Всичко за пералните машини

Изключете водата, докато пералнята

Изключете водата, докато пералнятаПерални машини вече има във всяка или почти всяка къща. Те улесняват живота на домакините ... в случай, че всичко върви по план. Но никой не отменя извънредни ситуации. Какво например да направя, ако водата се изключи по време на измиване? Не се притеснявайте, това може да се случи на всеки и има алгоритъм за действия за такива случаи.

Защо е по-добре да прекъсвате измиването?

Да, това е отговорът Не всички са съгласни с него, като предпочита да остави всичко такова, каквото е, и да изчака, докато водата отново започне да тече в тръбите и съответно машината възобновява работата си. В този случай технически нищо нямаше да се случи със самото звено, ако не беше такъв, но. Всички знаете каква качествена вода започва да тече в апартаментите, след като фиксира водопроводите и изключи водоснабдяването. Излиза ръждиво и кално, с много големи отломки и примеси. Представете си сега, че това мие прането ви.

Важно! В допълнение към факта, че прането след такива водни процедури ще трябва да се измие, филтърът за потока също е в сериозна опасност. Той е предназначен за много по-малки частици замърсители, примеси и други неща.

Следователно, когато подаването на вода е спряно по време на работа на машината, най-добре е да спрете измиването, изчакайте, докато водата се слее и извадете прането от барабана. След като включите водата, периодично отваряйте крана в банята и разгледайте качеството на водата. След като стане познато, можете да презаредите машината.след приключване на ремонта на тръбите може да се подава вода

Ако не искате да изваждате и зареждате прането няколко пъти, можете да го оставите там, но след това се уверете, че подаването на вода в резервоара е спряно. В противен случай нещата ви неизбежно ще влязат в контакт с мръсна вода след включване.

Какви действия трябва да се извършат?

С това, защо е необходимо да спрете измиването, разбрах. Сега трябва да отговорим на въпроса: как да го направим. Преди да извършите процедурата, разберете в ЖЕК колко време няма да има водоснабдяване, за да планирате своите действия по-нататък.

  1. Сега намерете бутона Start-Pause на панела. При някои модели той се нарича „Stop pause“, „Start-stop“ и т.н. Може да има много вариации, но има само един смисъл, така че намирането на такъв бутон няма да е толкова трудно. След натискане задръжте за 5 секунди.натиснете бутона за старт пауза
  2. На електронния панел или светлината на съответния индикатор ще разберете, че програмата за пране е била нулирана и ще чуете, че машината е спряла да работи.
  3. Сега изключете крана, за да подадете вода към шайбата.
  4. Можете да включите режим на въртене (не се нуждае от вода), но това не е необходимо, ако не искате.
  5. Извадете всички елементи от барабана.
  6. Изключете машината от мрежата. Това може да стане, като извадите щепсела от контакта.

Сега вашата задача е да изчакате, докато водата е свързана и да контролирате нейното качество. Веднага щом се уверите, че водата тече и е доста чиста, върнете прането в барабана, свържете машината към всички мрежи (вода и електричество) и натиснете отново същия бутон. Режимът на пране ще се възобнови от момента, в който приключи.

Все пак е важно да се разбере на кой етап от измиването водата е била изключена по време на работа на пералнята. Например, ако машината се въртеше, наистина е по-добре да оставите всичко такова, каквото е, защото водата не влияе на въртенето. За всеки случай изключете крана за подаване на вода, а за останалото оставете устройството спокойно да завърши процеса на измиване.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини