Всичко за пералните машини

Грешка E60 в пералнята Electrolux

Грешка E60 в пералнята ElectroluxАко за градските жители грешката E60 в пералнята Electrolux е практически непозната, тогава тези, които живеят в малки градове, трябва да се справят с нея доста често. Всичко се отнася до скоковете на мощност, които се чувстват извън мегаполисите и водят до изгорял филтър за смущения. Предлагаме ви да научите повече за неизправността и да научите как да се справите сами.

Основните причини за появата на E60

Основната причина за E60 DTC на Electrolux не е в самата машина, а извън нея. И „изгорелият“ или твърде чувствителният филтър за смущения е „виновен“ за това. Първият е рядък. Веднага след като устройството открие рязък спад или повишаване на напрежението в електрическата мрежа, сигнал за опасност се предава на контролното табло и поради съображения за сигурност системата спира машината. Понякога дори висококачественото не спестява от скокове и изглаждането им.стабилизатор - устройството все още улавя текущите колебания и включва защитен режим.

Причината за грешката E60 често се крие в чувствителния интерферентен филтър.

Има само едно решение на проблема - да се откаже от чувствителните Electroluxes и да закупи машина, която не отговаря на пренапреженията на страната или вилата. Засега няма друг вариант, тъй като производителят не отговаря на руснаците и не приспособява филтъра за смущения към руските реалности. Нещо повече, невъзможно е да се възстанови машината дори чрез независима промяна на фабричните параметри, тъй като компанията не доставя съответния софтуер и не дава инструкции за поддръжка.

Как да тестваме филтъра за смущения?

Когато дисплеят дава грешка E60, първото нещо, което проверяваме, е шумовият филтър. За да направите това, ще трябва да го намерите, да го тествате и ако е необходимо да го замените с работещ аналог. Може би е изгоряло и без неговата „помощ“ системата няма да може да започне нов цикъл. За да диагностицирате филтъра, трябва:проблем с филтъра за смущения

  • изключете машината от захранване, вода и канализация;
  • премахнете горния капак на шайбата;
  • намерете дупката, през която преминава мрежовият кабел;
  • намерете филтър за смущения - малка част в бял или черно-пластмасов калъф, който прилича на батерия;
  • извадете частта, като изключите конектора.

Взимайки филтъра в ръка, трябва внимателно да го изследвате за признаци на изгаряне. В 98% се говори, че изгорелите контакти и неприятната миризма не функционират. Когато има „симптоми“, можете да коригирате ситуацията, като замените устройството без допълнителни проверки. Ако визуално „батерията“ е непокътната, трябва да използвате мултицет и да проверите частта според следния алгоритъм:

  • настройте тестера в режим на набиране;
  • приложете сонди към контактите на кондензатора;
  • измерете напрежението на входа и изхода. Ако във втория случай устройството не показва наличие на ток, тогава е необходима подмяна на филтъра.

Няма да работи за фиксиране на изгорял смущаващ филтър - само подмяна на полупроводник ще помогне да се върне машината към живот.

С изгорял филтър, ремонтът на пералната машина не е необходим - дори и начинаещият майстор лесно ще премахне дефектната част и ще инсталира нова. Просто трябва да изберете подходящия полупроводник, който да замените. Печеливша опция би била използването на разглобена „батерия“ като модел за търговски асистент в магазин.

Лесно е да разберете какво да направите след това. Довеждаме филтъра у дома, поставяме го на оригиналното му място, поставяме капака обратно на мястото си и свързваме шайбата към комуникациите. Трудно е да се правят грешки по време на монтажа, поради което е много вероятно тестовото измиване да се включи без проблеми.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини