Всичко за пералните машини

Грешка E34 в пералнята Electrolux

Грешка E34 в пералнята ElectroluxДосадно е, че в очакване на следващото измиване автоматичната машина на марката Electrolux показва кода за грешка E34 на дисплея. Техниката, разбира се, престава да функционира и не отговаря на никакви потребителски команди. Ще разберем какво да правим, когато възникне грешка E34 на пералнята Electrolux, колко труден ще бъде предстоящият ремонт и как да отстраним повредата.

Причини за грешката?

Измиването не дава грешка случайно. Системата за самодиагностика, след като идентифицира дефекти в работата на устройството, незабавно информира потребителя за това. Код на неизправност E34 може да показва проблеми с превключвателя за налягане, пренапрежения на тока и изтичане на ток от нагревателния елемент към тялото на машината.

Проблемите със сензора за ниво могат да се състоят в сигнал, предаден неправилно от него, който надхвърля стандартните параметри на работа. Също така машината показва код, ако превключвателят за налягане не може да калибрира нивото на водата в резервоара. Посоченото означение може да се види на дисплея, дори ако в системата има прекомерно количество вода; в този случай има несъответствие между сигналите на аналоговите и защитните сензори за ниво. Причината може да бъде доста обичайна - запушването на тръбата за превключвател за налягане, обаче, във всеки случай, частта ще трябва да бъде проверена много внимателно.

Често неизправността в E34 се задейства от пренапрежения, незначителна неизправност на електрониката, която се елиминира при рестартиране на оборудването. Много рядко кодът се появява, когато има ток от нагревателя. Въпреки това, проблемите с нагревателя обикновено се означават от други грешки, следователно, не е необходимо първо да проверявате елемента, препоръчително е да започнете с пресостат.

Тестване на датчика за ниво на водата

Какво да направите, като подадете сигнал за грешка E34? Проверете превключвателя за налягане. Сензорът е разположен директно под горния капак на корпуса на устройството. Това е кръгла част, към която са свързани тръбата и захранващото окабеляване. Решението на проблема може да бъде банално почистване или регулиране на превключвателя за налягане. Струва си да правите действията внимателно, като се ръководите от следните инструкции:

 • изключете шайбата;
 • изключете оборудването от комуникациите;
 • махнете горния капак на кутията, намерете сензора;
 • извадете превключвателя за налягане, като развиете самонарезните винтове, които го държат и изключете окабеляването;
 • намерете винтовете, предвидени за привличане и отпускане на вътрешните контакти на сензора;
 • отстранете силиконовия уплътнител от винтовете;
 • почистете слушалката едновременно с устройството и камерата му.ще трябва да регулира превключвателя за налягане

След почистване на сензора за ниво опитайте да рестартирате машината. Ако ситуацията не бъде решена, позвънете устройството с мултицет. Можете сами да опитате да настроите сензора. Трябва да уловите момента на сближаване и отваряне на контактите. Моментът на затваряне ще трябва да се търси на случаен принцип: чрез опит и двойна проверка. Алгоритъмът на действията ще бъде следният:

 • завъртете първия винт на 180 градуса, поставете превключвателя за налягане на място и стартирайте машината в експлоатация;
 • в ситуация, в която в началото имаше малко вода, но сега повече - пътят за ремонт е избран правилно. Развийте болта в същата посока и обработете зоната с уплътнител;
 • ако е постигнат обратен ефект, извадете сензора и завъртете винта от другата страна с 1 или 1,5 оборота.

Основната цел при регулиране на устройството е да изберете оптималните стойности, при които превключвателят за налягане ще работи правилно, с нужното количество вода в резервоара.

Важно е да не забравяте да обработвате болтовете, след като ги превъртите до работното положение с уплътнител. Това ще предотврати разхлабване на крепежни елементи по време на по-нататъшната работа на оборудването. акофиксирайте превключвателя за налягане Electrolux не работи, опитайте да инсталирате нов, работещ сензор и да не страдате от ремонта на старото устройство.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини