Всичко за пералните машини

DTC H1 на пералня Samsung

грешка h1 в пералнята на SamsungСамодиагностиката е страхотно изобретение, вградено в перални машини. Колкото по-модерна е „шайбата“, толкова по-точно може да идентифицира причината за нейната повреда и да открие каква е грешката. Ако грешката h1 се появи на дисплея на вашата пералня Samsung, тогава трябва незабавно да спрете работата на „домашния асистент“ и да започнете да се занимавате с дешифрирането на този код. И ние ще ви помогнем в този въпрос.

Възможни ситуации, причиняващи грешка H1

Нека започнем със спецификата на грешка H1. Не при всички модели перални машини на Samsung, когато се появят подобни проблеми, H1 грешката се показва, в някои случаи се появяват кодовете HE или HE1. Не забравяйте, че тези кодове означават приблизително едно и също нещо - ще трябва да проверите нагревателния елемент. Изглежда, че трудното е да развиете задната стена на пералнята и да проверите нагревателя за правилна работа?

грешка n1 в пералнята на SamsungФакт е, че в автомобила Samsung нагревателният елемент не е отзад на резервоара, а отпред. Това означава, че трябва да премахнете предната стена заедно с контролния панел и след това достъпът до нагревателя ще се отвори. Как да премахнете предната стена на пишещата машина на Samsung е описано в една от статиите на нашия сайт демонтаж на пералнята (Indesit, Hansa, Samsung, AlGi, Siemens и др.), Веднага след като стената може да бъде премахната, ще е необходимо да се намери причината за грешката H1.

 1. Може би причината е, че самият нагревател или термичният сензор изгоря.
 2. Може би се е появила веригата на Десет или някой от захранващите проводници не е бил свързан.
 3. Или нагревателният елемент и температурният сензор работят, но защитата срещу прегряване току-що заработи.

Важно! Всяка от горните причини изисква проверка и веднага щом е възможно да се намери повреда, ще е необходимо да се поправи незабавно и тогава машината ще работи без повреди.

Той се затвори, нагревателният елемент изгоря или жицата му не контактува

Премахвайки предната стена на пералнята на Samsung, трябва да премахнем защитния капак от нагревателния елемент, който се намира директно под люка в малка ниша. Изваждаме подложката и виждаме два големи контакта пред нас, към които проводниците се вписват. Като начало трябва да проверим визуално колко добре са фиксирани проводниците и дали са повредени. Може би грешката е причинена от това. След това трябва да вземем мултицет и да измерим съпротивлението на контактите и проводниците. За целта направете следното:проверете пералната машина tena

 • извадете проводниците от контактите на нагревателя и температурния сензор;
 • измервайте съпротивлението на контактите на PETN, ако стойността от 28-30 ома е показана на дисплея на мултицет, тогава нагревателят работи, ако дисплеят показва единство, тогава нагревателят изгаря;
 • измервайте съпротивлението на проводниците, устройството трябва да показва приблизително същата стойност като при измерване на нагревателния елемент, освен ако разбира се жицата не е счупена.

Ако бъде открит счупен проводник или изгорял нагревател, трябва или да замените този проводник, или да смените нагревателя. Няма нищо сложно с подмяната на проводника, така че няма да даваме отделни обяснения, но ще говорим повече за подмяната на нагревателния елемент.

 1. Развийте гайката, която фиксира нагревателя към резервоара, тя се намира точно в центъра между контактите.
 2. Хващаме се за контактите на Десетте и започваме да я дърпаме към себе си, като не забравяме да се люлееме отстрани.
 3. Изваждаме старата десет и след това вземаме старата четка за зъби и я поставяме в образуваната дупка. Нашата задача е да почистим котлен камък и други отпадъци, които са се натрупали там от дъното на резервоара.
 4. Смажете краищата на дупката със сапун и внимателно поставете новата десет от пералнята на Samsung в нея.

За ваша информация! Уверете се, че гумата на новия PETN не се разминава по време на монтажа и още повече, че не се разкъсва.

 1. Свързваме проводниците към новия нагревателен елемент и температурния сензор, поставяме защитната подложка и сглобяваме пералнята. След това пуснете пробното измиване и се насладете на работата на машината Samsung.

Изгорял температурен датчик

В по-голямата част от случаите причината, поради която грешката H1 на пералнята на Samsung „изскача“ се свежда до повредени проводници, контакти и изгорен нагревател. но случва се нагревателният елемент да работи, проводниците са непокътнати, но все пак се появява грешка. В този случай сензорът за изгоряла температура трябва да се счита за възможна причина. Пералнята на Samsung има един вид температурни сензори - термистор. Той е инсталиран директно в нагревателния елемент, не е трудно да го намерите. Правим следното:термичен сензор на пералнята

 • намираме сензор за температура - това е черен пластмасов елемент с контакти, който стои директно върху нагревателя;
 • измерете съпротивлението му с мултицет;
 • премахнете окабеляването от него;
 • внимателно го извадете с плоска отвертка и го издърпайте;
 • на негово място поставяме нов термичен сензор и свързваме проводниците;
 • след тези прости манипулации всичко трябва да работи добре.

Важно! Здравият изключен температурен датчик трябва да показва стойност, близка до 35 kOhm.

Защита от прегряване се задейства

десет пералняВсички модерни нагревателни елементи са оборудвани със защита срещу прегряване. Работи се много просто. Вътре в тръбите на PETN преминава спирала. Тази спирала е свързана с контактите на PETN чрез нискотопящ се елемент - това е предпазителят. Ако спиралата се прегрее, предпазителят ще се разтопи, ще прекъсне веригата и PETN спиралата ще оцелее, а грешката H1 ще се появи на дисплея на машината.

Проблемът е, че предпазителите от този вид не могат да се възстановят и те ще трябва да бъдат променени, когато се задействат. но има тена с керамични предпазители за многократна употреба. При прегряване предпазителят се счупва и веригата също се прекъсва. Как да възстановим предпазителя и да „върнем към живот“ нагревателния елемент?

 1. Прекъсваме пластмасовите нитове на основата на нагревателя и го разглобяваме.
 2. Изваждаме отчупения керамичен елемент, изрязваме го с нож за ножовка за метал и го връщаме обратно.
 3. Лепим тялото на Десетте с добро добро термоустойчиво лепило.
 4. Проверяваме съпротивлението с мултицет, така че да няма изненади.
 5. Поставихме десет на място.

Обърнете внимание! На места, където преди е имало пластмасови нитове по тялото на нагревателя, можете да пробиете дупки и да поставите малки болтове там и след това да затегнете кутията с гайка. Тогава ще бъде възможно да се разглоби десет в случай на повторение на проблема.

В заключение отбелязваме грешката H1 на пералнята на Samsung, явлението е доста често. Лоша вода, отрицателни работни условия, нискокачествени части, всички тези фактори допринасят за бързата повреда на нагревателния елемент и неговите спомагателни елементи. Възможно ли е да намерите и отстраните проблема, ако има грешка H1 със собствените си ръце? Разбира се, че можете, основното е да следвате съветите на професионалисти и няма проблем, който причинява системна грешка, не се страхувате.

   

4 коментара на читателя

 1. Gravatar EVGEN Юджийн:

  HI грешка

 2. Граватар Андрей Андрю:

  Така че, между другото, не всички шайби на Samsung са с нагревател под предния панел. Например wf-1500nhw. Не се притеснявайте веднага да свалите гумата - тогава се измъчвате да обличате дрехи, просто развийте задната стена, 3 винта ...

  • Граватар Олег Олег:

   Диамант на Samsung 6,0 кг. TEN зад заден капак. Отделете си време.

 3. Граватар Уод пачка:

  Грешка P1

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини