Всичко за пералните машини

Грешка E15 в съдомиялната машина на Siemens

грешка E15 в съдомиялните машини на SiemensКак да поправя съдомиялната машина на Siemens, ако на дисплея се появи грешка E15? Всичко ще зависи от характера на провала, причинил тази грешка, но първо можем да ви уверим, че в 85% от случаите този код се почиства успешно със собствените ви ръце, без да се включва специалист. Така че имате добър шанс сами да поправите машината, особено след като прочетете тази статия. Ние от своя страна ще се опитаме да ви предоставим всякакъв вид информационна помощ и подкрепа.

Какво означава това?

Ако грешката E15 се покаже по време на изпълнението на програмата за пране, това може да означава само едно - съдомиялната машина е събрала твърде много вода и сензорът се е задействал, който следи това. Факт е, че съвременна машина на марката Siemens е оборудвана със система за защита от течове, която спешно изключва машината в случай на такъв теч. В същото време съдомиялната машина не просто се изключва, но и уведомява потребителя за неизправността и го прави точно с помощта на кодова система, в този случай издава кода E15.

При някои модели съдомиялни машини на Siemens всеки код за грешка, включително E15, е придружен от неприятен, но силен и ясен звуков сигнал.

Как да намерите причината за грешката?

течаща съдомиялна машина siemensЯсно е, че в съдомиялната машина на Siemens грешка с този код в повечето случаи се появява поради теч. Но все пак най-накрая трябва да сте убедени в това, защото се случва сензорът да се повреди или управляващият модул да е още по-лош и всички електрически уреди, заедно с електрониката, започват да се провалят. Правим следното.

  • Изключете съдомиялната машина от електричество.
  • Изключете водата.
  • Прекъснете канализацията и водоснабдяването.
  • Издърпайте съдомиялната машина от нишата, в която е била инсталирана.
  • Поставете парцал на пода и наклонете съдомиялната машина. Ако водата се излее от палет върху парцал, това наистина е теч, ако палетът е сух, трябва да потърсите проблем в електротехника или дори електрониката.

Ако възникне теч, има голям шанс сами да поправите машината, но ако електротехник с електроника е повреден, по-добре е да се свържете с специалист. И така, разбрахме, че съдомиялната машина на Siemens наистина е изтекла. Така че трябва да намерите място, където се е образувал този теч. Никъде не звучи по-лесно, но в действителност това е най-трудният етап от ремонта, който в някои случаи отнема много време, особено ако ремонтът се извършва от мирянин.

какви подробности биха могли да изтекат

За бързо намиране на теча, миялната машина трябва да бъде частично разглобена. Сваляме капака и задната стена, така че пролуката между бункера за миене и палета да се гледа възможно най-добре. След това свържете машината към вода, канализация и електрически контакт и след това започнете пробно измиване.

Бъдете внимателни! Не е безопасно да стартирате частично разглобена миялна машина. Избягвайте да докосвате части на живо.

Докато миялната машина работи, вашата задача в положение на легнало положение е да наблюдавате хлабината между тавата и бункера за миене. Щом водата започне да капе в тигана, вашата задача е да локализирате теча и да го запомните добре. След това ще трябва отново да изключите машината и, като отстраните тигана, определете мястото на теча и частта, която е причинила хлаба.

Как да го поправим?

Когато се появи малък теч, някои потребители правят следното. Те просто източват водата от тигана и отново стартират съдомиялната машина. Ако течът не е силен, тогава за 1 цикъл на измиване тази мярка помага. След това, за да започнете отново измиването, трябва отново да източите водата и така нататък ad infinitum, докато не дойде обща идея да се опитате да поправите машината.

ще е хубаво да почистите боклучния филтърОт наша гледна точка тази опция не може да се нарече приемлива.В такава ситуация е необходимо да се потърсят течове и да се отстранят или чрез подмяна на частта (което е най-добре), или с помощта на импровизирани средства като студено заваряване или уплътнител. Ако теч, образуван на кръстовището на дюзата с пластмасова част, можете да опитате да затегнете скобата по-силно, след като смажете съединението с уплътнител.

Ако откриете повреда в корпуса на бункера за миене, тогава е по-добре да го поправите със студено заваряване. Освен това повредената зона трябва да бъде предварително изсушена със сешоар, обезмаслена и едва след това покрита с равномерен и не твърде дебел слой студено заваряване. Ако корпусът на циркулационната помпа се спука, частта трябва да бъде напълно подменена. Невъзможно е да се поправи спукан калъф с помощта на импровизирани средства.

В някои случаи праховият филтър може да предизвика теч. Ако се задръсти много, това ще доведе до свръхналягане в системата, което от своя страна или ще счупи тръбата, или ще направи нещо подобно. Следователно навременна подмяна и почистване на филтъра на съдомиялната машина - Това е жизненоважна процедура, която може частично да защити вашия „домашен асистент“ от неизправности. Не я пренебрегвайте.

И така, разбрахме стойността на грешка E15 в съдомиялната машина на марката Siemens и какво да направите, ако тази грешка спре работата на „домашния асистент“. Определихме списъка с разбивки, които провокират този код, измислихме как да ги намерите и поправим. Желаем ви успешен ремонт!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини