Всичко за пералните машини

Грешка E1 в съдомиялна машина на Ханс

Грешка E1 на Hans PMMТаблицата за шифроване на система за самодиагностика на съдомиялна машина Hansa започва с код E1. Ако трябва да се справите с този код, имайте предвид, че намирането на повреда може да бъде много трудно. За начало ще обсъдим декодирането на грешката E1 в съдомиялната машина Hansa и едва тогава ще преминем безпроблемно към вариантите за нейното разрешаване.

Какви разбивки породиха кода?

Често съдомиялната машина Hans дава код E1 не в резултат на повреда, а под влияние на външни фактори. Какво означава това? Факт е, че входният клапан на съдомиялната машина (като пералнята) и най-важното - сензорът за дебит е конфигуриран за конкретно водно налягане. В нашия случай тя е от 2,5 до 6 атмосфери. Обикновено налягането във водоснабдяването на жилищна сграда е в този диапазон и машината реагира нормално на него. Но в някои случаи налягането на водата надхвърля това и започва да достига 7-8 атмосфери.

При такова силно налягане клапанът не функционира правилно, което позволява да тече повече вода от очакваното. Сензорът за дебит също започва да записва неправилни показания, спира миялната машина и дава грешка E1. По принцип в такава ситуация можете да изчакате няколко дни, докато налягането във водоснабдителната система се нормализира и след това да продължите да работите с машината, но тогава къде е гаранцията, че това няма да се повтори?

Ако често се наблюдават скокове на налягане във водоснабдяването, занаятчиите препоръчват да монтират клапан за намаляване на налягането с подходящ диапазон на регулиране. Този клапан се поставя пред входящия маркуч на съдомиялната машина и понижава налягането до стабилни 3-4 атмосфери.

Има клапан за намаляване на налягането от 5,5 долара.

измийте мрежата на пълнещия клапанАко проблемът не е в налягането на водата, тогава трябва да търсите проблеми вътре в машината. Тук ще ви е от полза практическата работа на опитни майстори, които ви съветват да проверите дали се появява кодът за грешка E1:

  • филтри пред всмукателния клапан за запушване;
  • самия входен клапан, който може да не се отвори добре;
  • датчик за дебит.

Нямаме друг избор, освен да започнем да проверяваме всичко това на свой ред. Нека започнем с филтрите и всмукателния клапан, тъй като тези части не са в тигана.

Trouble стрелба

В самото начало ще се погрижим за безопасността на предстоящия ремонт. Изключете съдомиялната машина и изключете водата. След това продължаваме да демонтираме входящия маркуч заедно с входящия клапан. Входният клапан в съдомиялната машина Hansa е външен, така че спокойно го развийте с маркуча от тялото, а другия край на маркуча - от крана на тройника. След това трябва да направите следното:

  1. В основата на входящия клапан намираме поточен филтър, който е направен под формата на мрежа. Изваждаме го и почистваме.
  2. Измиваме самия маркуч, тъй като в него може да се натрупат варови отлагания.
  3. Проверете входящия клапан. В този случай е по-добре да тествате клапана с мултицет и след това да разглобите и тествате механизма за работоспособност, защото дефектът може да бъде скрит.

Ако сте сигурни, че входящият клапан е напълно работещ, трябва да го поставите на място. Първо монтираме дебитен филтър и след това свързваме самия входящ клапан към маркуча.

датчик за дебит

Какво да правя след това? И тогава трябва да премахнем лявата странична стена на съдомиялната машина. Щом успеем, ще получим достъп до сензора за дебит. Наклонете машината, за да изтече излишната вода, и след това опитайте да издухате тръбите на сензора. Доста често мръсотия попада в тези тръби и сензорът започва да се моти, което дава грешка E1. След като завършите пречистването, трябва да позвъните на самия сензор и ако той е дефектен, трябва сами да го замените с подобен. Демонтажът на стария сензор и инсталирането на новия се прави на прекъсване, няма нищо сложно.

След всички манипулации трябва да проверим дали миялната машина ще работи. Ако нашите действия не са били успешни и грешката E1 продължава да гори на дисплея, трябва да се свържете със специалисти. Сега е техен ред да решат как да отстранят този проблем. В този случай най-вероятно е виновен електронният модул, но за да влезете в него, трябва да имате определени умения, така че тук няма опции, просто се обадете на съветника.

За да обобщим нашата история. Тази грешка в съдомиялната машина на Ханс не е нищо повече от повреда на водата. Това може да е истинска неизправност или може да е просто неизправност на сензора за дебит. Отгадките ще трябва да бъдат потвърдени в резултат на цялостна проверка, която лесно можете да провеждате сами. Ако трябва да се сблъскате с други грешки на вашия „домашен помощник“, прочетете статията Кодове за грешки за различни съдомиялни машини, тази информация е полезна за вас. Успех

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини