граватар Луда Луда:

  Благодаря ви много, оказва се толкова просто 🙂

 10. Граватар Татяна Татяна:

  Благодаря ти много. И се събужда сутрин.

 11. Gravatar Anonymous аноним:

  Благодаря ви!

 12. Граватар Надежда надявам се:

  Благодаря ви много 🙂

 13. Граватар Андр Andr:

  Благодаря ти много. Пишеща машина LG F1068LD.
  Настройката беше запазена дори след изключване на захранването. Благодаря ви отново за съвета!

 14. Граватар Татяна Татяна:

  Най-практичните дадени съвети! Препрочитах толкова много сайтове, дори на официалния уебсайт на производителя не е написано, че трябва да включите и да натиснете старт без програма, и едва след това да натиснете таймера. Благодаря ви! Функцията за изключване на звука се запазва след многократно включване / изключване!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини