Всичко за пералните машини

Грешка E05 на пералня Candy

Грешка E05 на CM KandyКогато пералнята на Kandy изведнъж спря цикъла на измиване, не бива да се досещате на случаен принцип защо има проблеми и да започнете да работите по хаотичен ремонт. Вградената система за самодиагностика ще коригира източника на повреда за вас и ще покаже комбинация от цифри и букви. Остава само да декриптираме „съобщението“ и да премахнем неизправността.

Общо има около двадесет криптирани кода, а един от тях - грешка E05 - информира за липсата на отопление с вода. Няколко елемента на машината, които се отказват, могат да доведат до проблеми с нагряването. Ще ви разкажем подробно по-долу как да намерите първопричината за прекъснатото измиване и да настроите работата на машината със собствените си ръце.

Защо произхожда този код?

Всеки набор от знаци на дисплея на пералнята е загадка за собственика, ако няма обяснителна фабрична инструкция. За онези, които се окажат в ситуация без помощници в декодирането, даваме и четирите причини за появата на грешка E05 на Kandy.

 1. Температурният сензор не работи. Това се случва, когато силата на съпротивление се отклонява от зададените стойности: 20 kOhm при температура 25 градуса и 2,14 kOhm при 85 градуса.
 2. Нагревателният елемент не е в ред. TEN може да бъде както с фабричен брак, така и да изгори от уредената измет.
 3. Моторът за избор на програма не работи. Проблеми със съпротивление, работно напрежение или прекъснати контакти между блоковете за управление.
 4. Контролерът е счупен. Влага, прекомерни въглеродни отлагания, повреда на един от сензорите, пренапрежения на електрозахранването или фабрични дефекти могат да доведат до повреди.

Има много опции за появата на DTC E05, следователно, за да се определи точно причината за недостатъчно нагряване на водата, е необходимо да се разглоби устройството. След това започваме активно търсене на проблема с помощта на следните инструкции. Важно е да запомните, че ремонтът няма да е лесен, така че е по-добре да се обадите на специалист или да занесете машината в сервизен център.

Търсене и премахване на счупване

Основната характеристика на грешка E05 е показването на криптирано предупреждение на дисплея, докато се мие в студена вода. Затова се препоръчва след стартиране на цикъла да проверите екрана за такива изненади. Но ако проблемът не ви е заобиколил, тогава ще трябва да спрете измиването и да отстраните проблема. Независимото отстраняване на проблеми започва с подготвителни мерки.

 1. Изключете входните и изходните маркучи.
 2. Преместване на устройството в светло и просторно помещение.
 3. Изваждане на техническа отвертка с отвертка Phillips от задната страна на машината.
 4. Отстраняване на горния капак.

премахване на капака на CM Kandy

След това започва директна оценка на всяка възможна причина за изключеното отопление, за което е необходимо да се измери съпротивлението при температурния сензор. За да направите това, трябва да конфигурирате мултицета, за да определите съпротивлението и да вземете сондата към контактите. Повторете действието след нагряване на водата. Ако получената стойност е една и съща в два случая и е в рамките на 20 kOhm, тогава този елемент е здрав. Неизправният сензор за температура не може да бъде поправен: ще трябва да закупите нов и да извършите подмяна. Продължаваме по-нататък.

 1. Огледайте нагревателя. Развиваме болтовете и изваждаме частта от машината. Наличието на тежки мащаби, черни петна или мирис на горене означава, че нагревателният елемент трябва да бъде заменен. Подходящ нагревател се избира според размера и марката на машината и се инсталира в съответствие със стандартната схема. Основното нещо е внимателно да почистите дупката от слоя от измет.
  Проверка на сензора за температура на CM Kandy
 2. Извадете селектора за режим. От вътрешната страна редувайте стягащите елементи и свалете капака. След това трябва да инспектирате превключвателя, да измерите съпротивлението в различни позиции, да проверите целостта на свързаните контакти.

В повечето случаи проблемът се решава чрез цялостно почистване на частта и допълнителна изолация на проводниците.Ако това не помогне, ще трябва да замените модула.

 1. Проверка на контролера. Да се ​​разбере, че електронният контролер трябва да бъде заменен е просто: наличието на изгорени части и контакти сигнализира за проблеми.

Рядко, но се случва, че визуална проверка на контакти и части, измервания на съпротивлението показват функционирането на отоплителната система и грешката не изчезва. След това ще трябва да променяте последователно всеки елемент от отоплителната система: започнете с температурен датчик, след това актуализирайте нагревателя, след това контролера или селектора.

Какво да направите, ако на дисплея на пишещата машина Kandy е изписан надпис E05? Отговорът е прост: намерете и отстранете проблема в системата за водно отопление, а горните инструкции и препоръки ще ви помогнат в тази трудна задача.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини