Всичко за пералните машини

DTC LE и 1E на пералнята на LG

Грешка Le в автомобила на LGАко вашата пералня LG първо периодично и след това често замръзва и издава LE грешка, това означава, че трябва незабавно да спрете да я използвате и да започнете да търсите причината за грешката. Трябва да действате методично и на първо място да погледнете инструкциите, които са отишли ​​в пералнята, и едва след това да предприемете някои действия. Какво означава DTC LE и как да се отървем от него, като премахнем причината за повредата?

Защо да бъркате грешки 1E и LE?

Парадоксално е, че доста потребители, дори и да имат инструкции на ръка, объркват грешки 1E и LE, което в резултат на това води до погрешни заключения и невъзможността да се намери истинската причина за проблема. Всичко е за характеристиките на кодовия дисплей на дисплея на пералнята на LG. Код 1Е се показва като вертикална пръчка, а буквата "E", хората приемат тази вертикална пръчка за малка буква (малка) английска буква "L ". В резултат на това вместо код 1Е хората четат Le.

За ваша информация! В най-модерните перални машини на LG кодът за грешка се показва по-правилно, но все пак може да има малко объркване.

Ако LE кодът е показан на пералнята на LG, няма да го объркате с нищо, тъй като буквите “L” “E” се показват ясно, без двойна интерпретация, както е показано на фигурата по-долу.

Грешка Le в автомобила на LG

Съкратеното декодиране на кода за грешка LE звучи като „претоварване на двигателя“. Всъщност това дешифриране не може да се счита за пълно, тъй като може да има доста причини за появата на претоварване и точката тук може изобщо да не е в двигателя. Нека поговорим за тези причини по-подробно.

Вероятни причини за грешка в LE

Грешка Le в автомобила на LG

Както вече беше отбелязано по-горе, има доста причини за появата на LE грешка. Тези или други причини са свързани с електричеството на пералнята на LG. Преди да потърсите причината, поради която възниква тази грешка, погледнете в кой момент възниква същата тази грешка - при стартиране на машината, по време на работа при максимално натоварване на електродвигателя или в някоя от посочените точки. Всичко това е много важно. И така, какви са причините, поради които се появява грешката LE?

 • Проблеми със намотката на сензора или двигателя. Ако сензорът на двигателя не контактува добре или нарушава намотката си поради претоварване, на дисплея може да се появи грешка CE или LE.
 • Електрическите проводници, чрез които се подава мощност към двигателя, са прекъснати или не се контактуват.
 • Има проблем с предпазителя от пренапрежение на пералнята на LG.
 • Пренапрежение на мощността. Ако разликите се появяват често, тогава грешката LE ще се появи често, може би ще се редува с PF грешката.

Важно! Специална грешка в PF на пералните машини на LG не е рядкост и означава „Срив в захранването в мрежата“, такава грешка се елиминира чрез рестартиране на машината, но ако се появява често, трябва да помислите за закупуване на стабилизатор.

Процедурата за проверка на мотора и окабеляването

Веднага да се досетите за естеството на LE грешката, само истински майстор може. За това ще трябва да стигнем до двигателя на пералнята на LG, да го тестваме за неизправности, да тестваме окабеляването и едва след това да правим изводи. Първо трябва да стигнем до двигателя на пералнята.

Мотор на пералня LG

 1. Изключваме пералнята от комуникациите и я разгръщаме със задната стена към себе си.
 2. Развиваме крепежните елементи, задържащи задната стена и я отстраняваме.
 3. Двигател на пералната машина LG с директно задвижване изглежда различно и се намира точно в центъра на барабана. Намираме двигателя - това е голям кръгъл метален диск, разположен в центъра и продължаваме да го проверяваме.

проверете пералнята на двигателя

Ремонт и проверка на двигателя на пералната машина описани подробно в едноименната статия, която можете да намерите на нашия уебсайт. Няма да описваме процеса отново.По-добре ще поговорим за това как да проверим окабеляването, през което преминава мощността към двигателя, защото двигателите с директно задвижване са много надеждни и вероятността да имат по-малък проблем.

 

 • Откриваме два снопа проводници, които отиват към двигателя, и ги изключваме.
 • Взимаме устройство, наречено "мултицет" и проверяваме съпротивлението на всяко ядро.
 • Ако откриете счупена жица, помислете, че проблемът е бил в нея, ако проводниците са непокътнати, трябва да потърсите по-нататък.

Важно! Ако проводникът е непокътнат, тогава на дисплея на мултицет трябва да се покаже нула, ако е прекъсната, тогава 1.

Проверете линейния филтър, справете се с електрическата мрежа

предпазител от пренапрежение на пералнятаГрешка в LE може да бъде причинена от неизправности в линейния филтър на пералната машина. Какво да правим в този случай? Как да проверите защитата от пренапрежение за къси съединения. Първо, трябва да стигнете до него.

 1. Свалете горния капак на пералнята на LG.
 2. Линейният филтър е разположен отгоре, точно на мястото, където се подава линеен проводник.
 3. Проверяваме контактите на филтъра и проводниците за повреда с мултицет. Ако защитата от пренапрежение работи, трябва да погледнете по-нататък.

грешка LE също може да генерира нестабилна мощност. Нашите руски електрически мрежи са просто създадени, за да деактивират електрическите уреди. Постоянните повреди, пренапреженията на електрозахранването разбиват оборудването не само в отделни къщи или апартаменти, но и в цели микрорайони. Как да защитите вашия „домашен помощник“ и друго оборудване от подобни рискове? Необходимо е да се постави difavtomat и стабилизатор за пералня.

Аварийно прекъсвачи

По принцип е по-добре да поканите професионален електротехник, който да провери окабеляването в къщата и да инсталира необходимата защитна екипировка. По-добре е, разбира се, да направите това преди да купите пералня, така че по-късно връзката му да бъде възможно най-безопасна. Работещо и подходящо окабеляване и средства за защита на електрическите мрежи - това е ключът към безпроблемната работа на пералнята.

За да обобщим, отбелязваме, че кодът LE, който внезапно се появи на дисплея на пералнята на LG, може да бъде причинен от различни неизправности, но всички те са свързани с електротехника, а не с водоснабдяването, както ни казва 1E код. Бъдете внимателни и правилно декодирайте кодовете за грешки.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини