Всичко за пералните машини

Грешка tE на пералнята на LG

грешка на SM LGАбсолютно на всяка перална машина на марката LG може да възникне tE грешка. Вярно е, че при модели без дисплей няма да можете да го разпознаете веднага, тъй като при такава техника грешките са обозначени с комбинация от крушки. Колко страшна е тази грешка? Мога ли да го нулирам? Ще може ли независимо да се открие причината за появата му? Сега ще отговорим на всички тези въпроси.

Възможни причини за неизправност

Едно нещо е приятно, грешка в пералнята LG tE рядко рядко напълно парализира работата на оборудването, така че можете да го измиете. Вярно е, че има едно условие: програмата за пране ще трябва да се рестартира и измиването да бъде избрано в студена вода. Защо? Да, тъй като tE кодът показва проблеми с нагряването на водата, или по-скоро, той показва проблеми във веригата, която е отговорна за отоплението на водата. Логично е да приемем, че ще трябва да проверим цялата верига от нагревателни елементи, докато не открием повреда, в противен случай нищо. Ще трябва да проверите:

 • нагревателен елемент;
 • РТС;
 • захранване;
 • контролен модул или по-скоро полупроводникови елементи, които контролират отоплението.

Частично разглобяване

Не е възможно да започнете да проверявате горните детайли без частично разглобяване на пералнята на LG. Разбира се, "частичното разглобяване" е силно казано, ще трябва да премахнете само един елемент от тялото, но въпреки това. Какво да правя

 1. Първо трябва да дезактивирате пералнята, в противен случай при работа с нагревателен елемент и термистор можете да получите електрически удар.
 2. Препоръчително е също да изключите подаването на вода към машината и след това да изключите маркучите за вход и изход.
 3. След това трябва да издърпате машината от нишата и да я разгънете със задната стена към вас.
 4. Вземаме отвертка Phillips и развиваме крепежните елементи, които държат капака на технологичния люк, разположен в задната стена.
  CM LG изглед отзад
 5. Ние откъсваме специални капаци с плоска отвертка и сваляме капака.

Имайки достъп до детайлите на машината, можете да вземете мултицет и да го конфигурирате в режим омметър. Ще се обадим в детайлите на отоплителната верига.

Проверете термистора

Откъде да започнем? Първо, нека премахнем окабеляването от термистора. Внимателно изключете контактите. След това инсталирайте мултиметровите сонди на окабеляването и извикайте всеки проводник на свой ред за повреда. Ако проводниците са непокътнати, ще позвъним на самия термистор. Ако откриете неизправност, трябва да я отстраните. Необходимо е да извадите стария термистор и на негово място да инсталирате нов. Как да го направя?

термистор в SM LG

 1. Натискаме специална скоба и изваждаме чип на температурния сензор.
 2. Разхлабете гайката, която държи термистора.
 3. Изваждаме счупения сензор и на негово място инсталираме нов.
 4. Свързваме захранващите проводници и поставяме капака на шахтата.

Изглежда, че не е нищо сложно, но термисторът може да задържи малко вътре. Трябва леко да го разклатите, тогава ще излезе.

Проверяваме TEN

Термисторът напълно работеше ли? Така нагревателният елемент е на линия. На мястото нагревателният елемент не се проверява, трябва да го премахнете, това е единственото решение. Ние се уверяваме, че машината е изключена от захранването и след това последователно отстраняваме окабеляването от десния и левия контакт.

След това трябва да разхлабите централната гайка и да махнете нагревателя от резервоара с люлеещи се движения. Ако гуменото уплътнение е сухо, можете леко да го намажете с моторно масло, тогава нагревателят ще излезе по-лесно. Проверете стария нагревателен елемент. Напълно възможно е тя да бъде покрита със слой от варовик. Наричаме нагревателния елемент с мултицет. Дефектната част трябва да се изхвърли, тя не може да бъде поправена. Закупуваме нов нагревател, почистваме дъното на резервоара и седалката от отпадъци и мръсотия и след това монтираме нова част. Свързваме окабеляването и поставяме люка на място. Можем да предположим, че работата е завършена.

В някои случаи потребителят не може да коригира причината за грешката в tE. Това се случва, когато управляващото устройство е отговорно за грешката.Ако по време на изпитването на отоплителния кръг сте достигнали контролния модул, не се колебайте да се обадите на капитана. Професионалист бързо ще установи причината и ще отстрани модула на машината. Самите ремонти могат само да влошат проблема.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини