Всичко за пералните машини

Какво е разстоянието между пералнята и стената?

Какво разстояние трябва да бъде между пералнята и стенатаСпоред препоръките на производителя, всички големи домакински уреди трябва да се поставят на известно разстояние от стените, други уреди, мебели. Пералните машини не са изключение. Основната причина, поради която не можете да инсталирате машината отблизо, е принципът на пералнята. По време на цикъла на въртене може да отскача, да се люлее и леко да се измества от първоначалното място. Такива движения на устройството могат да доведат до повреда на самата машина, както и на близки предмети. Ще разберем какво ще бъде оптималното разстояние от стената до пералнята.

Нуждаете се от място за комуникация

Нека да разберем защо трябва да оставим празнина между оборудването и шайбата. Първо, на задната стена на корпуса на устройството има маркуч за прием на вода. Въпреки че може да се постави по протежение на стената и да се спести много място, все още трябва да останат няколко свободни сантиметра. Освен това на някои модели автомобили отзад има и маркуч за източване на вода, който има малко по-голям диаметър от насипната тръба. На гърба на устройството е изходът на захранващия кабел и ако преместите оборудването твърде близо до стената, можете просто да прехвърлите кабела.

Трябва също така да има празнина между стената и машината, за да се гарантира безплатното свързване на оборудването към домакинските комунални услуги. И ако внезапно възникне авариен теч, като пералнята напълно се прилепи към стената, домакинята няма да може бързо да реагира на ситуацията и да предприеме мерки за отстраняване на неизправността. В резултат на това ще трябва да ремонтирате не само банята си, но и апартамента на съседите по-долу.имате нужда от малко място за свързване на комуникации

Размерът на междината

Какво трябва да бъде оптималното разстояние от стената до пералнята? За да се свържете безпроблемно с комуникациите в къщата, трябва да оставите около 5-10 сантиметра. Човешката ръка свободно ще пропълзи в такава пропаст. Също така, посоченият размер на празнината е достатъчен, за да спре аварийния теч на оборудване.

Страничното разстояние от стената до пералнята трябва да бъде най-малко 1 сантиметър. И тогава, в случай, че пода и стените на стаята са идеално гладки. Ако това не е така и машината не е настроена на ниво, по-добре е да увеличите препоръчителния клирънс с 2-3 пъти (до два или три см).

За да направите шайбата на пералнята по-малка встрани, можете да закупите специални балансиращи стойки за кутията или антивибрационна постелка.

Много често подът под пералнята е леко деформиран. Отклонението на пода не се забелязва на собствениците, но тялото леко се навежда встрани. Това може да доведе до неизправност на пералнята. Ще разберем как ситуацията ще се отрази на възможностите на технологиите.антивибрационни подложки или подложки

Например машината се наклони надясно поради дефект, който се появи на пода. Сега натоварването в етапа на въртене се разпределя неравномерно по цялото тяло, повече към правилната противотежест. След шест месеца десният амортисьор просто ще стане неизправен. Пералната машина ще започне да „замръзва“ по време на работа, тъй като системните сензори неправилно четат натоварването на барабана. Така че, с разрешено измиване на 6 кг неща едновременно, домакинята ще трябва да положи максимум 4 кг, така че машината да не виси по време на цикъла на въртене.

Монтажът на пералня трябва да се извърши правилно. Не забравяйте да оставите празнини между тялото на устройството и околните повърхности. Необходимо е също да се следи нивото на пода под шайбата, да се инсталират специални устройства, които абсорбират вибрациите и не позволяват на машината да се люлее.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини