Всичко за пералните машини

Освежители за съдомиялни машини

Освежители за съдомиялни машиниДори редовното почистване на домакински уреди няма да елиминира бактериите и плесени. Особено когато става въпрос за мръсни съдове, които са били вътре в машината от дълго време. Перфектната чистота и миризми могат да бъдат постигнати само с освежители за съдомиялни машини. Защо тези инструменти са ефективни и коя марка да изберете за най-добър резултат, ще опишем подробно в статията.

Как действа освежителят?

Освежителят в съдомиялната машина „работи“ според принципа на едноименните пръскачки или автомобилни аромати. Те абсорбират неприятни миризми и благодарение на ароматната структура изпълват въздуха с "вкусен" аромат. Само външният вид се различава - опциите за миене на съдове са малки пластмасови контейнери, пълни с течни или подобни на гел продукти. Но резултатът е един: когато отворите вратата на машината, се чувствате не затъмнени, а плодови или цветни нотки.

Освежителите за съдомиялни са по-често цитрусови: лимон, лайм и портокал.

Нюансите на използването на освежител винаги са посочени на опаковката. Производителят също така дава колко цикъла ароматът ще "издържи". По правило има достатъчно пари за 20-30 цикъла на измиване, но интензивността на миризмата, идваща от контейнера, се променя. Така че, в началото ароматът е силен и устойчив, а след 10-15 изстрелвания ефектът значително намалява. Но всичко е логично: колкото по-бързо гелът се измие от кутията, толкова по-малко се усеща резултатът. Много зависи от компетентното фиксиране, тъй като, когато инсталирате средствата за изплакване на неправилно място, например, под директни потоци вода, неговият „живот“ се намалява до 5-6 мивки.

С освежител съдовете ще станат още по-чисти, като самата машина. Особено ако машината е стара и мръсотията, натрупана по стените й, вече не се измива по стандартния начин, а изисква само подмяна или цялостно разглобяване на кутията. Също така се препоръчва използването на ароматизатори за тези, които съгрешават, като съхраняват мръсни чинии вътре в съдомиялната машина за 2-3 дни. През това време бактериите имат време да се размножават и запълват цялата камера, така че оставянето на остатъци от храна в устройството е строго забранено. Тези, които все още не разбират пълния размер на последствията, предлагаме да си представим ситуацията с мивка, пълна с боклук, за същите 3 дни. Логично е, че водата сама с натрупана миризма и плесен не може да се справи.

Какви инструменти предлага пазарът?

Търсенето на освежители едва започва да се появява, така че производителите се опитват да попълнят гамата от аромати. Засега ограничен обем средства е представен в хардуерните магазини, но дори и сред тях има както висококачествени, така и лошо показани марки. Представете си кратък преглед.

  • Odswiezacz do zmywarek от General Fresh - е полски освежител с консумация от 20 цикъла. Предлага се в три вкуса: мента, ябълка и лимон. Една чиния ще струва около 114 рубли.
  • Fresh Plus-Съдомиялна машина е италиански аромат, който може да абсорбира неприятни миризми вътре в съдомиялната машина, като запълва камерата и съдовете с осезаем лимонов аромат. Един пакет струва около 650 рубли, но има две плочи наведнъж. Освен това една скоба е достатъчна за 40 цикъла, което е два пъти по-дълго от евтините колеги.
    Прясна машина за съдомиялна машина Somat Odswiezacz
  • Somat Duo - специални капсули с форма на сълза, които са окачени на скарата вътре в съдомиялната машина. Пакет с един освежител струва около 250 рубли. Има достатъчно овкусяване за 60 цикъла, а има само един „вкус“ - лимон и портокал. Производител - Германия.
  • Finish Lemon and Lime - средство, което може да неутрализира натрупаните неприятни миризми, осигурявайки по-"вкусен" аромат на лимон и липа. Не остава на повърхността на съдовете и стените на съдомиялната машина. Използва се лесно: просто закрепете или закачете контейнера на скарата, като се уверите, че ароматът не блокира спринклерите или дозатора. Промени след 60 цикъла. Цената на един пакет започва от 250 рубли.

Използването на освежител не е заместител на почистването на съдомиялната машина.

Марките Topperr и Frisch-aktiv също са доказали своята стойност. Някои производители предлагат цялостна опция. Например „Dr. Beckmann ”произвежда почистващи препарати за съдомиялни машини, които имат ароматизиращи свойства.

Мнението на домакинята

Елена, Москва

Използвам специален освежител за съдомиялна машина от Finish. Избрах тази марка веднага, тъй като таблетките за миене и средствата за изплакване със сол също са от този производител. И след дълго време на употреба, мога да кажа, че това нещо е супер! В края на краищата след вечеря зареждаме чинии и тигани в машината, но не я включваме, а оставяме до пълното зареждане. Понякога трябва да изчакате 2-3 дни, така че трябваше да си купя аромат.

Но сега всичко е просто: докато чиниите чакат на опашка, ние не страдаме от неприятна миризма. Освежителят е толкова силен, че когато отворите вратата, веднага усещате приятен цитрусов аромат. Само лимон и нищо повече.

В началото самият аз не вярвах. Мислех, че рисунките на гърба на пакета са просто рекламен ход, но сега се убедих, че е така. Без преувеличение мога да кажа, че продуктът "работи" и елиминира всички неприятни миризми дори след 3 дни празен ход.

Приятна и лесна за употреба. Опаковката се отваря лесно, тъй като има специален ъгъл. Тогава самият контейнер получава с осигуреното закопчаване под формата на прически. С негова помощ ароматът се инсталира върху кошницата. Основното е да се уверите, че освежителят не попада под директни струи вода, в противен случай гелът се измива твърде бързо. Самият аз сбърках няколко пъти и сложих капсулата на горните рафтове, в тавата за вилици и лъжици, докато не видях визуални инструкции на гърба на опаковката. Сега поставям освежителя отпред, така че да не докосва стените на машината, нито съдовете, нито спринклерите.

Няма нужда да броите броя на оставащите цикли. Благодарение на прозрачните стени на капсулата е лесно да се контролира изпразването на гела и да се смени навреме на друга касета. Намаляващата интензивност на миризмата помага да запомните замяната. Докато контейнерът е нов, ароматът е много силен и устойчив и докато продуктът се измива, лимонът се чувства по-слаб.

За мен освежителят се превърна в истински спасител. Сега вместо неприятна миризма - вкусен "лимон", а използването на съдомиялна машина е по-лесно и по-удобно.

Моят Finish струва около 240 рубли, но ценовата марка често зависи от продавача в магазина. Понякога купувам аналог - освежител от Calgonit.

Ароматът се консумира икономично, а ние го сменяме на всеки 4-5 месеца. Инструкциите сочат, че капсулата е достатъчна за 60 цикъла, но с нашите мивки на всеки 3 дни се оказва, че стига до 120-150 дни. Много е евтино!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини