Всичко за пералните машини

Грешка UE пералня LG

UE грешкаСамодиагностиката на неизправности и нередности в работата на пералнята е полезна характеристика на съвременните перални машини. Кодът, показан на дисплея, може да помогне за стесняване на кръга за отстраняване на неизправности, което ще съкрати времето за ремонт. Обърнете внимание на UE кода в пералните машини на LG. Какво означават тези две букви на екрана, какво да правят, когато се появят? Нека поговорим за това по-нататък.

Дешифриране на кода и причините за появата му

UE грешка в пералнята на LG може да се появи както в края на програмата, преди да започне цикъл на въртене, така и на интервали по време на пране. Преди това машината в продължение на няколко минути се опитва да набере скорост, за да започне междинното или основното въртене. Опитите завършват с грешка на дисплея.

Обърнете внимание на буквите на тази грешка. Могат да се появят две големи букви UE и е възможно първата буква да е малка UE. Този нюанс в програмите зависи от модела на пералнята.

грешка в дисплея

Същността на тези две версии на кода е следната: ако се появи комбинация от малка и главна буква, това означава, че машината прави различни опити за равномерно разпределение на прането в барабана. Например, тя изтегля малко вода, след което освобождава тази вода. След няколко отказа на дисплея се показва код от две главни букви UE, което означава, че самата машина LG не може да се справи с проблема, може да има повреда.При по-старите модели шайбата показва само код от две главни букви, който, ако няма завъртане, показва неизправност.

Причините за неизправността могат да бъдат следните:претоварване на барабана на пералнята

 • претоварване на пералнята с бельо, което води до износване на части;
 • неправилно зареждане на барабана - твърде малко бельо или е твърде обемно и леко;
 • срив на програмата;
 • неправилна инсталация на машината, с нарушение на нивото;
 • износване на части, дълъг експлоатационен живот.

Първи стъпки

Ако UE грешка се появи в пералнята lg, докато първата буква в кода е малка, тогава не трябва да се прави нищо. Изчакайте, докато машината завърши всички манипулации. Може би не се е случило нищо лошо. Ако машината е спряла и главните букви UE се появяват на дисплея, след това направете следното поред.

 1. Отворете барабана на машината и преразпределете ръчно прането, най-вероятно то е смачкано.
 2. Ако има твърде много бельо, след това извадете някои от нещата и пуснете въртенето отново. Ако напротив не е достатъчно, извадете с ръце или докладвайте нещо друго и стартирайте функцията за въртене.
 3. Също така си струва да проверите колко гладко е шайбата, като използвате нивото на сградата за това.
 4. Ако грешката продължава да светва, опитайте да рестартирате машината. За целта го изключете и след това извадете щепсела от контакта. Изчакайте 15-20 минути и включете оборудването отново в режим на въртене.

отстраняване на неизправности

Ако горните стъпки не разрешиха грешката в UE на пералнята, тогава се обадете на съветника или потърсете проблема сами. Ще се опитаме да ви помогнем в това. В този случай се разграждат следните подробности:

Електронният модул е ​​част, най-трудната за ремонт. Факт е, че трябва да определите кой триак или писта е изгорял. За да направите това, трябва да имате знания в областта на електрониката, способността да четете схеми. Без да знаете нюансите, най-накрая можете да съсипете електронната платка. По-лесно е да не поправите тази част, а да я замените напълно, но тогава ремонтът ще е по-скъп.

Ако електрониката се повреди в пишещата машина на LG, препоръчваме да се свържете със сервизен център.

Когато грешката в UE светне на дисплея и по време на работа чувате тътен или видите локва с петна от масло под машината, тогава със сигурност има проблем с лагерите и уплътненията.За да ги замените, ще трябва напълно да разглобите машината и да издърпате резервоара с барабана, което изисква свободно време и умения. Описахме този процес достатъчно подробно в статията Подмяна на лагери в шайбата LG, има желание да се правят ремонти - Бог да помогне.

Друг детайл, който може да доведе до липса на завъртане и съответно до грешка в UE, е тахометърът. Случва се рядко, но нека не пропускаме тази неизправност. Този сензор е отговорен за оборотите на двигателя и ако те не са достатъчни, тогава няма да има въртене. За да смените тахометъра, трябва:

 1. отворете задната стена на машината, като развиете винтовете по периметъра;комутатор мотор
 2. намерете двигател под резервоара;
 3. махнете задвижващия ремък от макарата на барабана и от двигателя;
 4. изключете флаш устройства с проводници от мотора;
 5. развийте винтовете, които държат двигателя, и го издърпайте от колата;
 6. премахнете пръстена с проводници (тахометър) и поставете нова част на неговото място;
 7. сглобете пишеща машина.

В повечето случаи автомобилите на LG нямат мотор на комутатора, а инверторен мотор. Следователно по-долу ще намерите видео за подмяна на тахометъра в такива перални машини.

За да обобщим: на lg пералнята, грешката ue се показва по различни причини. Някои от тях са лесно сменяеми със собствените си ръце. В случай на подмяна на износена част, помислете внимателно дали да се обадите на майстор или да започнете работа. Успех

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини