Всичко за пералните машини

LE грешка в пералнята

le грешкаГрешките, показани на дисплея на пералнята под формата на кодове, са необходими, за да ни информират за повреда на машината или да ни предупредят за възможна повреда. Има много кодове за грешки, в тази статия ще говорим за грешката LE на пералнята на Samsung.

Описание и причини за грешката в LE

Кодът LE и на някои модели LC машини се появява на екрана в случай, че от резервоара на машината се появи теч на вода. Освен това нивото на водата рязко спада. Когато възникне тази грешка, машината спира, така че нагревателният елемент да не се включи. В крайна сметка ако нагревателят се нагрява без вода, той просто ще изгори.

Причините за такъв спонтанен изтичане на вода не са малко, изброяваме ги:

  • Монтажът на нагревателния елемент е счупен.
  • Въздушната тръба е изключена и водата се оттича по време на цикъла на въртене.
  • Резервоарът за вода е повреден в ставите с болтове.
  • Маркучът за препарат не е свързан правилно.
  • Изпускателният маркуч е неправилно свързан и разположен.
  • Повреда на маркуча за източване.
  • Изпускателният филтър не е затворен правилно.

Грешката LE в пералнята най-често се появява преди изплакване.

Поправяне на грешки

местоположение на маркуча за източване на машинатаКогато машината генерира LE грешка, трябва незабавно да я деактивирате. Първо натиснете бутона за захранване на контролния панел на машината и след това го издърпайте от контакта.

Сега определяме грешката. Можете да започнете с проверка на маркуча за източване. За да предотвратите изтичане на вода, трябва правилно да я поправите. Единият край на маркуча за източване първоначално е разположен вътре в машината и е фиксиран в долната част, не е необходимо да се докосва. Вторият край е насочен нагоре и маркучът е фиксиран върху куката, за което производителят се е погрижил предварително, като го е монтирал в горната част на машината. Останалата част от маркуча е насочена надолу към клона на канализационната тръба на мивката.

Маркучът към тръбата за източване трябва да бъде добре запечатан и разположен на поне 60 см от пода. Как да смените маркуча за източване на пералнята, този въпрос може да възникне, ако се появи пукнатина в маркуча за източване, което ще доведе до LE грешка.

Важно! Не се препоръчва да се присъединява към маркуча за източване, за да се увеличи дължината му. Допълнителна точка на свързване може да причини изтичане на вода. Освен това, когато изпомпвате маркуч, който е твърде дълъг, изпускателната помпа ще се провали.

Лесен за проверка дренажен филтър. Достатъчно е да отворите капака, като го завъртите обратно на часовниковата стрелка. И след това отново се затваря, като се завърта по посока на часовниковата стрелка. Капакът на филтъра трябва да приляга плътно и да покрива отвора за източване.

Ако имаше вътрешна повреда, например, изключен нагревателен елемент, в резервоара се появи пукнатина, тогава в този случай не можете да направите без помощта на професионалист. Той ще избере необходимите подробности и ще ги инсталира правилно.

Други грешки при изтичане на вода

изтичане на вода от колатаГрешката в LE е доста сериозна, защото водата, която изтича от колата, може да наводни съседите, ако живеете в многоетажна сграда. но това не е единствената грешка, свързана с източване на вода. Така например, ако водата изобщо не изтече, тогава на екрана се появява грешка 5е. Можете да прочетете как да го поправите в статията. Грешка 5e на пералня Samsung.

Когато водата изтича от барабана заедно с пяна, машината издава 5d грешка, Повишеното образуване на пяна може да бъде причинено от прах за ръчно пране. В допълнение, излишъкът от прах може също да доведе до обилна пяна, която излиза от машината през барабан или тава за прах.

За да обобщим, отбелязваме, че фиксирането на LE на пералня изисква търпение и някои умения. Преди да развиете нещо, преценете реалните си възможности, може би трябва незабавно да се свържете със специалисти и да не утежнявате проблема.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини