Всичко за пералните машини

Грешка f17 на пералнята на Bosch

Грешка f17 на пералнята на BoschБлагодарение на системата за самодиагностика, включена в програмата на модерна пералня, вие и аз можем да разберем коя част от нея се е повредила, какво пречи на машината да работи в нормален режим, защо и как да отстраните неизправността. Всичко това се отчита чрез кодове за грешки, показани на дисплея на машината. В тази статия искаме да говорим за грешката F17 на пералнята BOSCH.

Грешка f17: описание и признаци на възникване

Ако включите машината и известно време не чувате шум от водата, която се вкарва, на дисплея ще се появи грешка F17. Експертите тълкуват тази грешка като излишно време за подаване на вода.

Подобна грешка може да възникне не само в самото начало на измиването, но и по време на него или преди изплакване. Някои смятат, че подобна грешка е косвено свързана с пералнята, но не бихме направили такива прибързани изводи.

Грешка F17 при някои модели машини на BOSCH е обозначена с код E17.

Причини за изходни грешки f17

Защо водата не влиза в пералнята? Причините за това са следните:

 • клапан за подаване на вода затворен;
 • водни филтри или дюзи са запушени;
 • във водоснабдяването няма водно налягане, тоест налягането на водата е под 1 бар;
 • грешка f17 на пералня Boschдефектен сензор за водно налягане.

Поправяне на грешки

Какво да направите, когато пералнята даде грешка e 17? Първо проверете дали има вода в къщата, може би тя просто е била изключена. Също така проверете дали кранът за вода за пералнята е отворен, може би сте забравили да го отворите преди да стартирате машината.

Следващото нещо, което трябва да проверите филтрите на водоснабдяването, те се използват за грубо почистване. Ето какво трябва да направите:

 1. Изключете захранването на пералнята и изключете крана за вода към машината.
 2. Пригответе контейнер за вода, ако водата остане във входящия маркуч.
 3. Развийте маркуча за подаване на вода от клона на водоснабдяването.
 4. Ако мрежата е инсталирана в края, след това я изплакнете с вода и внимателно отстранете прилепналите отломки.
 5. Завинтете края на клона за водоснабдяване.
 6. Сега развиваме втория край на маркуча, подходящ за машината и по същия начин измиваме мрежата в маркуча. Ако има такива.
 7. В тръбата, излизаща от машината, може да има и цедка, тя също трябва да се измие и да се отстрани замърсяването.
 8. Завийте маркуча на мястото си.

Важно! Ако има инструкция с описание на местоположението на цедките, не забравяйте да я прочетете. Не е нужно да правите излишни стъпки, за да намерите решетките.

Ако появата на грешка e17 на пералнята на Bosch е причинена от липсата на водно налягане в крана, тогава не можете сами да решите проблема. В този случай ще трябва да изчакате, докато се появи налягането във водоснабдителната система, или да се обадите на водопроводчика, който ще разбере причината за ниското водно налягане в тръбите.

Когато всички горепосочени действия са предприети, но машината все още показва грешка f17, остава да проверите електромагнитния клапан и сензора за водно налягане. Работоспособността на клапана се проверява с волтметър, чрез измерване на напрежението и съпротивлението на бобината. За да поправите или подмените клапан или сензор, трябва да премахнете горния капак на пералнята. Целият процес на подмяна на сензора е описан подробно в статията. Подмяна на сензора за ниво.

Така че грешката E17 в пералнята на Bosch най-често се отстранява независимо чрез почистване на всички входящи филтри и дюзи. Ако обаче има повреда на вътрешните части на машината, тогава в този случай ще се изисква помощта на професионалист.

   

4 коментара на читателя

 1. Граватар Саша Саша:

  пералнята на Bosch на екраните показва Е 17, отколкото причината

 2. Граватар Татяна Татяна:

  Пералнята на Bosch на екрана показва E23, каква е причината?

 3. Граватар Мамзя IMHA:

  Благодаря ви! Помогна да го разбера. Сушенето не даде резултат, издаде грешка F17. Сензорът за сушене се оказа изгорен. Подменен - ​​спечелен.

 4. Граватар Виталий Виталий:

  А какво ще стане, ако грешката е F16? Какво да правя

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини