Всичко за пералните машини

Как да изключите пералнята от водоснабдяването?

изключване на пералняПералня е интериорен предмет в кухня или баня, който рядко е подложен на движение и следователно изключване от водоснабдяването. Въпреки това, може да има случаи, когато може да се изискват инструкции как да изключите машината. Например колата се счупи и тя трябва да бъде демонтирана и транспортирана до сервизен център, взето е решение да се смени старото оборудване на ново, планирано е да се ремонтира стаята или дори да се наложи да се премести пералнята на ново място на пребиваване. И така, как правилно да изключите водоснабдяването, нека да разберем.

Имам ли нужда от инструмент?

В зависимост от това как машината е свързана към водоснабдяването и какъв тип маркуч е на пералнята, инструмент за работа може изобщо да не е необходим.

Ако входният маркуч от двата края има пластмасови фитинги и гайки, тогава те са свързани и демонтирани ръчно, тъй като пластмасовият материал е крехък. Такъв маркуч е най-често срещаният, който се доставя в комплект с машина. Дължината му обаче не винаги е достатъчна и тя се променя на друга.

Ако в края на маркуча има метална гайка, която от време на време може да ръждясва към тройника или тръбата, тогава могат да се изискват клещи или малък гаечен ключ, в зависимост от размера на гайката. Ако връзката е закрепена със скоба, използвайте Phillips или права отвертка.

Течността WD-40 ще помогне за премахване на ръждата и облекчаване на разхлабването на входящия маркуч.

Алгоритъм за изключване

Сега ще разгледаме в какъв ред и какво да правим, когато е необходимо безопасно да изключите пералнята от водоснабдяването.

 1. Изключете пералнята от електрическата мрежа, когато процесът на миене приключи. Това не може да стане по време на измиване.
 2. Изключваме кранчето за вода към пералнята. По правило тя се намира зад пералнята или под мивката, ако машината е инсталирана в кухнята.
  водна кран за пералня
 3. Преместваме машината далеч от стената или я плъзгаме от кухнята, за да можете свободно да влизате в машината. В същото време маркучите за вход и изпускане не трябва да са прекалено стегнати.
 4. Взимаме кофа под вода, слагаме парцали на пода, в случай че водата се разлее.
 5. Изключете маркуча от машината, като развиете гайката обратно на часовниковата стрелка.

  Когато използвате инструмента, не прилагайте прекомерна сила, в противен случай гайката може да се повреди и нишките да се счупят.

  изключете входящия маркуч

 6. Наклонете маркуча в кофа и източете останалата вода.
 7. По същия начин развийте маркуча от тройника или тръбата. Демонтажът на входящия маркуч е завършен.

Демонтажът на цялата пералня при изключване на входящия маркуч не свършва. За да можете да преместите машината в друга стая или да я транспортирате, трябва също да изключите маркуча за източване от канализацията. Разбира се, ако маркучът просто беше хвърлен над страната на банята, тогава на практика няма какво да се направи. но когато свързвате маркуча за източване към канализацията, той трябва внимателно да бъде изключен, Изпускателният маркуч се отстранява от клона на канализационната тръба. Останалата вода се изсипва в кофа.

Съвети за доставка

За да транспортирате пералнята, тя трябва да бъде подготвена. Необходимо е внимателно да навиете захранващия кабел и да го закрепите към задната стена със скоба. Ако няма такава скоба, тогава тя трябва поне да бъде вързана. Входящият маркуч се изсушава и също се закрепва към скобите на гърба на машината, С дренажен маркуч можете да направите същото, но можете веднага да го почистите, описание на тази работа е в статията на Почистване на маркуча на пералната машина.

Ако е невъзможно да се фиксират маркучите на задния капак, те трябва да бъдат увити в парцал и поставени вътре в машината. Освен това не забравяйте да проверите дали в праховата кювета е останала вода; избършете дупката за кювета със суха кърпа. Също така трябва да източите водата и в същото време почистете изпускателния филтър.

Важно! В машината не трябва да остава вода, защото ако попадне на контролния модул, тя може да изгори, когато е включена.

След това на дупките от маркучите се поставят тапи и резервоарът се фиксира с транспортни болтове. Самата машина може да бъде опакована в целофан с мехурчета и трябва да се транспортира само вертикално.

По този начин е много лесно да разглобите входните и изпускателните маркучи. Дори една жена може да направи това, въпреки че защо, ако има силен мъж наблизо. Погрижете се за оборудването си и бъдете внимателни.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини