Всичко за пералните машини

Преглед на автономни съдомиялни машини

свободно стояща миялна машинаВеднъж дойде момент, когато осъзнаеш, че не можеш да живееш без съдомиялна машина. Възниква въпросът кой модел на съдомиялна машина да изберем да бъде едновременно функционален, надежден и удобен? В тази статия ще говорим за свободно стояща миялна машина, как да я изберете правилно, какви са нейните предимства и недостатъци.

Предимства и недостатъци

Самостоятелна миялна машина се различава от вградената машина по това, че страничните й стени, фасадата и горният капак вече имат красив и стилен дизайн. И това може да се отдаде на първото предимство на този тип миялни машини. Ние обаче изброяваме всичките му предимства:

 1. независима миялна машина може да се постави на всяко свободно място, нейният оригинален дизайн може да подчертае интериора на кухнята като цяло;свободно стояща миялна машина
 2. в случай на неизправност такава миялна машина е по-лесна за проверка и разширяване от тази, която е вградена в мебелите;
 3. По правило цената на свободно стоящите модели е по-ниска с 20-25%това не може да не повлияе на избора;
 4. когато не е възможно да се престрои кухненски комплект или ако вече е направено, независимите модели съдомиялни са най-оптималният бюджетен вариант за допълване на кухнята с полезни уреди.

В свободно стояща съдомиялна машина, контролния панел най-често се поставя на фасадата. Това е удобно, ако след това наблюдавате колко време остава до края на цикъла на измиване.

Такива модели имат и недостатъци:

 • основният недостатък е, че трябва да помислите внимателно, за да намерите подходящо място за нея, ако кухнята е малка;
 • най-често в такива модели няма замислена топло и звукоизолация, така че такива автомобили може да изглеждат шумни.

Препоръки при избора

Когато избирате самостоятелно съдомиялна машина, трябва да вземете предвид много нюанси, за да не останете разочаровани при покупката. На какво трябва да обърнете внимание, предлагаме няколко полезни препоръки.

 • Определете предварително размера на съдомиялната машина. Има машини: стандартни, предназначени за до 17 комплекта ястия, тесни, побиращи до 10 комплекта, и компактни - до 6 комплекта. Считат се най-удобните и оптимални за семейство от 4-5 души тесни съдомиялни машини ширина до 45 см. Въпреки това, с много ограничено пространство, компактната миялна машина, която отделно стои на масата, се вписва идеално в интериора.свободно стояща миялна машина
 • Броят на програмите. Повечето машини имат 5 основни режима на пране, броят на режимите в колите от премиум клас достига 24. Потребителите казват, че най-често използват само 3-4 програми, а всички останали са непоискани. Следователно, заслужава ли си да преплащате за това, което не е необходимо.
  Най-голям брой режими имат автономни съдомиялни машини в пълен размер.
 • Допълнителните функции не са толкова безполезни, така че когато купувате, не забравяйте да разберете всичко, което съдомиялната машина може да "изпълнява". Например, може да има допълнителни функции като стерилизация, забавен старт, половин товар, ускорено миене и осветление в кабината.
 • Външен вид на съдомиялната машина. Цветът и дизайнът играят важна роля за създаването на хармоничен интериор в кухнята.

  Съвременните съдомиялни машини изглеждат много стилни и модерни, те се различават не само по цвят, но и по малко форма. Можете да вземете кола, както в класическия стил, така и в стила на хай-тек или винтидж.

 • За някои потребители е важно производителят и страната на сглобяване на съдомиялната машина. Най-популярни са автомобилите, произведени в Германия от марките Bosch и Siemens. Свободно стоящите миялни машини от италианската сглобка от Smeg изглеждат стилно. От бюджетните модели можете да назовете автомобили от марки Electrolux, Candy, Zanussi.

Преглед на модела

Сега ще направим кратък преглед на съдомиялните, ще сравним техните характеристики, дизайн и цена.

Smeg BLV2O-2 е автономна съдомиялна машина с пълен размер, отличаваща се с поразителен дизайн и необичайна опростена форма.Тази машина е предназначена за 13 комплекта чинии, има размери (WxDxH) - 60 x68 x 89 см. Броят на режимите е 9, включително автоматично измиване. Има и 5 температурни режима. Сушенето в този модел се извършва под въздействието на горещ въздух (турбо-сушене). Средното време за измиване е 150 минути. „Трикът“ на машината е, че в края на цикъла вратата автоматично се отваря. Тази съдомиялна машина от елитен клас струва около 128 хиляди рубли.

Smeg BLV2O-2

BOSCH SMS 53N12 е съдомиялна машина на немска кухня за 13 комплекта ястия. Размерите му (VhGhSh) са 60 x 60 x 84,5 см. Тази машина ще допълни интериора на модерна просторна кухня в класически стил. Машината има 5 програми и 4 температурни условия. Има защита срещу деца и защита срещу течове Aqua stop. Цифровият дисплей показва времето до края на измиването. Цената е около 50 хиляди рубли.

BOSCH SMS 53N12

Bosch SMS 40L08 е подвижна съдомиялна машина с размери (ШхДхВ) от 60 х 60 х 85 см. Максималното й натоварване е 12 комплекта. Този сребърен модел на машината на марката Bosch ще може да подчертае високотехнологичната кухня. Характеристика на съдомиялната машина е функцията VarioSpeed, която ви позволява да ускорите процеса на миене в различни режими. Общо има 4 програми за измиване и температура, има защита срещу течове и деца. Средната цена на автомобил е 48 хиляди рубли.

Bosch SMS 40L08

Bosch SKS 51E11 е компактна миялна машина, която може да се монтира на маса. Яркият цвят, избран от дизайнерите на Bosh, привлича вниманието, такава машина ще се превърне в украшение на модерна кухня. Капацитетът на съдомиялната машина е 6 комплекта, размери (WxDxH) - 55,1 x 50 x 45 см. Броят на програмите е 5, те са достатъчни за миене на различни съдове. Машината има непълна защита от течове. Цената на този модел е около 27 хиляди рубли.

Bosch SKS 51E11

Bosch SPS 68M62 - нов модел на тясна съдомиялна машина, с зареждане на 10 комплекта чинии. Размерите (ШхДхВ) са 45 х 60 х 85 см, което ви позволява да го поставите дори в малка кухня. Особеността на тази съдомиялна машина на Bosch е, че в допълнение към основните програми има допълнителни функции HygienePlus, VarioSpeedPlus, IntensiveZone, които правят миенето още по-добро и бързо. Осигурена е и пълна защита срещу течове и от деца. Средната цена е 45 хиляди рубли.

Bosch SPS 68M62

Siemens SR 25E830 - стилна съдомиялна машина с капацитет от 9 места. Размерите (WxDxH) са 45 х 60 х 85 см. Общо има 5 програми за пране в машината, средното време за пране е 185 минути, но има и бърз цикъл за 30 минути. Класът на консумация на енергия, сушене и пране е най-високият А. Цената е 42 хиляди рубли.

Siemens SR 25E830

Electrolux ESF 9420 LOW е автономна миялна машина с пълен размер с зареждане до 9 комплекта. Малките размери (ШхДхВ) 45 х 62 х 85 см правят възможно поставянето му в малка кухня. Разполага с 5 програми за измиване, както и специална биопрограма и турбо-сушене. В този модел обаче няма защита срещу деца, дисплеят и защитата от течове са само частични. Добър бюджетен модел само за 22 хиляди рубли.

Electrolux ESF 9420 LOW

Hansa ZWM 446 IEH - тясна съдомиялна машина, предназначена за 10 комплекта чинии. С размери (ШхДхВ) 45 х 60 х 85 см, той се вписва идеално в модерната кухня, а сребърният цвят му придава стил. В тази машина, по време на нормална работа, съдовете ще се мият за около 150 минути. Общо има 6 програми, включително автоматично измиване с определяне на степента на замърсяване на съдовете. Доволен от нивото на шума, което е само 45 dB. Има дисплей, защита срещу течове и за всичко това ще трябва да платите само около 25 хиляди рубли.

Hansa ZWM 446 IEH

Така че, както виждаме свободно стоящи съдомиялни машини на Bosch и други изглеждат много стилни и скриването им в мебели не е разумно. Дизайнът на такива машини е толкова разнообразен, че дори и сложен потребител може да избере опция. Приятно пазаруване!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини