Всичко за пералните машини

Грешки в съдомиялната машина на Samsung

PMM samsung грешкиВсяка системна грешка в съдомиялната машина на Samsung изненадва потребителя. Спешно е да се мият чиниите и ето го, машината отказва да работи и дори показва странен код на дисплея. За да разрешите проблема, трябва да имате под ръка директория, в която кодовете за грешки за съдомиялните машини на Samsung се декодират. Но какво да правя, ако не е под ръка, но има повреда? Вижте нашата статия и с нейната помощ разберете коя грешка "измъчва" вашата съдомиялна машина и какво означава това.

Функции за диагностика

Определено ще дадем списък с кодове за грешки с дешифриране по-долу, но сега бих искал да кажа няколко думи за това как правилно да интерпретирате тези декодиране. Много начинаещи майстори се кълнат в разработчиците на системата за самодиагностика на съдомиялни машини Samsung. Подобно на това, те създадоха система от кодове, които изобщо не показват повреда, а по-скоро объркват съветника.

Всъщност трябва само да разберете принципа как да използвате дешифрирането на кодове и какво да погледнете, за да определите точно какво е счупила машината. Е, разбира се, трябва да натрупате опит. Златно правило: когато възникне някаква системна грешка, не може да се изключи разбивката на контролния модул. Началникът винаги трябва да има това предвид и ако проверката на основните причини не доведе до нищо, трябва да разгледате вторичните причини, от които първата е дефект в контролния модул.

На начинаещия майстор не е лесно да определи дефекта на контролния модул и още повече да го отстрани.

Ако дефектът показва конкретна част, например помпа, трябва да проверите не само тази част, но и захранващото й окабеляване, както и шината на контролната платка, която е отговорна за нея. препискодове за грешки на различни съдомиялни машини това е само началото. Колкото по-изчерпателно подходите към търсенето на възможни неизправности, толкова по-успешни ще бъдат те.

Значението на кодовете

Така стигнахме до дешифрирането на системата за самодиагностика на съдомиялна машина Samsung. В този параграф ще дадем код за грешка, дефекти, които са провокирали тази грешка, и ще говорим за това какво трябва да се направи, за да се отстранят. Да започнем!TEN

 1. E1 Този код показва, че машината е изтекла вода твърде дълго. Това може да бъде причинено от спиране на водоснабдяването, запушване или изстискване на входящия маркуч или запушен филтър за потока, който е монтиран в резбата на входящия клапан. За да разрешите проблема, трябва да проверите водоснабдяването и маркуча. Също така трябва да почистите поточния филтър на всмукателния клапан.
 2. E2. Индикация, че има проблем с изхвърлянето на отпадни води. Може би маркучът за източване е просто притиснат или запушен. Може би филтърът за боклук или една от дюзите е запушен, или може би цялата работа е в помпата, трябва да проверите. За начало принудително източете цялата вода от машината от бутона и след това на свой ред проверете всички посочени части. Най-вероятно, някъде се е образувало блокиране.
 3. E3 Водата остава студена. Нагревателят е отговорен за нагряването на водата, първо се проверява. На второ място те гледат термостата, но на трето място обръщаме внимание на окабеляването и шината на контролния модул. Можете да стигнете до всички тези подробности през страничната стена на съдомиялната машина на Samsung.

За проверка на тези данни е необходим мултицет. Ако не знаете как да го използвате, по-добре е да се обадите на майстор.

 1. E4 Циркулационната система е пълна с вода. Водата може да тече прекомерно в машината, ако пълнителният клапан не е напълно изключен. Също така може да възникне проблем поради превключвател за налягане (сензор за ниво) или електронен модул. Тестът започва с насипен клапан, след това преминете към превключвателя за налягане, а от него - към електрониката. Лошите части трябва да бъдат заменени.
 2. E5 Грешка показва недостатъчно налягане на водата. Защо това се случва? Първо, тъй като превключвателят за налягане е дефектен, той не отчита колко вода вече е изпомпана, дали пълнителният клапан трябва или не трябва да се отваря.Второ, защото входният клапан или входният маркуч са запушени. Трето, налягането във водоснабдяването е спаднало значително. Как да отстраним проблема? Трябва да започнете с проверка на всмукателния клапан и маркуча и след това да преминете към превключвателя за налягане, Фокусирайте се върху електричеството на превключвателя за ниво.samsung bay valve
 3. E6, E7 Тези две грешки имат една и съща интерпретация - проблемът с определянето на температурата на водата. По правило в такава ситуация машината просто не загрява водата и някои потребители погрешно смятат, че нагревателят е счупен. Всъщност е необходимо да проверите и подмените датчика за температура, тъй като тази част не може да бъде поправена.
 4. E8 Тази грешка ни говори за дефект в разпределителния клапан за воден поток или както се нарича също алтернативен клапан. За да отстраните проблема, трябва да стигнете до този клапан през дясната странична стена на съдомиялната машина, да проверите нейното съпротивление и ако той е счупен, заменете го.
 5. E9. Този код показва бутон за дефект, който стартира всяка програма за съдомиялна машина. Причините могат да включват късо съединение или износване на контактите. Ще трябва да разглобите контролния панел, за да почистите контактите на бутона. Ако това не помогне, ще трябва да замените контактите.
 6. EA. Тази грешка ни казва, че водата в машината е малко повече от необходимата. Най-вероятно превключвателят за налягане "лежи". Обикновено този проблем възниква поради запушена тръба на сензора за ниво или поради факта, че е в неправилно положение. Решение: проверка на превключвателя за налягане, почистване и инсталиране правилно.

Факт е, че превключвателят за налягане на съдомиялната машина трябва да бъде монтиран строго по посока на водния поток. Да предположим наклон вляво, но не повече от 300ако наклонът е по-голям, сензорът може да не работи правилно. Накланянето надясно не е позволено.

Списъкът с грешки, започващи с буквата Е, приключи, но това не означава, че базата данни на системата за самодиагностика е ограничена само до тези грешки. Има конкретни кодове от 2 или дори 3 знака, нека ги анализираме.

 1. 3E2 Този код показва, че сигналът от тахометъра е изчезнал. Това означава, че управляващият модул не знае колко бързо се върти двигателят. Ще трябва да намерите този сензор върху корпуса на двигателя, да го проверите, като обърнете специално внимание на захранването и ако е необходимо, сменете.
 2. Die. По-скоро специфичен код показва незатворена врата на съдомиялна машина. Може би потребителят просто е затворил вратата или може да има проблеми с контактите на ключалката. Ако вратата не може да се затвори, ще трябва да я разглобите и да наблюдавате заключващото устройство и неговите контакти.
 3. Le. Този код се появява, когато е активирана системата за защита от теч. Най-вероятно тиганът е пълен с вода или контактите на сензора просто се залепиха. Извадете страничната стена на машината, пъхнете ръката си в палета и докоснете. Ако има вода, ще трябва да я източите и да потърсите причината за теча, ако няма вода, преместете сензора, за да премахнете залепването.
 4. Fe, Той. Тези два кода могат да се появят на машини с турбо-сушене. Първият код се появява, когато чужди обекти попаднат във вентилатора, а вторият, когато има проблеми със сензора за сушене. Проверете, почистете вентилатора и проверете сензора. Ако е необходимо, и двете се променят без проблеми.

И така, ние проучихме и разшифровахме грешките на съдомиялни машини. Ясно е, че имате десетки допълнителни въпроси, които предвидихме. Но не можем да отговорим във формата на тази публикация. Следвайте издаването на нашите статии и ще намерите отговорите. Успех

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини