Всичко за пералните машини

Грешка i40 в съдомиялната машина Electrolux

i40 грешка в ElectroluxКогато съдомиялната машина Electrolux престане да работи и грешката на i40 светва на дисплея, някои домакини изпадат в паника, без да знаят какво да правят. Паниката никога не е необходима. Грешката i40 в съдомиялната машина Electrolux може да е резултат от повреда в системата, която може да бъде отстранена чрез просто рестартиране на устройството. Ако рестартирането не помогна, трябва да опитате да декриптирате кода и да разберете какво би могло да доведе до появата му. В това определено ще ви помогнем.

Защо се появява този код?

По каква причина се появява кодът за грешка на i40? Всъщност има две основни причини: дефектен, запушен превключвател за налягане (превключвател на ниво) или счупен модул за управление. Нека разберем по-подробно. Превключвателят за налягане на съдомиялната машина определя количеството вода, което се излива в съдомиялната машина. Ако устройството е работещо, но тръбата му е блокирана, той изпраща аларма към контролния модул. Модулът от своя страна разпознава този сигнал и генерира грешка i40.

Грешка i40 се появява, ако сензорът за ниво е изгорял и изобщо не дава никакви сигнали.

Във втория случай тя работи. Той изпраща работните сигнали към контролния модул, но не може да ги разпознае и дава грешка в i40. Невъзможността да разпознаете сигналите на превключвателя за налягане може да бъде причинена от изгоряла шина или мигащ фърмуер, тук вече ще трябва да разберете процеса на диагностика. Така или иначе, контролното табло ще трябва да бъде премахнато и тествано, това е уникално. Също така ще трябва внимателно да проверите превключвателя за налягане и едва тогава да вземете решение как да отстраните този проблем сами.

Как да направим ремонт?

Препоръчително е да започнете теста с превключвател на ниво. Първо, това е по-просто, и второ, според статистиката именно пресостати често причиняват такава грешка.

  1. Ние изключваме съдомиялната машина от всички комуникации.превключвател за налягане за съдомиялна машина Electrolux
  2. Извеждаме го на удобно място, като поставяме добре абсорбиращ парцал.
  3. Премахваме страничните стени на тялото.
  4. Поставяме миялната машина на една страна.
  5. Изключваме и изместваме малко палета, така че да е по-удобно да стигнем до вътрешните части.
  6. Изключваме превключвателя за налягане, като внимателно премахваме захранващите проводници.

След това трябва да издухате тръбата на превключвателя за налягане или дори да я почистите, ако е запушена. Трябва да звъните на сензора с мултицет и да се уверите, че той работи или не работи. Продължаваме по-нататък в зависимост от резултата от теста, или заместваме дефектната част с нова, или я поставяме на нейното място и отиваме към контролния модул.

Може би издухването на тръбата на превключвателя за налягане помогна за решаването на проблема. След това просто събираме машината, свързваме я и се уверяваме, че „домашният асистент“ работи.

Ако сензорът за ниво се оказа напълно обслужван и не е задръстен с мръсотия, можете да проверите окабеляването му. Може би един от захранващите проводници се е счупил или се е провалил, което е причинило „прекъсване“ между контролния модул и превключвателя за налягане. Най-добре е да звъните на всяка транзакция, но никой не отменя визуалната проверка.

електронен бордПоследното нещо, което правим, е управляващият модул. Доста често колите Electrolux, пуснати през последните пет години, имат проблеми с фърмуера. Или е „бъги“, или „мухи“. Решението на проблема е мигането на дъската. Но за да се направи такова мигане, е необходимо да се провери физическото здраве на контролния съвет. Според нас само специалист с опит може да направи това професионално. Той ще замени отново модула, ще замени изгорелите гуми и ще спойка пистите.

Направете го сами със собствените си ръце, без да имате опит в подобни въпроси, е много трудно. Ремонтът на занаятите може да доведе до пълна повреда на таблото за управление, а нова част е много скъпа.

В заключение отбелязваме, че ако възникне грешка в i40, би било препоръчително внимателно да проверите превключвателя за налягане, добре, ако тази част работи, след това поканете капитана.Специалистът ще проучи проблема на място и ако е необходимо, "вземе" контролния съвет, не бива сам да се качвате на него. Ако вашият „домашен асистент“ издава някакви други грешки, прочетете статията Кодове за грешки в съдомиялната машина Electrolux, тя ще помогне да го разбера. Успех

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини