Всичко за пералните машини

Грешка E08 на пералнята Kandy

грешка E08 на CM KandyБез домакински уреди е невъзможно да си представим съвременния живот. Но често се чупи, което ни кара да надхвърлим комфорта. И за съжаление пералнята на Канди не беше изключение. Те се характеризират с грешка E08, която се появява в началото на измиването. В този момент оборудването спира да работи, люкът е блокиран, а спалното бельо попада в един вид затвор. Как да се държим в такъв случай, какво означава тази грешка и как да предотвратим скъпи ремонти? Решихме да се справим с тези проблеми в днешната статия.

Проверете тахометъра и двигателя

За съжаление, приложената инструкция не включва подробно описание на грешката E08. Той съдържа само информация, че се появява, когато двигателният тахогенератор се счупи или когато се затвори. Може да възникне и при повреда на двигателя и по-рядко, ако управляващият модул се счупи. Въз основа на горната информация, на първо място, е необходимо да се провери за изпълнението на такива подробности като:

 • мотор;
 • tachosensor;
 • контролен модул.

Проверката изисква съответствие с определен алгоритъм. На първия етап моторът с тахогенератора се отстранява и след това се следват следните стъпки, като например:

 • изключване на машината от захранването;
 • премахване на винтове от задния панел;
 • демонтаж на самия панел;
 • премахване на задвижванетоколан с едновременно дърпане върху себе си и превъртане на макарата.

отстраняване на двигателя на CM Kandy

След това трябва да премахнете двигателя. За целта се препоръчва да се поставят етикети върху проводниците, простиращи се от двигателя, за да се предотвратят трудности при свързване. След като развиваме болтовете, които държат двигателя, и изваждаме последния от корпуса. Сега разглеждаме сензора на Хол в пишещата машина: силните вибрации могат да доведат до отслабване на стойката или отслабване на контактите. В такава ситуация е необходимо само да затегнете монтажните болтове и да се свържете отново.

Ако проблемът не беше това, ще трябва да проверите съпротивлението на тахометъра. Има два метода за това.

 1. Настройване на тестера в режим на определяне на съпротивлението. Необходимо е да освободите проводниците и да ги извадите от контактите на сензора. Тогава сондите се монтират към контактите, за да се провери съпротивлението. Нормален индикатор е диапазон от 60 до 70 ома.
 2. Превключване на тестера в режим на откриване на напрежение, за да се разбере дали се генерира ток или не. За да проверите сондите се наслагват върху контактите на сензора, докато превъртате двигателя. Ако стойностите се променят (приблизително 0,2 волта), тогава частта е в работно състояние.

Задължително е да проверите окабеляването за целостта, както често именно тя води до повреда на тахогенератора. И ако частта е в неизправно състояние, ще е необходимо да я поправите или напълно да я замените.

Ако все още не е установена повреда, трябва да продължите да проверите двигателя. В началния етап проверяваме четките и ако се окаже, че са износени, ги заместваме.

Можете да закупите този артикул в специализирани магазини или да използвате услугата „по поръчка“. За да направите това, можете да задействате в търсачката необходимата заявка и да намерите организацията, от която се нуждаете.

Така че, с помощта на мултицет проверяваме окабеляването, захранващо тахометъра и мотора за повреда. Ако не бъдат открити пробиви, ще е необходимо да се провери съпротивлението на ротора и статора. След това проверяваме дали има изтичане на ток към случая, последвано от тестване на междуоборотната верига в намотката. Повреда означава, че двигателят не може да бъде поправен поради високата цена на ремонта и инсталирането на нов двигател ще бъде най-добрият вариант.

Необходима проверка на контролния съвет

Със собствените си ръце можете да провеждате само повърхностен преглед на модула за повреди и изгаряния.Други методи за проверка могат да се извършват изключително от специалист, който, ако бъде открита повреда, с грешка E08, веднага ще ги поправи. За визуална проверка изключете машината от мрежата и извършете следната последователност от действия:

 • изваждане на разпределителната табла;
 • разхлабване на монтажните болтове на предния панел;
 • освободете пластмасови ключалки с отвертка и извадете панела от кутията;
 • зад панела е основното устройство. Направете негова снимка, за да фиксирате местоположението на окабеляването;
 • понякога, за да се стигне до дъската, е необходимо да се отворят ключалките на блока.

Канди контролен панел

След това ще се изисква задълбочена проверка на дъската. Ако върху него има изгорени места, това означава, че трябва да се обадите на капитана за ремонт. Някои детайли могат да бъдат фиксирани със собствените си ръце. Приготвяме поялник и закупуваме резервна част.Kandy 2 контролен панел

 1. Кондензатора. Той играе ролята на стабилизатор и за да го замените, трябва само да спойкате закупената част към плюс електрода. За да разберете къде се намира, ще трябва да използвате тестер.
 2. Резистор. Здравната проверка на тази част се използва и от тестера. За части от 1-ви ред оптималното изпълнение е 8 ома и претоварване 2 A. Но за втория ред е 3-5 A, докато съпротивлението ще зависи от честотата на модула. Отклонението от нормата е причината да замените частта с поялник.
 3. Тиристорен блок. За да го проверите, се измерва отрицателното напрежение. Индикаторът не може да надвишава 20 V. Понякога филтърът на устройството изгаря, чието ремонтиране се състои в почистване на катода.
 4. Trigger. За да проверите работоспособността, ще е необходимо да се измери входното напрежение. Оптималният индикатор е 12 V, а за съпротивлението на спусъка - 20 Ohms. За да замените, ще трябва да използвате същия поялник.

Ако сте успели да идентифицирате изгорялата част, разкачете я и я занесете в специализиран магазин. Продавачът ще вземе подобна резервна част за вас и можете спокойно да я спойкате до мястото на старата. Само внимавайте да не повредите пистите, които отиват до частта.

Целостта на запояването може да бъде повлияна поради вибрации по време на работа на оборудването, поради което той издава код за неизправност E08. Следователно е необходимо да се гарантира стабилността на техниката по време на измиване.

Какво да направите в случай на повреда и как правилно да отстраните неизправността, знаят експертите. Започвайки ремонта със собствените си ръце, помислете дали можете да го направите сами. Ако не са налични умения за запояване - свържете се с професионалистите!

   

3 коментара на читателя

 1. Граватар Ноел Ноел:

  За да изпомпвате излишъка през гърлото на пълнежа е интересно да се погледнете. По принцип това се прави през сондата. През шията само за най-извратените.

 2. Граватар Татяна Татяна:

  Здравейте, и ако машината Kandy с сензорен екран. Как мога да заменя сензора?

 3. Граватар Юри жури:

  Странно е защо описанието показва електронния модул LG?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини