Всичко за пералните машини

Грешка в TcL на пералнята на LG

Грешка в TcL на пералнята на LGСъс сигурност всеки потребител на пералнята знае, че има някои кодове за грешки, които показват конкретна неизправност в устройството. По правило стойностите на кодовете са сходни помежду си или са очевидни, но понякога пералнята на LG дава грешка в tcL. Доста странен код, нали? Какво представлява и какво означава - определено трябва да разберете, защото понякога дори напълно нови SM дават грешка.

Стойността на този код

Господарите никога не се уморяват да споменават, че този код не изчезва от дисплея дори след рестартиране на пералнята. Но се оказва, че това не означава щети. Това е по-скоро информационно съобщение, което означава Tub Чисто, но на руски, почистване на барабана, С други думи, машината уведомява потребителя, че е желателно да стартира функцията за почистване на вътрешността на устройството. Всички шайби на LG са оборудвани с тази опция.

За да се отървете от кода на дисплея, просто трябва да кликнете върху съответния бутон „Почистване на барабана“ и да изчакате, докато програмата приключи. Веднага след това грешката ще изчезне за известно време.

За какво е този режим?

Във всяко ръководство за инструкции за SM е написано, че вътрешността на устройството трябва периодично да се подлага на сериозно измиване: дюзи, резервоар, барабан. В твърда вода на повърхността на частите се натрупва варовик и се образуват мащаби. Този слой просто запушва елементите и им пречи да работят нормално, за което всички знаят. Въпреки това много потребители или не забелязват, че е време да ремонтират машината, или постоянно да отлагат този бизнес, или просто забравят. Опцията „Почистване на барабани“ на машини на LG решава този проблем.

Какво е програма? Всъщност това е един и същ режим на пране при високи температури, само скоростта на въртене на барабана е няколко пъти по-висока, както и количеството вода в него. В резултат на такова "промиване" целият боклук, включително остатъците от почистващия препарат, напуска устройството и не се утаява вътре.

Отворен е въпросът дали да добавите почистващ препарат. По принцип производителите мълчат за такава необходимост, но опитът показва, че в региони с твърда вода все още е желателно да добавите някакъв вид анти-мащабен агент в тавата: определено няма да е по-лошо.

Извършваме почистване

как да активирате почистване на барабанаНе всички машини на LG имат идентичен алгоритъм за стартиране на програма за почистване на барабани. Обърнете внимание на първите букви от името на вашия модел. Ако е FH *******, тогава когато на дисплея се появи кодът за грешка tcL, просто трябва да задържите клавиша „Старт / Пауза“, поправката ще започне автоматично. Какво да правим с други единици от поредицата?

  1. Пуснете пералнята по обичайния начин.
  2. Натиснете и задръжте бутона „Почистване на барабана“ или едновременно задръжте двата бутона с изображението *. По правило те се наричат ​​"интензивни" и "без гънки", но е напълно възможно иначе.
  3. След това на дисплея ще се появи код за грешка.
  4. Натиснете бутона “Старт / Пауза”.

Внимание! Ако просто искате да се отървете от кода, но не и да го почистите, можете да започнете процеса и веднага да го прекъснете. Но не забравяйте да възобновите процедурата по-късно! Дори ако СМ не показва код за грешка, това не означава, че няма нужда да решава проблема.

Връщаме се към оперативността на пишещата машина

Ако не предприемете никакви действия, tcL кодът за грешка може да се появи на дисплея безкрайно. Нека спрем отново и да разгледаме два варианта как да поправим ситуацията:

  • Щракнете върху бутона Старт и започнете процеса на почистване. Tub Clean препоръчва да го правите веднъж на всеки 30 цикъла.
  • стартирате програмата, но веднага изключете машината, като натиснете бутона за захранване.

Важно! Понякога рестартирането на измиването не помага да се нулира кодът за грешка в tcL. В този случай коригирането на ситуацията е лесно: изключете захранването за 5-10 минути.

Когато рестартирате, дисплеят ще бъде празен, но скоро кодът ще се върне, ако почистването не е извършено.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини