Всичко за пералните машини

PE грешка в пералнята на LG

PE грешка в шайбите на LGАко миенето не е започнало след обичайната процедура за стартиране на пералната машина, тогава е необходимо просто рестартиране на оборудването. Проблемът е сериозен и ще се изискват инструкции. Затова предлагаме препоръки и започваме с факта, че откриваме декриптирането на този код.

препис

PE грешка в пералнята на LG може да възникне на всеки етап на измиване, ако неизправността се появи за първи път. Но в един момент може да се появи грешка веднага след стартиране на програмата и следователно не трябва да пренебрегвате подобни съобщения. Грешката се декодира доста просто - неизправност на сензора за ниво на водата, която не може да определи колко вода се изтегля в резервоара.

Имайте предвид, че в този случай водата трябва да се изтече в машината, дори ако това се случва бавно или обратно, бързо. Ако за 25 минути няма минимална вода в резервоара или за по-малко от четири минути се появи преливник, тогава на дисплея ще се появи PE грешка. Ако водата изобщо не тече, тогава това е съвсем различно разбиване и още една грешка. Най-вероятно дисплеят ще се покаже код IE.

Моля, обърнете внимание, че IE и PE грешките са сходни, в повечето случаи имат едни и същи симптоми, но не са идентични, тъй като са причинени от различни причини.

Причини за неизправността

Основната причина за такава рядка грешка в пералнята на LG е повредата на превключвателя за ниво на водата. Това се случва в почти 90% от случаите. Но въпреки това, това не е единствената причина, работата на сензора може да бъде повлияна и от:

 • неправилно окабеляване от сензора към електронната платка;
 • неизправност на триака върху модула, отговорен за работата на пресостата;
 • липса на подаване на въздух в тръбата под налягане (тръбата е прелетяла или се е счупила);
 • нарушение на монтажа на шайбата. Когато водата от гравитацията напусне резервоара, превключвателят за налягане не може да фиксира нивото на водата.

Направете го сами

Ако искате да отстраните проблема сами, започнете с рестартиране на мозъка на вашето оборудване. Но това е в случая, когато за първи път видяхте подобна грешка и шансовете, че това ще работи, не са големи.

Ако чуете вода да напуска резервоара по време на писане, тогава не се колебайте да проверите дали машината е свързана правилно. Изпускателният маркуч трябва да бъде разположен на определена височина над пода, за да не се случи това. Точката на източване трябва да е на най-малко 50 см от пода. Изпускателният маркуч може да е изпаднал от монтажа, не забравяйте да проверите това.

След това пристъпете към проверката на "вътрешностите" на машината и за това:

 1. Изключете машината от мрежата.превключвател за налягане в lg
 2. Изключете подаването на вода.
 3. Свалете горния капак на кутията.
 4. Най-отгоре намерете превключвателя за налягане.
 5. Проверете целостта на тръбата под налягане и плътността на нейната връзка със сензора.
 6. Проверете контура с проводниците, които свързват датчика за ниво на водата и контролния модул, използвайте мултицет.
 7. Ако всичко по-горе е правилно, изключете превключвателя за налягане и го сменете с нов, подходящ за вашия модел пералня LG.
 8. Сглобете отново машината и стартирайте измиването, за да проверите работата.

Много рядко се случва триаците, изгорени на модула, да станат причина за PE грешки в пералнята на НН. Появането им е лесно, ако знаете къде се намират и как изглеждат. И ако изобщо процесорът на платката изгори, тогава има две опции. Първият е да замените изцяло електронна платка с нова, която ще струва много. Вторият вариант е да закупите нова шайба, което е, което потребителите най-често избират, тъй като в повечето случаи стара техника влиза в ремонта, няма смисъл да я ремонтирате. Но отново: с PE грешка това рядко се случва, като самата грешка.

По този начин в този случай можете сами да поправите проблема. Основното нещо навреме да забележите неизправност. Успех

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини