Всичко за пералните машини

Грешка F23 в пералнята на Bosch

грешка F23 в пишещи машини на boshПовечето модерни перални машини в случай на спиране на прането показват код на грешка на дисплея. Например грешка F23 в пералнята на Bosch може да се появи на всеки етап от прането. И се причинява най-често от сериозни проблеми, свързани с изтичане на вода. И е опасно наводнение. Ще разгледаме по-подробно с кода F23 и какво да правим в този случай.

Дешифриране на код

Грешка F 23 в пералнята информира потребителя, че системата за защита от теч Aquastop е активирана. Това означава, че водата е влязла в тавата за капене. Причините за това са следните:

  • разкъсване на дренажния или входящия маркуч;
  • съдът за прах не е инсталиран правилно;
  • Сензорът Aquastop е повреден, но изобщо не е необходимо да има вода в тигана.

На перална машина Bosch без дисплей кодът за грешка се показва под формата на мигащи светлини, а именно скоростта на въртене от 1000, 800 и 600, плюс индикатор за изплакване.

Елиминиране на изтичане на вода

Когато се появи тази грешка, първото нещо, което трябва да направите, е да изключите пералната машина и да изключите кранчето за вода. Ако електротехникът не е наред в пералнята и има електричество на кутията, тогава може да сте шокирани. След това започнете последователно да проверявате за евентуални течове на вода.

Вижте дали съдът за прах е поставен правилно, водата може да изтича през него, опитайте се да го извадите и да го поставите обратно на мястото си. След това трябва да проверите връзката на дренажния маркуч и помпата, както и на тръбата за източване. Ето какво трябва да направите:

  • изключете машината от водоснабдяването и канализацията;дюза помпа
  • източете водата от пералнята;
  • завъртете пералнята на своя страна;
  • внимателно преместете палета встрани;
  • погледнете през дъното на машината в тялото, намерете помпата и проверете връзката с маркуча за източване и дюзите;
  • Ако е необходимо, поправете чрез подмяна на износени части.

За ваша информация! Освен това водата може да изтече през връзката на съединителния маркуч с машината, само в този случай тя веднага ще падне на пода. И това може да се случи дори ако пералнята на Bosch е изключена.

Друго място, през което водата може да проникне в тялото на машината, е тръбата, преминаваща от клапата за пълнене до съда за прах. Неговата плътност може да се провери чрез премахване на горния капак на шайбата.

вход за вода

Подмяна на датчика Aquastop

сензор в тиганаАко по време на анализа на машината видяхте, че в тигана няма вода и се показа кодът за грешка F23, тогава причината трябва да се намери в сензора Aquastop или в "мозъците" на самата машина. Може би сте го наклонили предния ден и поплавъкът е заседнал и след като машината е била включена, грешка заработи.

Но ако няма залепване, тогава е необходимо да смените сензора. Направете го просто, основното е да закупите нова част. Сензорът се изключва от проводниците и се отстранява от ключалките, вместо работещ сензор.

По този начин грешка F23 се появява само в перални машини Bosch, оборудвани със системата за защита Aquastop. И ако тази защита работи, тогава този код се показва. Можете сами да поправите тази грешка, но ако разглобете пералнята Ако нямате желание, тогава майсторът ще го направи за вас у дома.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини