Всичко за пералните машини

Грешка i10 в съдомиялната машина electrolux

грешка i10 ElectroluxВ самото начало на програмата, приблизително през първите 10 минути, може да възникне неизправност и грешката i10 ще се появи на дисплея в съдомиялната машина Electrolux. В допълнение към посочения код, лампата срещу знака End ще мига, но това може да не е така. Какво показва грешката с този код, как да разберете какво е неизправно в съдомиялната машина и как да поправите тази неизправност с минимални разходи? Има много въпроси, ще се опитаме да отговорим на тях.

Стигнете до дъното на причините

Преди да коригирате разбивката самостоятелно, трябва да я намерите и за да я намерите, трябва да дешифрирате кода за грешка, който така неподходящо се появи на дисплея, парализирайки работата на „домашния асистент“. Кодът i10 показва, че по някаква причина водата не влиза в съдомиялната машина, или по-скоро превключвателят за налягане не фиксира настройката си до желаното ниво за определения период от време. Защо това се случва?

 1. Филтърът за боклук е много запушен.
 2. Филтърът за входящ маркуч е запушен с мръсотия.
 3. Няма вода във водоснабдителната система или кранът е просто изключен.

  Причината за грешката i10 е по-банална, отколкото затворен кран не може да бъде намерен, въпреки това, майсторите на сервизните центрове често отиват на адресите и записват там, че потребителят не е предполагал да отвори крана за тенис, преди да стартира машината.

 4. Входният маркуч е прищипан.
 5. Клапанът за пълнене не се отваря добре.

Проблемите с помпата също не могат да бъдат напълно изключени, но в този случай 99% ще се появят грешка i20 в съдомиялната машина Electrolux, и ако дисплеят е i10, първо трябва да проверите горния списък. Е, трябва да започнете с най-простото нещо, което не изисква разглобяване на машината, а това е блокиране.

Ние отстраняваме проблема

Първо, трябва да го направите сами, за да проверите най-мръсното място в съдомиялната машина Electrolux - филтър за прах. За да направите това, трябва да отворим вратата на съдомиялната машина, да извадим долната кошница, след това да премахнем долната пръскачка и развийте филтъра за отпадъци. В допълнение към самия филтър, трябва да вземете решетката, която се намира до него. Изплакваме всички тези части с гореща вода.

почистване на филтър за прах

Често след измиване на мазни съдове слой мазнина се установява върху филтъра за боклук и се настъргва с филм. Водата може просто да не проникне през тази мазнина, с всички произтичащи от това последствия. Необходимо е старателно да почистите съдовете, преди да ги съберете в кошници за миене. В следващата стъпка трябва да проверим входящия маркуч. Ако не е прищипан и водата попадне, трябва да:

 • изключете водата;
 • развийте входящия маркуч;
 • намерете поточен филтър в основата на маркуча;
 • издърпайте мрежата му и я почистете;
 • ако има друг филтър за поток на чешмата, той също трябва да се почисти.

пълнителен клапан

Последното нещо, което трябва да проверите, е пълнителният клапан. За да го издърпате, ще трябва да премахнете страничната стена на съдомиялната машина, като развиете няколко винта по периметъра. Можете, разбира се, да премахнете тази част, като премахнете палета, но тогава ще трябва да разглобявате повече и по-дълго.

Развивайки страничната стена, внимателно подбираме клапана, развиваме го и след това го отстраняваме, като не забравяме да изключим захранващите проводници. Проверяваме дали клапанът е запушен с боклук, ако е така, боклукът трябва да бъде почистен, така че да се отваря и затваря безпрепятствено. Взимаме мултицет и проверяваме съпротивлението на пълнещия клапан. Ако клапанът се оказа дефектен, сменете го на нов и проверете работата на съдомиялната машина.

И така, какво да направя, ако съдомиялната машина Electrolux внезапно спре и допусне грешка в i10? На първо място, трябва да разберете как грешката се дешифрира и след това систематично да използвате горния списък, за да проверите всички възможни неизправности. Особено внимание трябва да се обърне на блокажи, тъй като именно те в по-голямата част от случаите причиняват появата на i10 код. Бъдете внимателни и със сигурност ще успеете да оправите „домашния си асистент“ дори без намесата на майстор. Успех!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини