Всичко за пералните машини

Грешка в EFO в пералнята Electrolux

Грешка в EFO в пералнята ElectroluxАко „домашният асистент“ ви уведоми за неизправност, като показва кода за грешка на дисплея, трябва да погледнете не само индикацията за грешка, но и нейните „симптоми“. Комбиниран анализ на резултатите от системата за самодиагностика и поведението на пералнята ще даде пълна картина на слабата точка на автоматичната машина. Грешка в EFO на пералня Electrolux може да възникне в няколко случая. Какво да направите, ако оборудването ви показва това съкращение?

Да започнем с очевидните проблеми.

Ако пералнята издава EFO код, очевидните причини за грешката трябва да бъдат елиминирани на първата стъпка. Те могат да бъдат оценени с просто око. Може би говорим за прекомерно разпенване в барабана на пералнята. Уверете се, че сте поставили праха за автоматично измиване в тавата, а не перилния препарат за ръчно почистване.

Съвременната технология Electrolux е много чувствителна към нивото на пяната и именно повишеното разпенване може да причини грешки.

Ако кодът за неизправност се показва много често, но все пак не всеки път, когато го миете, това може да се дължи на количеството почистващ препарат. Опитайте се да поставите в тавата колкото прах, колкото е препоръчано. Пералната машина може да реагира рязко на предозиране с детергенти и да покаже грешка на дисплея EFO, Освен това не е излишно добре да изплакнете дозатора за измиване.

Почистване на дренажната система

Ако това е далеч от предозиране или объркване на почистващ препарат, ще трябва да проверите дренажната система. DTC може да бъде резултат от запушен филтър за отломки, натрупване на мръсотия и отлагания в кохлеята, колелото или дренажна помпа.може би трябва да почистите филтъра

Може би решението е да почистите дренажния филтър. Елементът е разположен в долната част на шайбата, зад специална врата или рамка. След като получи достъп до филтърния елемент, си струва да хванете капака му и да го превъртите отдясно на ляво. Преди да започнете ремонти, се препоръчва да покриете пода с парцал.

Ако филтърът за боклук се почиства много рядко или изобщо не се извършва, тогава отвиването на капака за първи път може да не работи. Когато капакът се движи бавно, е важно да контролирате силите, за да предотвратите повреда на детайла. Ако филтърът седи "като ръкавица" и не може да се извади от корпуса, опитайте се да стигнете до него от източващата помпа.

Ако върху резбата се е образувала плака или се е „залепила“, филтърът може да не се усука дори отстрани на помпата. Ще бъде по-лесно да извадите елемента от пералнята Electrolux заедно с кохлеята и след това, в по-удобно положение, използвайки домашни инструменти, внимателно извадете филтъра или го издърпайте със сила. При отстраняване на елемента водата, останала в дренажната система, ще изтича от дупката. Следващите стъпки за ремонт ще бъдат да почистите филтърния елемент и седалката му от замърсявания и замърсявания.

Коригирането на ситуацията може да стане и чрез почистване на маркуча за източване, в кухината на който понякога се образува запушването.

Проверете състоянието на канализационната тръба, възможно е пералната машина да отговаря точно на запушването на дренажната мрежа. Вероятността обаче да е точно в комунални услуги е близка до нула.

Проблеми със системата акваконтрол

Някои съвременни шайби Electrolux са оборудвани със системата Aquastop, която осигурява защита на оборудването от аварийни течове. Автоматичната машина в този случай е оборудвана със специален тиган с вграден сензор, който измерва нивото на водата, натрупано в резервоара. Ако има тиган, ще бъде по-трудно да получите достъп до изпускателната помпа през дъното на уреда; ще трябва да премахнете дъното на AGR.

EFO DTC обикновено сигнализира за малка повреда, която можете да поправите сами, без помощта на професионалисти.

Когато датчикът се залепи или се натрупа във водна тава, интелигентността понякога показва EFO грешка. Затова си струва да погледнете в тигана, да проверите дали има течност в него и в какво състояние е сензорът. Когато напълвате съда с вода, трябва да изключите машината от мрежата, да затворите клапата за пълнене и да продължите към търсенето на течове. Ако тиганът е празен, проверете дали сензорът работи. Ако е повреден, инсталирайте нов елемент за управление.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини