Всичко за пералните машини

Грешка E29 в пералнята на Bosch

Грешка E29 в пералнята на BoschЧесто на дисплеите на перални машини можете да видите различни кодове за грешки. По правило това означава, че е възникнал проблем във вътрешността на устройството и преди елиминирането му е малко вероятно устройството да работи в нормален режим. Грешка E29 на пералнята на Bosch може да показва, че причината за проблема се крие във входящия клапан. Какво да правя в такава ситуация?

Какво да проверя първо?

По принцип грешката E29 показва, че сензорът не разпознава пълненето на устройството с вода или се случва твърде бавно. Ето защо е необходимо да започнете с проверка на точно онези части, които са отговорни за събирането на вода.

Вижте дали всичко е наред с входящия маркуч. Може би се е образувала гънка или завой, който блокира водата да влезе в резервоара. Уверете се също, че маркучът е разположен най-малко на 50 см над пода (това е височината, на която се намира резервоарът CM).може би няма вода в чешмата

Проблемът може да се крие и в липсата на достатъчно налягане. За да проверите това, изключете маркуча и го спуснете във ваната или мивката. Ако нивото на налягането е наистина ниско, завъртете входящия клапан. Ако няма промяна, свържете се с съветника.

Код за грешка E29 не винаги е свързан с водата. Възможно е вратата на люка да не се затваря напълно, бравата да не попадне в ниша или да се движи, да се счупи и т.н. Ако заключващото устройство не успее, се случва същото.

Обърнете внимание! Машината е програмирана да започне да се мие само когато барабанът е напълно запечатан. В противен случай той издава код за грешка. Също така огледайте пантите и маншета, опитайте се отново да отворите и затворите вратата. UBL се проверява с помощта на тестер.

Понякога мръсен филтър пречи на налягането на водата, което представлява фина мрежа между входящия клапан и маркуча за налягане. С натрупването на отломки и примеси се образува каша, която не позволява на водата да преминава. За да почистите филтъра, извадете маркуча и отстранете мрежата с клещи, изплакнете. Понякога това е решението на проблема. След всички приключени операции, опитайте да рестартирате измиването.

Намерете и отстранете проблема

Ако всички горепосочени решения на грешката не дадоха резултати, това означава, че с голяма вероятност вашата машина на Bosch ще трябва да поправи или подмени някои части. Следните елементи са изложени на риск:

  • входен клапан;
  • превключвател за налягане;
  • сензор за контрол на водата.

Първият заподозрян е всмукателният клапан. За да го намерите, трябва да премахнете горния панел на пералното устройство. Проверката дали даден артикул работи или не, е проста. Вземете тестера и измерете съпротивлението на бобината. Ако той е дефектен, купете нов и го заменете, обаче майсторите съветват напълно да смените целия клапан, за да избегнете допълнителни проблеми с тази част.трябва да проверите превключвателя за налягане

Ако превключвателят за налягане е счупен, за съжаление, той няма да работи, за да го поправи, той не може да бъде поправен. Трябва да си купите нова и да се обадите на съветника за инсталиране. Въпреки това, не бързайте да се отчайвате, може би превключвателят за налягане също е просто запушен. Освен това не е необходимо да разглобявате нищо, частта също е разположена в горната част на машината Bosch. Изключете тръбата от превключвателя за налягане и изплакнете обилно с течаща вода. Поставете на място и вижте дали е изчезнал код за грешка, Ако не, тогава имате работа с разбивка.

Внимание! Когато сами проверявате шайбата, не забравяйте за безопасността, изключете устройството от захранването преди да започнете работа.

Друга възможна причина е неизправност в системата на електронните модули, а именно в сензора за прием на вода. Ако възникне повреда, сензорът просто не разбира, че резервоарът е пълен и не дава подходящия сигнал на машината, за да започне да мие, Струва си веднага да се спомене, че е доста трудно да се отстранят проблемите в „мозъците“ на машината, особено сами. Ще бъде по-лесно или може би по-евтино да си купите нова единица, но тук всеки зависи от това да реши сам.За да проверите електронния модул, позвънете всички части с мултицет, който показва напрежението. Ако отказът не е свързан с окончателния провал на елемента, опитният майстор е напълно способен да ви помогне.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини