Всичко за пералните машини

Как да използвате и къде да излеете белина в пералня

хлорна белина в колатаЧесто се налага да използвате различни избелвачи при миене. Има избелвания на базата на активен кислород и на базата на белина. Втората от тях е по-евтина, но в същото време по-агресивна и затова домакините използват тези средства, опитвайки се да върнат белотата на сивокосите неща. Процесът на избелване е много времеемък, така че възниква въпросът, но как да го извършите с помощта на пералня? Ще се опитаме да отговорим на този въпрос.

Може ли да се използва белота?

Bleach и както се нарича още "Whiteness" е силно химическо средство, което може да повлияе не само на замърсяване, но и на метални части и каучук. Ето защо, независимо от производителя, белина на основата на хлор се продава в пластмасови контейнери. Възниква логичен въпрос, възможно ли е тогава да излеете такъв продукт в пералнята, ще се повредят ли барабанните или гумените маркучи и тръбите от това?

Отговорът на този въпрос първо трябва да се търси в инструкциите за конкретната пералня. Ако е невъзможно да се използват продукти на основата на хлор, производителят ще пише за това, за да се освободи от отговорност за евентуални последствия. Най-често, разбира се, изливането на "Бяло" в шайбата е забранено.

Ако производителят позволява използването на белина с хлор, тогава, най-вероятно, тръбите в такава машина са пластмасови, а барабанът е направен от устойчив материал.

Обърнете внимание на праховата кювета. Ако има специално четвърто отделение за белина, тогава това също означава, че можете да използвате белина.

Въпреки това, заслужава да се отбележи, че често прибягването до автоматично избелване не си струва. Използвайте този метод само в краен случай. Продуктът на основата на хлор може не само да избели нещата, да се отърве от микробите, но и да почисти машината от неприятни миризми.

Инструкции за употреба

Как да използвате белина? Това ще каже инструкциите на бутилката. Ето основните правила:

 1. проверете облеклото, отстранете металните части, ако е възможно. Ако не можете да ги премахнете, ще трябва кювета за пералняизползвайте различен белина, но не и хлор. От хлора металът може да потъмнее;
 2. навлажнете нещата със студена вода и сложете в барабан;
 3. ако няма много неща, използвайте половин чаша от продукта, в противен случай изсипете чаша, ако е необходимо поръсете на прах;
 4. изсипете "Бяло" е най-добре в кювета;
  Когато излеете продукта в барабана, го разредете в голямо количество вода. Това е необходимо, за да не изгори тъканта.
 5. стартирайте програмата при температура, която не надвишава 45 градуса, можете да зададете функцията "Премахване на петна", това е, ако избелите и веднага измиете. Ако измиването не е необходимо, обикновено можете да настроите изплакването;

  Не можете да използвате режимите на "Коприна" или "Вълна"!

 6. изплакнете продукта няколко пъти.

Къде да попълните

Сега, повече за това къде да излеете хлорен белина за пералня. Както казахме, за това трябва да има специално отделение. Такова отделение, на номер 4, виждате на снимката по-долу.

отделение за избелване

Отделението за избелване трябва да бъде поставено в отделението номер 1, което е предназначено за предварително промиване. Можете да направите това само като напълно отворите кюветата. Благодарение на този сменяем контейнер можете да направите без предварително измиване. Освен това върху контейнера има маркировка, трябва да навигирате по него, за да не препълвате продукта.

Както можете да видите, процесът на избелване в пералнята не е труден за стартиране. Най-важното е да се уверите, че подобна процедура не навреди на вашата техника.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини