Всичко за пералните машини

Грешка E20 в пералнята Aeg

грешка e20 в aegСъвременните перални машини са оборудвани с програма за самодиагностика, а немските AEG машини още повече. Информацията под формата на код на дисплея ви позволява да намалите времето за отстраняване и отстраняване на неизправности. Една от често срещаните грешки на тази марка е грешка с код E20. Какво означава, какво да правим в този случай, ще разберем заедно.

Грешка при декодирането

E20 код в Перална машина AEG информира потребителя, че няма изтичане. С други думи, пералнята с марка AEG по някаква причина не може да се отърве от отпадните води, които остават в резервоара след измиване. Съответно тя също не може да продължи да изпълнява програмата за измиване, тъй като просто няма къде да вземе чиста вода. Този проблем може да бъде причинен от следните причини:

 • запушване в изпускателния филтър;
 • неизправност на помпата;
 • извиване на маркуча за източване.

Не бъркайте тази грешка с грешката E21, разбира се, те са подобни. Въпреки това, грешка E21 показва по-широк спектър от проблеми, свързани с изпускането на отпадни води от резервоара. Наличието на грешки E20 и E21 значително улеснява работата на капитана, тъй като те ограничават кръга от причини, поради които няма източване. Съответно, капитанът няма да трябва да проверява куп подробности, преди да открие слабо място, което причини указаната грешка.

Алтернативни кодове

Има няколко десетки модели автомобили от тази марка, пуснати по различно време. Тяхната диагностична система е малко по-различна. По-точно кодовете за грешки за пералните машини AEG се различават. В някои перални машини алтернативните кодове на E20 са кодове C2 и EF0. Освен това ще чуете два звукови сигнала. Те също означават блокиране в дренажната система.

За ваша информация! При някои модели кодът EF0 също показва увеличено разпенване.

Няма да се разсейваме и да се върнем към конкретна грешка E20, какво да правим с нея?

Премахнете блокажите

запушване на филтъраПърво, опитайте да нулирате програмата, като изключите пералнята от мрежата. Това е най-универсалният начин да прекратите една програма и да стартирате нова, след като отново свържете шайбата към мрежата. След това включете машината и опитайте да стартирате източването. Ако нулирането не помогне и грешката се появи отново или машината замръзне, след това пристъпете към проверка на филтъра за източване. При пералня AEG тя се намира в долния десен ъгъл. Отворете вратата и развийте частта. След това изплакваме и се връщаме на мястото.

След изпускателния филтър проверете изпускателния маркуч за извивки. Може би сте преместили машината и случайно сте я стиснали. Това се случва рядко, но все пак си струва да се провери.

Смяна на помпата

За разлика от пералните машини на марката LG или Samsung, подмяната на помпа в AEG машина ще бъде малко по-трудна. Независимо от това, да вършите тази работа самостоятелно е напълно в силата на много собственици, чиито ръце растат „от правилното място“. Работата се усложнява от факта, че в този случай помпата може да се достигне само през предната стена на машината. Нека опишем подробно този процес:

 1. изключете оборудването от електрическата мрежа, водоснабдяването и изпускането;
 2. издърпайте машината на свободно място, осигурявайки безплатен достъп до всички стени;
 3. развийте гърба, отгоре два винта, които държат горния капак;
 4. преместете капака хоризонтално и след това го извадете;
 5. издърпайте контейнера за прах от седалката;
 6. развийте винтовете, които държат предната част на кутията под тавата;
 7. извадете контролния панел от ключалките и внимателно го поставете отгоре на машината, без да изключвате чиповете с проводници;
 8. развийте още няколко винта под панела;
 9. отворете вратата на люка и махнете металната скоба от маншета, като я вземете отдолу с някакъв подходящ инструмент (само не остър);
 10. отделете входа за вода от маншета и, ако има такъв, входа за въздух;
 11. извадете маншета от жлеба на предната стена и поставете вътре в барабана;
  махнете маншета
 12. изключете проводниците от ключалката на вратата;
 13. издърпайте филтъра за източване;

  ! Не забравяйте да поставите парцали под шайбата в случай на изтичане на вода.

 14. наклонете машината отстрани, така че отдолу да отвиете винтовете, на които се държи предната част на калъфа;
 15. повдигнете калъфа нагоре, отстранете го отстрани;
 16. изключете всички проводници и фитинги от помпата;
  извадете помпата
 17. развийте помпата от корпуса и я извадете от машината;
 18. заменете старата с нова част;
 19. сглобете оборудването в обратен ред.

Струва си да кажете няколко думи за помпата на пералната машина AEG. В някои случаи не можете да смените цялата част, а само заменете работното колело, ако е повредено.

Така че грешката в E20 е една от лесните за поправяне. Ако внимателно следвате инструкциите, можете да се справите с тази трудна задача у дома. Успех

   

2 коментара на читателите

 1. Граватар Юлия Джулия:

  Благодаря ви много !!!!

 2. Граватар Руслан Руслан:

  Благодаря ви

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини