Всичко за пералните машини

Как да почистите декалера на пералнята

почистване на перални машиниВаровият камък е много опасен враг на автоматична пералня. Ако не вземете мерки, тя е в състояние буквално да унищожи пералнята. За да предотвратите образуването на котлен камък, трябва или да използвате мека вода за измиване, или да добавите специални продукти за всяко измиване. Но какво ще стане, ако машината работи, но не се добавят средства за омекотяване на водата и отлагането на котлен камък покрива барабана и вътрешността на домакинските уреди, какво трябва да се направи в тази ситуация, отколкото да се почисти домашният помощник?

Специален декалер

Производителите на автоматични перални силно препоръчват да използвате само специални продукти, произведени от надеждни компании за почистване на домакински уреди. По-добре е да се вслушате в тяхното мнение, защото твърде агресивните средства могат да унищожат детайлите на пералните машини и нищо прекалено слабо не може да се почисти. Ние сме подготвили преглед на най-добрите специални инструменти за почистване на машината от мащаб и да я представим на вашето внимание.

 • Magic Power за перални машини. Едно от най-добрите накипващи агенти за автоматични перални машини от Германия. Благодарение на използването на уникална формула е възможно да се почисти дори голям слой от котлен камък от нагревателния елемент, резервоар, барабан и други елементи на пералнята. Продуктът се предлага в течна форма в бутилки от 250 ml и е много ефективен. Цена - 4 куб
 • Topperr 3004 за перални машини. Друг отличен продукт от Германия, препоръчан за употреба от водещи немски компании, произвеждащи перални машини, по-специално Miele и Bosch. Те могат добре да почистват скалата от нагревателния елемент на пералнята, която се продава в пластмасови бутилки от 250 ml. Има достатъчно бутилки за почистване на машината два пъти. Цена - 4 куб
 • Luxus Professional. Отличен домашен продукт, който ви позволява да почиствате части от не само перални машини, но и чайници, кафемашини, съдомиялни и друго оборудване от отлагания на варовик. След почистване продуктът оставя приятна миризма на лимон. Продуктът се продава в бутилки от 500 мл. Има достатъчно бутилки за почистване на пералнята 4 пъти. Цена - 3,5 кубпочистващи продукти
 • Bork K8P Ефективен концентриран продукт против мащаб от известен корейски производител. Една опаковка Bork K8P1 съдържа 4 сашета с прах, всяко саше е предназначено за 1 почистване. Преди употреба продуктът се разрежда с малко вода и след това се изсипва в тавата с прах. Цената за 1 пакет е 14 y. д.
 • Топ къща. Евтин, но ефективен инструмент от Германия, предназначен за почистване на всякакви домакински уреди от варовикови отлагания. Те могат да се почистват, не само коли, но и чайници, кафе машини и други. Продава се в пластмасова бутилка от 500 ml за до 5 употреби. Цена - 3 куб
 • Универсалният обезпаразитяващ агент. Почиства мащаба от всякакво оборудване, както и съдове. За да се почисти по-добре вътрешността на машината, изсипете сухия продукт в чинията с прах в отделението за предварително промиване. Цената за 100 гр. Е торба от 0,2 куб., За едно почистване на пералнята ще ви трябват 2 торби.

Обърнете внимание! Антимащабът се предлага и в течна форма, но нашите експерти не препоръчват да го използвате за почистване на машината поради ниската си ефективност.

Домашен декалер

Всеки специален инструмент за почистване на перални машини от варовик струва пари, в допълнение, той не винаги може да бъде намерен на пазара. И какво да направите, ако сега трябва да почистите колата, а не да обикаляте по магазините и да търсите лекарство. В този случай на помощ ще дойде домашно средство против мащаби. Има много такива средства, но кое от тях е наистина ефективно и може добре да почисти колата?

Лимонена киселинаТова домашно лекарство е абсолютен лидер в справянето с измет. За да почистите пералнята с лимон, трябва да вземете 150-200 gr. Изсипете в контейнер за прах или барабан. След това стартирайте най-дългия режим при висока температура (най-малко 600В) и изчакайте до края на цикъла. След като машината се изключи, трябва да почистите дренажния филтър от остатъците от котлен камък, да избършете маншета и да проверите за парчета плака върху него.

Важно! 200 г. Лимоните са многократно по-евтини от бутилка от най-евтиния професионален декалер за пералня, която се основава на същата лимонена киселина.

Вместо лимонена киселина можете да използвате девет процента трапезен оцет. Чаша с такъв оцет се налива в отделението на праховата кювета и машината е включена за най-дълъг цикъл при температура 900В. Можете също така да зададете допълнително изплакване, за да премахнете по-добре оцета и неговата миризма. Именно поради острата миризма такъв инструмент не се използва често.почистващи продукти

Coca-Cola. На пръв поглед изглежда, че това е доста неочакван декалер за дома. Но всъщност занаятчиите отдавна използват тази вкусна напитка за технически цели. Той дори може да почиства радиатори за автомобили и промишлени инсталации, което ще рече за домакинска автоматична пералня. Около 5 литра напитка ще са необходими за едно почистване., които могат да се излеят в резервоара на пералната машина и да активират режима на накисване.

Механичното почистване е най-ефективно

За да се гарантира, че възлите на пералните машини са без мащаб в най-напредналите случаи, трябва да се използва механично почистване. Какви са неговите предимства?почистване на перална машина tena

 1. Когато премахваме и ръчно почистваме всяка единица от пералнята (например PETN), ние имаме възможността не само да изстържем от варовика, но и да я отстраним от машината. Ако използваме химия, тогава съществува риск големи парчета от мащаба, падащи от десетте, да останат в резервоара.
 2. При разглобяване и демонтиране на възлите на пералнята за почистване имаме възможност да ги инспектираме за повреди и е възможно незабавно да ги сменим и в същото време да заменим гумените ленти, сензорите, окабеляването и други неща.
 3. Прибягвайки до механично почистване, можете едновременно да мислите за локалното приложение на химията. Например, можете да накиснете същите десет в концентриран разтвор на лимонена киселина, след което той ще свети като чисто нов.

почистване на перална машина tenaМеханичното почистване на пералните машини започва с тяхното компетентно разглобяване. За правилно разглобете пералнята ще се изискват някои умения и подходящ инструмент, но като цяло това е осъществима задача за човек, чиито ръце растат от правилното място. Сложността на демонтажа ще зависи от частите на машината, които искате да почистите. Ако трябва да почистите само нагревателния елемент, тогава можете да получите, като премахнете гърба на машината. Но ако скалата се е настанила върху подвижните части на барабана, тогава резервоарът ще трябва да бъде разглобен.

Необходимо е да почиствате агрегатите на пералната машина много внимателно, в този случай е неприемливо да използвате груб инструмент като пила, нож и други подобни. Използвайте груба парцал или много фина шкурка за почистване. Така че скалата да се спуска по-добре, предварително накиснете десет в разтвор на лимонена киселина, оцет или Кока-Кола.

За да обобщим, отбелязваме, че можете да почистите пералнята от котлен камък по различни начини. Основното е да го правите редовно, така че такова малко нещо като варовик да не води до допълнителна тежест за семейния бюджет под формата на закупуване на нова пералня.

   

2 коментара на читателя

 1. Граватар Алла Алла:

  Добре дошли! Напълно съм съгласен с автора на статията за почистване на пералнята с лимонена киселина. Самият аз го правя понякога и съм много доволен. Наистина работи.

 2. Граватар Наташа Наташа:

  Благодаря за съвета. Ще опитам, ако ми хареса ще го използвам.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини