Всичко за пералните машини

Грешка E33 в пералнята Electrolux

Грешка E33 в пералнята ElectroluxГрешка E33 може да се появи на пишещата машина Electrolux на всеки етап от измиването. Техниката ще спре да работи, освен това изобщо няма да реагира на външни команди. За да спестите ситуацията, първо ще трябва да разгърнете показания шифър и да премахнете проблема, възникнал в машината. Подробни инструкции и полезни съвети ще бъдат разгледани по-долу.

Защо кодът излезе?

Само защото кодовете не се появяват. Ако Electrolux генерира грешка E33, тогава има проблеми с превключвателя за налягане в машината. По-точно информацията, предоставена от сензора за ниво на водата, не съответства на нормата, зададена от системата. Причините за това отклонение могат да бъдат доста.

 1. Липса на сигнал за нивото на събраната вода. Сензорът не може да калибрира и системата спира цикъла от съображения за безопасност и за да предотврати течове.
 2. Нивото на водата е надвишило максималната граница. Случва се рядко, но се сблъсква със сериозни последици. Но по-често се оказва „фалшиво повикване“, тъй като машината реагира на запушена тръба или камера на превключвателя за налягане с подобна грешка.
 3. Главното напрежение е нестабилно.
 4. Възникна техническа повреда. Ремонтът не се изисква, просто включете и изключете машината няколко пъти.

Грешка E33 често показва проблеми с превключвател за налягане или датчик за ниво на водата.

Изключително рядко е, но се случва грешката E33 да показва изтичане на ток от нагревателя към корпуса на пералната машина. Но, като правило, тази проблем след рестартиране на системата произвежда други криптирани комбинации. Ето защо е по-добре да не мислите за най-лошото и първо се уверете, че превключвателят за налягане работи.

Проверете и тествайте превключвателя за налягане

Решението на проблема започва с търсенето на превключвател за налягане. За да направите това, отстранете горния капак на машината и потърсете малка кръгла пластмасова част с окабеляване и тръба, която отива към барабана. В колите Electrolux сензорът за ниво е прикрепен към корпуса отгоре от дясната страна на устройството.

Превключвателят за налягане е сензор, много чувствителен към външни влияния, така че е необходимо да се действа изключително внимателно.

Лесно е да проверите и поправите сензора за ниво, ако следвате инструкциите по-долу:

 • изключете машината от захранване и водоснабдяване;
 • развиваме болтовете, държащи водомера и освобождаваме окабеляването;
 • получаваме превключвателя за налягане от корпуса;
 • почистваме винтовете от следите на стария уплътнител, с помощта на които контактите на сензора се затягат или разхлабват;
 • почистваме тръбата и камерата на превключвателя за налягане.проблеми с превключвателя за налягане

Можете да опитате да настроите устройството у дома, но без специално устройство няма да е лесно. Трудността е в това, че трябва да направите перфектно затваряне на контакта, използвайки „метода на пъпка“.

 • Завъртаме първия болт половин оборот, връщаме превключвателя за налягане на мястото му в шайбата и, като включим машината, започваме измиването.
 • Оценяваме резултата. Ако преди единицата отказваше да събере достатъчно вода, а сега процесът върви по-добре, тогава тактиката е правилна. Спираме устройството, затягаме винта по-силно и фиксираме резултата със слой уплътнител.
 • При обратния ефект трябва да се промени тактиката: навиваме болта в другата посока и веднага 1-2 оборота.
 • Обработваме скоби с уплътнител.

Самонастройването на водомера за коригиране на ситуацията със събирането на вода е доста трудно, но реално. Основното е да изберете оптималните работни параметри на пресостата, осигурявайки пълно "отчитане" на нивото и обема на водата, влизаща в резервоара. Но помнете риска от последващи течове и ако опитът и самочувствието не са достатъчни - свържете се с професионалистите. Но е по-добре да не експериментирате със сензора, а веднага да замените дефектното ниво с ново. Замяната ще струва евтино и ще ви спести загуба на време и нерви.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини