Всичко за пералните машини

Как да изключите пералнята на LG по време на пране?

Как да изключите пералнята на LG по време на пранеВсяка програма в шайбата има собствена продължителност, но понякога потребителят не може да чака. Само спирането на цикъла и отварянето на вратата няма да работи: от съображения за безопасност UBL ще работи. Но можете да изключите пералнята на LG по време на пране, ако следвате определени инструкции. Ще бъде разгледано в статията.

Бързо изключване

Ако внезапно видите монети, хартия, щифтове или други предмети, които са опасни за дрехите и машината в пералнята, не можете да направите, без да спрете цикъла. Но не можете просто да издърпате жицата от контакта и бързо да отворите вратата - има по-ефективен и безболезнен начин техникът да изключи програмата, Необходимо е само да натиснете и задръжте бутона „Старт / Пауза“ за няколко секунди и веднага щом посочените настройки бъдат отхвърлени, изберете минималното завъртане и след това започнете да източвате.натиснете бутона за старт пауза

След изпразване на резервоара машината се изключва със съответния бутон. Остава да изчакате няколко минути, докато UBL се отстрани самостоятелно и отключи вратата. Сега пътят към чужди предмети е отворен, просто трябва да ги намерите сред бельото и да го извадите. Но спряният цикъл ще трябва да започне отначало.

Ако чуждото тяло е паднало в резервоара, то ще бъде във филтъра за боклук, разположен в долната част зад техническия люк.

Ако "намали" светлината

Друго нещо е, ако машината спря не по инициатива на потребителя. Често по време на процеса на измиване „общата светлина“ се „изключва“ и машината спира цикъла, който е започнал. На теория, устройството запомня мястото за спиране и при захранване продължава програмата от референтната точка.

Но в действителност не всички перални машини могат да се похвалят с идеална памет, но те са в състояние да пресъздадат режима само за определено време, от 2 до 30 минути. По-често програмата не се срива поради прекъсвания на електрозахранването. Потребителят трябва само да започне отначало - да затвори люка и да избере режим.

Изваждаме вода от резервоара

Не бива да пренебрегвате правилата за спиране на описаната по-горе програма. Например, ако забравите за изпразването на резервоара и бързо отворете вратата, лесно е буквално да организирате наводнение. За да избегнете неприятни последици, трябва незабавно да помислите за безопасен и удобен начин за отстраняване на вода от барабана. Най-сигурният метод е да се даде възможност на подходящата програма.

Има две опции - бутоните „Завъртане“ или „Изцеждане“. Първата трае не повече от 10 минути, втората се справя за 2-3 минути, което няма да отнеме много време и ще ви избави от ненужни притеснения. Но методът "работа" само с нормалното функциониране на машината, в противен случай ще трябва да действате през източващия филтър.натиснете въртене

За аварийни ситуации е осигурен дренажен филтър или авариен дренаж, когато изпразването на резервоара в нормален режим по някаква причина не е възможно. След това отворете техническия люк в долната дясна страна на кутията и развийте кръглата пластмасова дюза. Не забравяйте да изчакате течността да изстине и поставете съд под отвора или покрийте парцалите.

Машината издаде код за грешка

Понякога принуждава пералнята да спре да изскача по време на пране код за грешка, Това е възможно, когато в мрежата се случи рязко пренапрежение, поради което контролното табло „висеше“, а системата забави работата по съображения за безопасност. За да продължите работата на машината, ще трябва напълно да изключите устройството от захранването, да изчакате около 15 минути и да повторите старта.

По време на дълъг „отдих“ системата ще има време за нулиране на стартираната програма и в същото време информация за грешката. По правило такова изключване помага да се рестартира машината и да се продължи планираното измиване без никакви проблеми. Но има вероятност от истинска повреда: тогава сигналът ще се повтори и ще трябва да се обадите на съветника или да направите независима диагностика.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини