Всичко за пералните машини

Грешка E4 на съдомиялна машина Hansa

грешка E4Под марката Hansa, съдомиялните са много достъпни по качество и цена. Но, както знаете, всяка техника се разпада. Така че в нашия случай E4 кодът в съдомиялната машина на тази марка изплува на повърхността, когато не се очакваше, и напълно спря работата на оборудването. Защо се появи и как да върне любимата си съдомиялна машина на оперативност? Ще отговорим на тези въпроси като част от статията.

Дешифриране на код

Разглеждайки ръководството за употреба на съдомиялна машина Hansa, ще видим колко тромаво е дешифрираната от производителя грешка E4. Буквално декодирането се представя по следния начин: "преливане на вода." Какъв вид преливник? Къде би могла да прелее? Изглежда, че инструкциите за експлоатация на такива машини са направени от служители на оторизирани сервизни центрове. Е, какво, потребителят ще прочете инструкциите, няма да разбере нищо и ще се обърне към майсторите, които с удоволствие се опитват да „откъснат“ няколко големи сметки от бедния потребител.

Поправянето на неизправност на съдомиялна машина Hansa, свързана с грешка в E4, може да струва $ 150-200, като се вземат предвид разходите за резервната част и работата на капитана.

Разбира се, от наша страна това е комична идея, никой няма да изтръгне конкретно пари от потребителя, но проблемът не е изчезнал, той трябва да бъде решен. Какво имаме? Ето грешката в E4, тук има известно преливане, което е споменато в инструкциите и няма повече информация.

Според специалистите грешката с кода E4 се причинява от факта, че водата напълни тигана на съдомиялната машина Hansa, което задейства защитата под формата на Aqua-stop система, което от своя страна блокира работата на оборудването. Сега, без да отстранявате проблема или поне изтичате водата, машината няма да може да стартира.

Възможни причини за грешката

Въз основа на подробното декодиране на грешката в E4, което ни дават експертите, този проблем възниква поради факта, че някаква част, тръба или тръба вътре в тялото на съдомиялната машина на Ханс започна да тече. Палетът на машината не е толкова просторен. Около литър вода е достатъчен, за да може поплавъкът на механизма Aqua-Stop да се издигне, активира сензора и машината спира да работи.

Помпа, тръби за циркулационна система, входящ маркуч или тръба може да изтече.

Списъкът по принцип може да бъде продължен и продължен, докато не отворите делото, не знаете какво точно става. Въпреки това, един от нашите клиенти имаше грешка с този код, поради тази причина. Нека започнем историята в ред.

Преди няколко години редовният ни клиент се обърна към нас с проблем. Машината с марката Hansa не работи за него и тя не само отказа да работи, но даде грешка в E4. Самият потребител се сетил за факта, че в тигана на машината има вода и че грешката изскача точно по тази причина. Изцеди водата, пусна машината, но след 3 минути отново спря и на дисплея се появи същият код.

разклонителната тръба скочи

Нашите майстори дойдоха на повикване и веднага разглобиха съдомиялната машина. Оказа се, че причината се крие в отхвърлената тръба на циркулационната система. Фабричната скоба отслабна и тръбата скочи, от която водата течеше свободно в отвора. Това обаче дори не е интересно. Самият факт, че дюзата скочи от мястото си под налягане, не представлява нищо забележително, но какво е причинило свръхналягането?

aqua-stop в съдомиялна машина Ханс

Тук отново не можете без фон. Факт е, че когато наш клиент купи съдомиялната машина, той реши незабавно да започне да спестява и вместо да използва специална сол за съдомиялната машина, той постави обичайната сол за трапезария Extra за няколко години. Това доведе до факта, че част от солта в резервоара се превърна в гъста солена каша, което създаде пречка за преминаването на вода и прекомерното налягане.

В резултат на това, ако тръбата не беше излетяла и нашите занаятчии не обърнаха внимание, клиентът в крайна сметка щеше да се сдобие с скъп ремонт.Всъщност свръхналягането създава натоварване на циркулационната помпа, което ще се счупи много по-бързо. Като цяло, тя все още завърши сравнително добре. Моралът на тази басня е това, не пестете от соли за миялната машина и с колата ви гореописаните проблеми няма да се случат.

Как да открием причината?

Сега нека поговорим за това как да коригираме грешката в E4, или по-скоро причината, която причинява този код. Но първо, тази причина трябва да бъде открита и за това съдомиялната машина Hansa трябва да бъде разглобена. Какво да правя

извадете гърба на съдомиялната машина

 1. Развиваме винтовете и отстраняваме горния капак, задната стена и палета.
 2. Изключете Aqua-stop.
 3. Премахваме отвинтения сензор отстрани и по принцип разглобяването може да се счита за завършено, тъй като всички необходими детайли, които трябва да се проверят на една ръка разстояние.

Е, съдомиялната машина е разглобена, сега просто трябва да видим откъде тече водата и да елиминираме теча. Строго не се препоръчва да запечатвате дупки в тръбите и маркучите с лента и уплътнител. Всяка повредена част трябва да бъде сменена, в противен случай работата на съдомиялната машина рискува отново да възникне грешка E4. Елиминираме теча и събираме машината в обратен ред.

В заключение отбелязваме, че съдомиялната машина на марката Hansa генерира грешка с кода E4 при задействане на системата Aqua-stop. И така, някъде се е появил теч и този теч трябва да бъде отстранен, така че „домашният асистент“ да работи отново. Просто изтичането на водата няма смисъл, необходимо е да се поправи. Успех!

   

3 коментара на читателя

 1. Граватар Сергей Сергей:

  Когато стартирам програмата, колата източва водата и спира. Той мисли дълго време и в крайна сметка дава грешка в E4. Анализът не разкри преливане.

  • Граватар Макс Max:

   Проверете контактите на сензора за преливник, който се намира в долната част на машината. Ако с тях всичко е наред, извадете сензора и го проверете в сервиз. Изключителните контакти трябва да бъдат затворени, когато няма преливане. И отворете, когато е.

 2. Граватар Владимир Владимир:

  При източване през първите секунди налягането в дренажната система хвърля вода в резервоара с правоъгълен отвор на дъното и оттам в отвора към сензора. След два или три цикъла сензорът се задейства. Защо? Изпускателният маркуч не е прехвърлен, не е повдигнат, машината отдавна е без работа, но е свързана ...

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини