Всичко за пералните машини

Грешки в съдомиялната машина Zanussi

PMM Zanussi кодове за грешкиСъдомиялните машини Zanussi са изключително чести. Много хора го използват и много се сблъскват с различни кодове за грешки. Грешките на съдомиялните машини Zanussi са предназначени да известяват потребителя, че машината се е счупила, така че по-късно да му е по-лесно да потърси дефект. Защо има потребители, дори опитни майстори, запомнящи декриптиране на кодове за грешки, в случай че трябва да се сблъскате с някаква рядка неизправност. По принцип всички трябва да са запознати с декодирането на грешки.

Нюанси на дешифриране

Преди да преминем към дешифрирането на конкретни грешки, нека да разберем сами това. Никой код за грешка не може да бъде интерпретиран буквално. Всички кодове за неизправности на съдомиялните машини са свързани помежду си и една грешка може да се смеси с друга. Ако сте изправени пред факта, че машината Zanussi показва първо един код, а след това и вторият, внимателно изучете дешифрирането и намерете сходството между тези две грешки. Някъде да има обща позиция.

Ако миялната машина буквално „полудее“, показвайки два, три или дори четири кода след всяко рестартиране, трябва да обърнете внимание на електронния модул. „Бъги“ фърмуерът не е способен на подобни „трикове“, но физическите сривове под формата на изгорели полупроводникови елементи и изгорели песни не могат да бъдат изключени.

Не се качвайте сами на електронния модул. Доверете се на диагностика и ремонт на електронното пълнене на съдомиялната машина Zanussi на професионалист.

Търсенето на конкретен проблем при декодиране на кода за грешка трябва да се извърши, като се вземе предвид взаимосвързаността на части и помощни елементи на съдомиялната машина. И за това от своя страна трябва добре да познавате устройството на "домашния асистент". Ако проверите съпротивлението на определена част, не забравяйте за нейното захранване. Често контактите изгарят и пробиват окабеляване, а начинаещият майстор бърза да съгреши по части и сглобки.

По принцип при отстраняване на проблеми не трябва да разчитате изцяло на декодиране на грешката. Не забравяйте за благоразумието и използвайте дедуктивния метод. В крайна сметка понякога намирането на конкретна разбивка е същото като разрешаването на престъпление.

Описание на кодовете

Преди да започнете декодиране на кодове и отстраняване на неизправности, трябва да премахнете краткосрочния „бъг“ на електронната платка. Може би това е въпросът и тогава грешката ще бъде коригирана само за минута. Какво да правя За да започнете, изключете напълно вашата съдомиялна машина Zanussi, като не забравяте да извадите щепсела на захранването от контакта. След това можете да се заемете с вашия бизнес, например, да пиете кафе и след 15-20 минути се върнете към пишещата машина и го включете. Ако грешката е изчезнала - добре, но ако не, трябва да направите дешифрирането.

 1. i10. На машини без екран лампата срещу надписа КРАЙ мига 1 път с пауза от 5 секунди. Появява се тази грешка zanussi помпа за съдомиялна машинаслед това, когато водата от водоснабдяването не попадне в системата за съдомиялни машини Zanussi. Какво се случи? Във водоснабдяването няма вода, входящият маркуч се прехвърля, филтърът на всмукателния клапан е запушен, всмукателният клапан не работи. Как да го поправим? Проверете маркуча и филтъра, тествайте входящия клапан с мултицет и ако той не работи, сменете го.
 2. i20. Лампата END мига 2 пъти с пауза от 5 секунди. И този код ни говори за невъзможността да се изпомпва отпадъчна вода. Причината може да бъде запушване на дренажния маркуч или филтър за отпадъци, както и дюзите. Помпата или превключвателят за налягане може да не работят. Лесно е да се отстранят тези неизправности. Първо почистваме машината от запушвания, след това проверяваме помпата, а след това и превключвателя за налягане. Помпата може да има и физически повреди, така че не забравяйте да я инспектирате.
 3. i30. Светодиодът мига 3 пъти с пауза от 5 секунди. Това означава, че в тигана се е задействал сензор, който предотвратява изтичането. Вероятно имаше теч и имаше много вода в тигана, или може би сензорът просто работеше без причина. През страничната стена или долния защитен панел трябва да проникнете в палета и да го огледате. Изтичането трябва да се отстрани и да се източи водата, като се наклони машината на нейната страна.
 4. I50. 5 мига на светодиода с пауза от 5 секунди. Дефектна електронна платка или по-скоро триак, отговорен за контрола на циркулационната помпа. В този случай се изисква квалифициран ремонт на електронния модул, който може да се извърши само от капитана.

Нова електронна платка струва около 180 долара, това е точно сумата, която ще получите, ако поправите неправилно електрониката на вашата съдомиялна машина. Заслужава ли си или не да влезете в него, вие решавате, рискът, както се казва, е благородна кауза.

 1. i60. 6 светкавици на лампата END с пауза от 5 секунди. Означава, че загряването на водата или изобщо не се случва, или се случва твърде бавно. В този случай нагревателят, неговите контакти и окабеляване, както и циркулационната помпа могат да се провалят. Необходимо е да се използва омметър за проверка на нагревателния елемент и неговото окабеляване. Проверете също съпротивлението на циркулационната помпа. Всички тези подробности могат да бъдат достигнати чрез премахване на страничната стена на машината. Също така е невъзможно да се изключи дефект в електрониката.
 2. i70. 7 светкавици на крушката с пауза от 5 секунди. И тази грешка показва проблеми с температурния сензор. Тук или неговото Zanussi платкахрана или просто изгоря. Електронната платка може също да се счупи и да не разпознае термичния сензор. Необходимо е да се провери и смени термисторът. Ако е необходимо, трябва да предадете контролния съвет на капитана, за да отстраните неизправностите.
 3. I80. Лампата мига 8 пъти, прави пауза 5 секунди. Кодът показва, че фърмуерът е „премигнал“ контролния модул или напълно изгорял в резултат на късо съединение. Само майстор, който може да замени фърмуера или да инсталира нова контролна платка вместо изгорената, може да реши този проблем.
 4. i90. 9 мига на светодиода с почивка от 5 секунди. Тази грешка също показва неизправност на контролното табло, само в този случай говорим за софтуерна повреда. Решава проблема с нулирането на фърмуера. В редки случаи се изисква мигане на дъската или замяна на нея.
 5. iA0. 10 мига на индикатора END с почивка от 5 секунди. Тази грешка се появява, когато възникне дисфункция на спринклера. Вината за това би могла да бъде запушена дюза на работното колело, в редки случаи неизправност на циркулационната помпа. Проблемът с почистването на дюзите за пръскане е решен, за което е удобно да използвате клечка за зъби. Ако дюзите са чисти, проверете и сменете циркулационната помпа.
 6. ib0. 11 мига КРАЙ. Ако моделът на съдомиялната машина е оборудван със сензор, който следи чистотата на водата, тогава проблемът е в нея. Може би елементът на сензора е запушен елементарно или може би просто е изгорял. Правим следното: премахваме сензора, проверяваме неговата леща, ако лещата е чиста и всичко е нормално с окабеляването, сменяме сензора.
 7. iC0. 12 светкавици на лампата END с прекъсване от 5 секунди Грешката показва грешка в комуникацията между контролния панел и контролната платка. Потребителят губи способността да взаимодейства с миялната машина. За да разрешите проблема, при отсъствие на физически повреди на платката за управление, можете да нулирате фърмуера. Това действие е достъпно само за капитана.
 8. ID0. 13 светкавици на лампата END. Тази сериозна грешка показва повреда на двигателя или тахогенератора. Тестването трябва да започне с тахото на контактите и окабеляването. Ако работи, проверете двигателя. Много често при такава грешка двигателят се пробива и в резултат на това има изтичане на ток към корпуса. Това е лесно да се забележи, като докоснете металните части на съдомиялната машина и почувствате лек електрически удар. Това е потенциално много опасна неизправност.
 9. iF0. 14 мига КРАЙ. Кодът показва, че машината прекалява водата твърде дълго. Възможните причини за това могат да бъдат: запушване на филтъра за боклук, поява на прекомерно количество пяна в пералната камера, дефект в превключвателя за налягане или неправилно поставяне на съдове в кошници.Първо трябва да проверите машината за пяна и запушвания, след това да преместите съдовете в кошниците правилно и накрая да преминете към тестване на превключвателя за налягане.

В заключение отбелязваме, че в рамките на тази статия си поставихме задача, преди всичко, да опишем кодовете за грешки на съдомиялните машини Zanussi. Ако се интересувате от по-подробна информация за отстраняване на проблеми при подобна техника, вижте статията, публикувана на нашия уебсайт Ремонт на съдомиялна машина Zanussi, В него ще намерите всички подробности. И ние „закръгляме“ по този въпрос и ви пожелаваме да се натъквате на всевъзможни кодове за грешки по-рядко. Успех

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини