Всичко за пералните машини

Грешка F01 в пералнята Indesit

F01 на перални машини IndesitГрешка F01 е рядкост сред другите грешки на пералнята Indesit. Той е типичен за оборудване, което работи повече от година. Следователно, най-често такава грешка не се появява на машини с дисплей, а на машини без нея. В този случай потребителят вижда лампата за допълнително изплакване или комбинация от мигащи индикатори "Spin" и "Lock". Какво означава всичко това, нека разберем.

Дешифриране на код

Ако грешката F01 се появи на пералнята Indesit за първи път, незабавно предприемете стъпки, за да я премахнете. Не започвайте разбивката. Този код информира, че е възникнало късо съединение в моторната верига. С други думи, се появи неизправност, която е свързана с двигателя на пералнята.

Моторът е онази част от пералнята Indesit, която рядко се повреди. И ако това стане, тогава в резултат на износване. Ето защо потребителите на стари перални машини са изправени пред такъв проблем.

Възможни причини и симптоми

Грешката F01 в шайбата Indesit може да бъде причинена от следните причини:

 • неизправност на контакта и захранващия кабел на машината;
 • „Мозъците“ на технологиите бяха заседнали;
 • въглеродните четки на комутаторния двигател са изтрити;
 • изгорена моторна намотка;
 • корозия на контактите се появи на блока на двигателя;
 • дефектен триак на контролния модул машини Indesit.

Опитен майстор може по-точно да разбере какво е счупено, според допълнителни симптоми при включване на пералнята. Например, ако преди появата на грешка F01, барабанът спря да се върти и двигателят се напука едновременно, тогава, най-вероятно, причината е в четките на двигателя. Внимавайте и ще намалите натовареността си.

Направи си сам ремонт

Когато сами ремонтирате пералнята, започнете, като я рестартирате. След като спрете машината, изключете я, след това я изключете от 20 минути и изчакайте. Ако след рестартиране машината допусне грешка, тогава трябва да потърсите неизправност. Проверете целостта на захранващия кабел и контакта. За целта използвайте мултицет. Не е трудно да се открие неизправност, въпреки че вероятността това да се случи е изключително малка.

След външна проверка на пералнята, започнете да инспектирате вътрешните части. По-точно трябва да стигнете до двигателя, за това:

 • отворете сервизния люк, направен от производителите на Indesit за тази цел;
 • като държите задвижващия ремък с една ръка и завъртете шайбата с другата, извадете ремъка от големия и малкия шкив;
 • развийте електродвигателя от държачите с помощта на 8 мм ключ;
  indesit двигател
 • изключете всички проводници от мотора и след това го извадете от машината;
 • намерете две плочи на мотора, това са четките, които трябва да се развият и извадят;
 • огледайте плочите, най-вероятно те ще бъдат много изтрити, което означава, че те трябва да бъдат заменени с нови;
  четки за двигатели
 • сглобете пералнята и я пуснете за проверка.

  Не се притеснявайте, ако след такъв ремонт чуете малка пукнатина. Това бузи нови бузи, след няколко измивания звуците ще изчезнат.

Ако не става въпрос за четки, проверете всички проводници от двигателя до контролния модул или по-скоро проверете контактите. Често в условия на влажност те се разяждат, така че контактите трябва да бъдат сменени или почистени. Моторът може да се откаже, ако намотката изгори. В този случай двигателят се променя напълно, тъй като ремонтът не е печеливш, или те напълно изоставят старата кола в полза на закупуването на нова. Но подчертаваме, че двигателите на пералните машини Indesit не се чупят често.

По-добре е да поверите проблема с електронната платка на пералнята на майстор, който има опит в такива ремонти. В този случай е необходимо не само да имате умения да боравите с поялник за запояване на триаци и песни на модула, но и, ако е необходимо, възможност за програмиране на нови платки.Ако ремонтирате кола, за да научите, опитайте, но не забравяйте, че модулът е една от най-скъпите части.

Така че, ако пералнята Indesit даде грешка F01, тогава опитайте сами да се справите с проблема. Просто не отлагайте работата и не стартирайте повреденото оборудване, ако грешката се появява периодично. Решете проблема веднага. Успех

   

1 коментар на читателя

 1. Gravatar Anonymous аноним:

  Ами обяснете, благодаря.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини