Всичко за пералните машини

OE грешка в пералнята на LG

oe грешка в пералнятаГрешка в OE на пералнята на LG обикновено се появява в най-неподходящия момент в средата на програма за пране. Показват се пълен барабан с пране и сапунена вода, машината замръзва и две неясни букви OE. В рамките на тази статия трябва да декодираме грешката с кода на ОЕ, да определим причините за такава грешка и да очертаем начините за отстраняване на такива причини.

Защо възниква грешка в OE в пишещата машина на LG?

OE грешката в пералнята lg възниква, когато програмата стартира помпата за източване, след това за отстраняване на водата, но въпреки това водата остава в резервоара. Накратко тази грешка се определя от експертите по следния начин: "водата не се оттича от резервоара на машината." Грешката не се появява веднага, след като помпата не е могла да изпомпва вода. Системата има своеобразен тайм-аут, който ви позволява да опитате да източите до 5-7 пъти и след 5 минути, ако водата все още остава в резервоара, системата спира машината и дава грешка в OE.

Защо помпата не може да отстрани водата от резервоара на lg машината, защо се появява системна грешка с кода на OE? Специалисти на компания производител на перални машини установяват няколко типични причини за тази грешка.

 • oe грешка в пералнятаНякъде в дренажната система (филтър, маркучи) се образува сериозно запушване.
 • Канализационната система (мивков сифон, канализационна тръба) е много запушена.
 • Изпускателната помпа се счупи.
 • Неизправен датчик за ниво на водата.
 • Неизправен електрически контролер.

Ако възникне неизправност в електроконтролера, това може да се прояви не само в издаването на системна грешка OE. Внимавайте, спазвайте "поведението" на машината, когато задавате различни режими на пране.

Обърнете внимание! Не бързайте да търсите неизправност в пералнята, първо проверете канализационните тръби за запушвания. Извийте напълно крановете на топлата и студената вода и вижте с каква скорост водата влиза в канализацията.

Намиране на източника на грешката: процедура

Откъде да започне търсенето на източника на грешка OE, какво да направите конкретно? На първо място, трябва да премахнете мръсотия и чужди предмети на най-достъпните места на пералнята - Първият смет филтър на линия. Много хора знаят как да почистят такъв филтър, особено тези, които четат инструкциите, преди да използват пералнята. Но ако не знаете нищо за почистването на филтъра, прочетете статията на как да почистите филтъра.

Ако филтърът на пералнята lg е чист и след рестартиране на машината грешката OE се появява отново, причината не е във филтъра, трябва да продължите търсенето. Водата все още не изтича, което означава, че блокирането може да е в средата между сифона на мивката и филтъра на пералнята. Проверката на маркуча за източване и връзката му със сифона излиза на преден план.

Обърнете внимание! Ако маркучът за източване на вашата пералня не е свързан към сифон, а е поставен директно в канализационната тръба, проверете връзката на тръбата и маркуча. Много често там се образуват блокажи.

Изключете маркуча, изплакнете го с вода. Ако вътре в маркуча има сериозна кална тапа, можете да използвате дълга стоманена тел с кука в края. Ако маркучът е чист, тогава трябва да погледнете по-нататък. Експертите съветват да се вслуша в работата на изпускателната помпа, тъй като в lg пералните машини помпата работи доста шумно. Ако помпата не издава звук или създава странни шумове, проблемът най-вероятно е в нея.

Също така, OE грешка може да бъде генерирана от дефектен сензор за водно ниво или електрически контролер. За информация как да проверите и поправите датчик за ниво на водата, прочетете това статия. Що се отнася до евентуална неизправност на електрическия контролер, в този случай ще трябва да се обърнете към специалист. като Силно се обезкуражава независимо да тества електрониката на пералнята.

Причината за грешката в ОЕ е определена: как да я поправим?

oe грешка в пералнятаКак да премахнем причината за грешка в OE в пералнята? Всичко ще зависи от това каква е причината за грешката в ОЕ и дали тя може да бъде напълно елиминирана сама по себе си. Експертите дават някои общи съвети как да премахнем причините за грешката с кода на ОЕ и ние очертаваме тези съвети.

 1. Почистете внимателно филтъра за изпускателната помпа, като не забравяте да премахнете всички чужди предмети от него.
 2. Изключете и промийте маркуча за източване от замърсявания. Най-добре е да използвате силна глава с топла вода.
 3. Почистете сифона и съединението на дренажния маркуч и сифона. За да направите това, сифонът ще трябва да бъде разглобен и измит всичките му части.
 4. Използвайте волтметър, проверете напрежението към сензорите на превключвателя за налягане и изпускателната помпа. Може да се наложи да замените някой от сензорите.
 5. Изключете сензорите последователно от превключвателя за налягане и изпускателната помпа и след това включете пералнята. Рестартирането на система със свързани сензори може да реши проблема.

За да обобщим, отбелязваме, че щом пералната ви машина изведнъж спре да работи и издаде грешка в ОЕ, не бързайте да изпадате в паника. Проучете декриптирането на кода за грешка и започнете да отстранявате проблеми. В около половината от случаите проблемът се решава сам за 10-15 минути, късмет!

   

17 коментара на читателя

 1. Граватар Якут якутски:

  Благодаря ти много. Вашата информация е много полезна. Самият аз се сблъсках с този проблем и вашият сайт ми помогна много. Благодаря ви!

 2. Граватар игор Игор:

  Машината се изтрива, но когато дойде време за източване на водата, помпата тихо бръмчи и водата не се оттича и има вода под машината

  • Граватар Серж шевиот:

   По същия начин не мога да намеря

   • Граватар Олка Olka:

    Явно епидемия. Тя е като нова и нямам 2 години, но възникна и същия проблем

 3. Граватар Олеш Olesha:

  Запален де.

 4. Граватар Влад Влад:

  LG дава грешка в средата на прането, работи добре след рестартиране. Проверих отводняването - чисто, тръбата към водния сензор също е чиста.

  • Граватар Любов обичам:

   Добър ден, кажете ми как да рестартирам пералнята?

 5. Граватар Гоблин дърво таласъм:

  Благодаря ти много! Помогна

 6. Граватар Ина Инна:

  Благодаря ти много! Аз съм домакиня и чета много често, препоръките ви са много полезни, отново благодаря!

 7. Граватар Саша Саша:

  Благодаря за консултацията!

 8. Граватар Алекс Алексей:

  Добър ден на всички. Причината е същата, изтрива се перфектно. Но в края на измиването не изтича водата. Отначало създава OE грешка, само в големи времеви режими. Това отне по-малко време, изми се с гръм.
  След това спрях да издавам грешка в OE. Във всички режими. Той просто висеше, таймерът на дисплея също замръзна. И звукът излезе едва доловим. Трябваше да спра дадена програма. Включете канализацията и след това сложете изплакване. Така завършихме измиването.
  Сега намерихме (превключвател) как да завършим измиването, но не искаме да източваме водата. С малко усилие с дланта си забивам страничната стена вдясно и то само на едно място. Тоест в най-горния ъгъл, най-близо до мен. И всичко започва да се слива и достига с гръм. Може би някой знае причината? Благодаря предварително.

  • Граватар Евгений Юджийн:

   О, благодаря, помогна! И тогава пералнята вече е болна от това.

 9. Граватар Алекс Алексей:

  Изтрива се нормално. Но е време за източване на водата, тя замръзва. Времето спира, само тих досаден звук. Докато лесно не уцелите дясната странична стена, тя е в горната най-близка цел. Ако някой знае причината, благодаря за по-рано.

  • Граватар Азат Азат:

   Проблемът с пресостата, сензора за ниво, той е точно в горния десен ъгъл отпред. Докосвам и работи.

 10. Граватар Саня Саня:

  Поставете шайбата отстрани, в ъгъла на помпата.

 11. Граватар Константин Constantin:

  Благодаря за информацията. Извади помпата, изключи електрическата. част от механичната. Демонтиран е електрическият. част и почистена i.k. Вътре имаше много мръсотия. Измити, поставени. Всичко работи!

 12. Граватар Надежда надявам се:

  Машината издава OE. При изплакване не изтича водата. Отворих филтъра, залях цялата кухня, две шайби изплуваха с вода. Ура, машината е спечелила. Сега внимателно ще проверя джобовете. Благодаря за помощта!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини