Всичко за пералните машини

Грешка F23 в пералнята на Siemens

Грешка F23 в пералнята на SiemensПовечето перални машини са оборудвани с функция за самодиагностика. В случай на повреда на която и да е част, на дисплея на устройството се показва код, който казва на потребителя за проблема, който се е появил. Пералните машини на Siemens също имат база данни с програмирани кодове за неизправности. Какво се доказва от грешката F23, която внезапно се появи на екрана в пералнята на Siemens, ще опишем по-нататък.

Какво може да провокира грешка?

За начало трябва да разберете защо това обозначение се появява на контролния панел. Този код за неизправности на машината на Siemens се задейства Aquastop системапредназначени за защита на пералнята от случайни течове. Дисплеят показва, когато добавката Aquastop е активирана F23.

Системата, която предпазва машината от изтичане, е комбинация от специален елемент, монтиран върху маркуча за всмукване на вода и сензор, към който е прикрепен поплавък към тигана за миене. Ако поради някои фактори водата запълни тигана, поплавъкът започва да се издига. Сензорът получава съответния сигнал, след което процесът на постъпване на вода през входящия маркуч е блокиран. Тази процедура автоматично спира процеса на измиване и работата на машината.

Пералнята ще може да работи в нормален режим, след като елиминира теча или деактивира функцията Aquastop.

Какво причинява натрупването на вода в тавата за миене? Това може да се случи по следните причини:

  • счупване, повреда на входящия маркуч;
  • хлабава връзка на дюзите;
  • наличието в резервоара на машината от пукнатини, пукнатини;
  • наличието на чужд предмет в тавата с прах;
  • изтичане в областта на уплътнението;
  • изтичане на изпускателна помпа;
  • повреда на маншета

вода се събира в тавата за капенеВ допълнение, причината за дисплея на грешки F23 може да бъде повреда на самата система Aquastop. Може би имаше прекъсване на контактите, отворена верига. В някои случаи може да се отбележи висока чувствителност на поплавъка - индикация за всяка промяна в позицията на елемента. Също така кодът може да бъде причинен от неизправности на основния контролен модул. Ще отговорим на основния въпрос, какво трябва да направи потребителят в такава ситуация?

Какво може да се направи?

След като станат ясни възможните предпоставки за появата на кода на повредата на екрана, могат да се предприемат действия за елиминиране на повредата. Първата стъпка е да спрете работещия режим на измиване и след това да източите водата от барабана. Течността от системата трябва да бъде напълно отстранена.

След изтичане на водата от резервоара, не забравяйте да изключите AGR.

трябва да се намери течСлед това трябва да източите водата от тавата за миене. Машината трябва да бъде наклонена, така че водата лесно ще се разлее отдолу под нея. За да се елиминира напълно повредата, е необходимо да се намери теч. За подробно проучване на вътрешните елементи на системата, трябва да премахнете стената на тялото на машината.

Какво да правя след това? Първо трябва да инспектирате входящия маркуч за повреди, ако се установи дефект, препоръчително е да инсталирате нов маркуч. След това проучете дали връзките на дюзите са тесни. След това проверете помпата, може би помпата е първопричината за теча.

Продължавайки диагнозата, проверете уплътнителната устна за наличие на пукнатини. Проверете за непроходимост в чекмеджето на перилния препарат. Ако все още не можете да коригирате ситуацията, проучете мястото на инсталиране на кутията за пълнене, частта може да е износена и да причини теч. И накрая, трябва да огледате повърхността на резервоара, ако се открие пукнатина, тя трябва да бъде обработена с уплътнител. В случаите, когато палетът е напълно сух, най-вероятно има проблем в системата Aquastop. Тук е необходимо да се инспектират контактите за прекъсвания, да се провери целостта на веригата.Може да се наложи да смените сензора.

Направете го сами със собствените си сили и за обикновен потребител, който няма специални познания. След като разбра внимателно проблема и внимателно проучи детайлите на AGR, няма да е трудно да се открие повреда.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини