Всичко за пералните машини

Грешка E25 в съдомиялната машина на Bosch

Грешка E25 в съдомиялните машини на BoschСпирането на съдомиялната машина на Bosch по време на работа е малко вероятно да ви зарадва. Първо, нещо може да се счупи, и второ, трябва ръчно да миете всички съдове. И както казват, бързо свикваш с доброто. Но няма други възможности, трябва да разберете какво се е случило. Кодът за грешка на дисплея на e25 ще ви помогне в това, но за да отстраните проблема, трябва да знаете как е декриптиран.

Какво означава този код?

Грешка E25 в тази машина, произведена от Германия, информира потребителя, че тръбата, която се свързва към изпускателната помпа, е запушена. При някои модели това може да не е дюзата, а основата на маркуча за източване, свързан с помпата.

Друго тълкуване на грешката E25 е: блокиране на изпускателната помпа или липсата на нейния капак.

Ясно е, че работното колело е блокирано в помпата от някакъв чужд предмет или отломки. Тази грешка може да се появи не само при запушване, но и в случаите, когато на помпата няма капак.

Причини за възникване на

блокиране в колатаПричината за тази грешка най-често е блокиране на боклук и остатъци от храна, когато потребителят пренебрегва простите правила за работа на тази техника. В дренажната система на съдомиялната машина може да се залепи следното:

 • кости от месо (риба) или кости от плодове;
 • кори от плодове;
 • салфетки;
 • клечки за зъби;
 • трески, които се разбиха при миене на съдове.

Дори да почистите чиниите от остатъци от храна, преди да ги поставите в кошницата за съдомиялна машина, това не е достатъчно. Може да възникне запушване, ако потребителят не мие машината дълго време от грес. В резултат на това мазнината, натрупвайки се в дюзата, създава тапа, през която помпата не може да изпомпва вода. Само един изход - почистване.

отстраняване на неизправности

Така че, ако миялната машина спре и има грешка за запушване, тогава на първо място трябва да премахнете водата, която е в дъното на машината. Но първо изключете оборудването от електрическата мрежа и след това изпълнете следните стъпки:

 1. Извадете кошниците с чинии.
 2. Извадете долната греда, така че да не пречи.
 3. Изсипете мръсна вода в отделен съд.
 4. Развийте капака на филтъра.
  запушена миялна машина
 5. Извадете филтърната чаша.
 6. Проверете какво има вътре и, ако е необходимо, потупвайте цялата вода с гъста парцал.
 7. Вземете дълги пинсети и извадете затвора, който покрива работното колело на помпата.
  клапа на колелото
 8. Проверете работното колело, отстранете задръстените остатъци с пинсети, проверете работното колело.
 9. Поставете всички части на място, проверете работата на съдомиялната машина.

Ако свършената работа не помогне, тогава ще трябва да почистите тръбата или дренажния маркуч. Можете да стигнете до тези подробности през дъното на съдомиялната машина. Ще освободим колата от мръсна вода, ще я издърпаме на празно място, ще я изключим от водоснабдяването и канализацията. След това поставете машината на задната стена и развийте дъното, внимавайте да не дърпате палета, проводниците могат да отидат до него, те трябва да бъдат внимателно изключени.

изглед отдолу на съдомиялната машина

Когато премахнете дъното, всички детайли ще се отворят веднага. Изключете дюзата от изпускателната помпа и я почистете. Ако маркучът незабавно е свързан към помпата, изключете маркуча и напълно го изплакнете с помощта на специален кабел с четка. След това върнете всички части на местата си и проверете работата на оборудването.

Ако почистването на машината не помогне, което е малко вероятно, тогава в съдомиялната машина на Bosch се появи грешка E25 поради повреда на изпускателната помпа.

Ако дренажната помпа се разпадне, всичко ще зависи от характера на повредата. Работното колело се е счупило - сменете тази част в помпата, но ако намотката изгори, тогава сменете цялата помпа. Не разчитате на вашите способности и възможности? Обадете се на квалифициран персонал.

На това ще спрем нашата история. Надяваме се сега, знаете, по каква причина може да се появи грешка E25 в съдомиялната машина. Между другото, ако е замесен с други грешки, тогава можете да видите тяхното декодиране в статията Грешки в съдомиялната машина Bosch.

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Вов острови:

  Помогна! Благодаря много!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини