Всичко за пералните машини

Ue грешка в пералнята на Samsung

грешка на пералнята UEАко пералнята на Samsung внезапно спре да работи, тогава кодът за грешка на дисплея ще ви каже какво се е случило. Разбирайки причината за срива, можете да опитате да разрешите проблема сами и ако това е нещо сериозно, тогава се обадете на съветника. В тази статия ще ви кажем какво да правите, когато на пералнята на Samsung възникне грешка в UE.

Грешка в декодирането на Ue

Грешка в UE възниква, когато когато имаше неравновесие в барабана на пералната машина, Това се случва, когато прането е заредено неравномерно. Най-често тази грешка се появява по време на цикъла на въртене. Това може да се случи в третата или седмата минута.

Преди да видите кода за грешка, барабанът се върти с най-ниската скорост в продължение на няколко минути, опитвайки се да разпредели смачкано пране. Времето на дисплея спира и само след няколко опита за стартиране на цикъла на въртене машината дава грешка ue.

В старите перални машини на Samsung тази грешка е обозначена с E4 код, на новите модели има UB код.

Намиране на причината за грешката ue

Нека да видим защо може да има дисбаланс в барабана и се появи кодът за грешка ue. Причините могат да са различни, ние ги изброяваме.

 • В барабана има твърде малко пране. Едно - две леки неща или едно тежко (обемно) нещо с няколко много леки продукта не могат да бъдат разпределени равномерно в барабана. Това ще зареди само част от повърхността на барабана.
 • Елементи от различни тъкани се зареждат в барабана. Такива продукти във влажно състояние имат различно тегло, което може да повлияе на натоварването на барабана по време на цикъла на въртене.
 • Чаршафи с малки предмети се зареждат във барабана. В този случай дребни предмети могат да попаднат в завивката и да се разпаднат на бучка, усукване и създаване на дисбаланс.
 • Превишава оптималното количество предмети за пране, което доведе до натоварване на барабана на машината, което затруднява завъртането.

Всичко това може да бъде предотвратено, ако се придържате към следните правила и съвети.

 1. За един цикъл на измиване поставете в барабана не по-малко от 3-4 неща със среден размер.
 2. С минимално зареждане на барабан е най-добре да откажете да въртите или въртите неща с много ниски скорости.
 3. Преди да измиете, трябва да сортирате прането не само по цвета на тъканта, но и по вид. Това не само ще предотврати неправилното разпределение на нещата, но и ще удължи техния полезен живот.
 4. При въртене на постелки оптималният брой обороти на барабана е 800.
 5. Максималното тегло на зареденото пране за едно пране се определя не от максималната разрешена маса, посочена на машината, а се определя от таблицата в инструкциите. За различните режими на пране теглото на прането може да бъде различно.

Алгоритъм за коригиране на грешки

Когато пералнята даде грешка, трябва да отворите вратата на люка и да изправите прането в барабана. Обикновено вратата се отваря 5 или 7 минути след като кодът се появи на дисплея.

Ако вратата не се е отворила, изпълнете стъпките:

 1. натиснете бутона за включване / изключване;
 2. издърпайте щепсела от контакта;
 3. изчакваме, след време вратата ще се отключи и отвори;
 4. развийте и равномерно разпределете нещата в барабана;
 5. рестартирайте режима на въртене.

грешка на пералнята UEАко вратата не се отключи, това означава, че в барабана е останала вода, която трябва да се източи. Аварийното изхвърляне се извършва, както следва:

 • Първо, изключете захранването на машината;
 • след това отворете капака на филтъра, който се намира в долната част на пералнята;
 • подгответе кофа или леген за източена вода;
 • да вземете маркуч за източване;
 • спуснете маркуча в кофата и внимателно издърпайте тапата;
 • изчакайте да изтече водата;
 • затворете маркуча с тапа и го сменете.

След като премахнете грешката ue на пералнята на Samsung, можете да стартирате тестовия режим. Трябва да изберете програмата "Изплакнете и завъртете" и да я стартирате без пране в барабана. Изчакайте цикълът да завърши.Ако машината отново показва грешка ue по време на работа, това показва вътрешна повреда на машината, която само специалист може да разбере.

Ако дори след източване на водата вратата не се отключи, тогава има по-сериозни причини за повреда на машината. Прочетете повече за тях в статията. Вратата на пералната машина не се отваря.

Така че, за да премахне грешката на дисбаланса в пералнята Samsung изобщо не е трудно. Надяваме се да успеете.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини