Всичко за пералните машини

Грешки в съдомиялната машина Indesit

грешки PMM IndesitНито една машина за миене на съдове в света не се нуждае от система за самодиагностика като съдомиялна машина Indesit. Според статистиката на независимите сервизни центрове тази техника се разпада най-често. Проблемът се засилва от факта, че в гамата на Indesit има доста автомобили без дисплеи. Как да разпознаем грешки от тях? В тази публикация обсъждаме грешките на съдомиялните машини Indesit с и без дисплей. Ще ви кажем как кодовете се дешифрират и какво да правите, когато кодът се декриптира.

Как да се справим с кода?

Не подценявайте съдомиялната машина Indesit. Не е толкова лошо. В редица случаи кодът за грешка може да бъде елиминиран, дори без да се разглобява „домашния асистент“. Опитните занаятчии препоръчват да рестартирате машината до три пъти. След това, ако кодът ще бъде върнат, трябва да разглобите техниката и да проведете нейната диагноза въз основа на интерпретацията на кодовете за грешки. Как да рестартирате?

 1. Трябва да натиснете бутона за включване / изключване и като го задържите малко, го пуснете.
 2. След това, след 10 секунди, изключете захранването на оборудването, като издърпате щепсела на захранващия кабел от контакта.

Не се препоръчва рязко да изключите съдомиялната машина, особено без да изключвате бутона.

 1. След 20 минути включете захранващия кабел в контакта на стената и изчакайте 10 секунди.
 2. Натиснете бутона за включване / изключване и стартирайте програмата.

Ако кодът за грешка вече не се върне, ние продължаваме да използваме машината както преди. Е, ако кодът се върне, трябва да повторите рестартирането още два пъти. След това няма смисъл да рестартирате, трябва да потърсите проблем.

Декодиране и препоръки

Без забавяне започваме да даваме дешифриране на кодове за грешки. Първо ще извикаме кода за автомобили Indesit с дисплей, а след това за „Indesit“ без дисплей.

AL01, на пишещи машини с 4 програми - 1 LED, на пишещи машини с 6 програми - 3 LED. Общо декриптиране показва сензор, който следи течовете на водата. Възможно е теч да е възникнал поради намаляване на налягането на пералната камера, резервоара, тръбите или може би сензорът е работил без причина, това се случва. Какво да правя Необходимо е да проникнете в тигана през страничната стена и да определите точно дали има вода. Ако няма вода, тогава трябва да проверите сензора, той може да изисква подмяна. Ако има вода, тя трябва да се източи и течът да се елиминира.

AL02, на машини с 4 програми - 2 крушки, на оборудване с 6 режима - 4. Тази грешка може да се види, когато системата открие липсата на вода в резервоара. В този случай може да има двама виновници: входящ клапан и контролна платка. Майсторът може да тества контролната платка, но можете сами да проверите всмукателния клапан с мултицет. Ако се окаже, че за всичко е виновен клапанът, той трябва да бъде сменен.помпа за съдомиялна машина Indesit

AL03, на техника с 4 режима - 1.2 крушка, с 6 режима - 3.4. Машината трябва да източи отпадните води, но не може да направи това. Най-вероятната причина е запушване или дефектна помпа. Но може да има прекъсване на връзката между помпата и контролното табло. Възможно е също да има проблеми с фърмуера или дори физически повреди на контролния елемент. Проверете помпата и изпускателния маркуч за запушвания. Тествайте помпата с мултицет, сменете ако е необходимо.

AL04, на съдомиялна машина с 4 режима - 3 светодиода, на уреди с 6 режима - 5. „Четири“ ни казва за проблеми с термистора. Трябва да проверите тази част и нейното окабеляване. Ако сензорът за температура е счупен, сменете го, ако е кабел, сменете го.

AL05, на пишеща машина с 4 режима - 1.3 LED, на технология с 6 програми - 3.5. Изключително неприятна неизправност, което показва дефект в циркулационната помпа или датчик за ниво на водата. На първо място проверяваме с мултицет и надуваме превключвателя за налягане, а след това циркулационната помпа. Ако превключвателят за налягане не работи, можете да го смените без проблеми, но с циркулационната помпа не можете да се справите. Ако нещо друго, обадете се на съветника!

За да премахнете циркулационната помпа, ще трябва напълно да премахнете съда за съдомиялна машина Indesit. За начинаещ това действие е почти недостъпно.

AL06, на машини с 4 програми - 2 и 3 светодиода, на съдомиялна машина с 6 програми - 4 и 5. Работата на входящия клапан не отговаря на зададените изисквания. Проблемът може да се дължи на прекъсване на електрозахранването, затваряне на контакта или неизправност на контролната платка. На първо място проверяваме проводниците и контактите. Изгорелите контакти и скъсаните проводници трябва да бъдат заменени. Ако откриете проблеми с електрониката, обадете се на специалист.

AL08, на съдомиялна машина с 4 режима - 4 светодиода, на пишеща машина с 6 програми - 6. Указва, че термисторът за съдомиялна машина Indesit не е в състояние. Частта трябва да бъде внимателно проверена с омметър и евентуално заменена.

AL09, на 4 и 6-режимни машини - 1-4 светодиода. Показва проблеми с фърмуера на контролния модул. Необходимо е да се повери тази разбивка на капитана, който ще провери фърмуера и, ако е необходимо, ще го нулира или дори да го инсталира отново.

TEN на съдомиялната машина IndesitAL10 (F10), 2-4 крушки мигат на 4-режимни машини, 4-6 на 6-модни машини. И този код показва проблеми с нагряването на водата в системата. Вероятно нагревателят се е повредил, неговото окабеляване или шина на контролното табло, което е отговорно за нагревателя. Ще трябва да смените борда за отопление, окабеляване или шина. Първото и второто могат да бъдат елиминирани със собствените си ръце, капитанът ще се справи с гумата. По-подробна информация за ремонта на нагревателни елементи можете да намерите в статията. Не загрявайте водата в съдомиялната машина.

AL99, на машини без дисплей, тази грешка не се разпознава. Тази грешка показва неизправност на устройството за управление, счупване на захранващия кабел, дефект в контакта или захранването. Нашата задача е да проверим контакта, да направим измервания в захранването и да се уверим, че всичко е нормално с мощността на машината. Необходимо е да проверите електронния модул и да го замените, ако има множество физически повреди.

И така, как да поправите и най-важното как да намерите причината за грешката в съдомиялната машина Indesit. Първо трябва да разберете декодирането на конкретна грешка и веднага щом успеете, можете да запретнете ръкави и да се заемете с търсенето на дефект. Успех!

   

6 коментара на читателя

 1. Граватар Иван Иван:

  Бутонът за старт не се включва. Когато се държат принудително, се показват три 888, какво е това?

  • Gravatar Marker Писалка с филц:

   Нулиране на програми

 2. Граватар Сергей Сергей:

  Каква е грешката F10?

  • Граватар Антон Антон:

   Най-вероятно - нарушение на веригата TENA или тя изгоря. Също така, управляващото реле може да се е счупило.

 3. Граватар Алекс Алекс:

  Каква грешка е A 5?

 4. Граватар Лада Lada:

  Каква е грешката I30?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини