Всичко за пералните машини

Грешка E27 в съдомиялната машина на Bosch

грешка E27 в миялната машина BoschВсяка домакинска техника може да работи нестабилно и да се разбере защо това се случва е доста трудно. В електронно контролирана съдомиялна машина производителят предвижда това и интегрира специални кодове за неизправности в тях. В тази статия ще говорим как да декриптираме един от тези кодове, а именно код E27 в съдомиялна машина на Bosch.

Грешка при декодирането

В инструкциите за различни модели съдомиялни машини Bosch тази грешка се описва като недостатъчно напрежение. Това означава, че ако напрежението падне под 220 V, машината спира да работи, появява се грешка E27. Най-често грешка се появява вечер, когато натоварването на мрежата е максимално. Ето защо някои потребители на съдомиялни машини използват функцията за забавен старт. След като натоварите колата вечер и сте избрали старта след три часа, машината се включва автоматично през нощта, а на сутринта можете да получите чисти съдове.

Можете да опитате и да напишете жалба до GOS ENERGO SURVEILLANCE относно прекъсвания на електрозахранването, които трябва да се справят с подстанцията, която доставя дома ви. Но това може да не помогне и докато те ще разгледат жалбата и ще вземат решение, някои устройства могат да изгорят от спада на напрежението.

Вторият начин, който ще ви помогне да коригирате грешката E27 в съдомиялната машина на Bosch, е да го свържете към електрическата мрежа чрез регулатор на напрежението. Как да направите това правилно, ние описваме в следващия параграф.

Инсталирайте стабилизатор на напрежението

регулатор на напрежениетоНай-трудното е да изберете правилния стабилизатор за съдомиялната машина. Практиката показва, че е по-добре да поставите стабилизатора на едно устройство наведнъж, например на съдомиялна машина, хладилник и пералня, т.е. в която може да се покаже и грешката за пренапрежението в мрежата. Ако е възможно, можете да поставите основния стабилизатор върху цялата електрическа мрежа в къщата или апартамента. Несъмнено вторият вариант ще бъде много по-скъп, но всички устройства ще бъдат защитени от пренапрежения и повреда на електрозахранването.

Основният параметър, който се ръководите при избора, е силата на стабилизатора. Изчислява се въз основа на консумираната мощност на устройствата, която може да бъде намерена в инструкциите за устройството. Имайте предвид общата мощност на всички устройства, свързани към стабилизатора и добавете още марж от около 20%, получавате резултата.

Отлични по отношение на надеждност и съотношение цена-качество се считат за руски стабилизатори. Те не са по-лоши от европейските, но почти два пъти по-евтини.

Кой стабилизатор е най-добрият, компенсаторен или широк обхват, зависи от вашата мрежа. Компенсаторният стабилизатор се бори с ниско напрежение и го увеличава до нормалното. Той има малки размери и разумна цена. Стабилизатор с широк обхват е необходим за тези, чието напрежение в мрежата не само пада над нормата, но и значително ги надвишава. Ако напрежението в мрежата варира от 165 до 255 вата, тогава е достатъчен компенсаторен стабилизатор, а ако пренапреженията са по-високи от 255 вата, тогава е необходим широколентов стабилизатор, т.е. което е по-скъпо и вдига шум по време на работа.

регулатор на напрежениетоСвържете стабилизатор, предназначен за 2-3 устройства, не е трудно. Включете го в електрически контакт и включете електрическите тапи от съдомиялната машина и "шайбата" в стабилизатора, това е всичко. Не е необходимо да конфигурирате устройството. По малко по-различен начин се свързва основният стабилизатор. Той е свързан към мрежата чрез терминали, най-добре е да го поверите на специалист.

Електриците съветват да свързвате домакински уреди не само чрез стабилизатора, но и да инсталирате difavtomat в мрежата. Това е необходимо, за да се предпазят устройствата и електрическата мрежа от претоварване. Тоест, с високо натоварване на мрежата, difavtomat работи и прекъсва текущото захранване.Можете да прочетете за пълната връзка на съдомиялната машина с комуникациите в статията Как да свържете съдомиялна машина на Bosch.

Така че грешката E 27 в съдомиялната машина на марката Bosch предупреждава за намаляване на напрежението. Ако веднъж се появи такава грешка, тогава си струва да я вземете по-сериозно и да се погрижите за стабилизиране на напрежението в мрежата. Понякога изразходвани 5-6 хиляди рубли за стабилизатора могат да спестят не само оборудването от скъпи ремонти, но и вас от ненужни притеснения.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини